ΑρχικήsecurityΤα σκούτερ Xiaomi M365 μπορούν να χακαριστούν απομακρυσμένα!

Τα σκούτερ Xiaomi M365 μπορούν να χακαριστούν απομακρυσμένα!

Τα ηλεκτρικά σκούτερ, που ονομάζονται επίσης e-scooters, είναι μια δημοφιλής μέθοδος μεταφοράς σε μεγάλες πόλεις. Είναι μικρά, φορητά και μπορούν εύκολα να φτάσουν στα πεζοδρόμια και μεταξύ των πεζών. Δυστυχώς, η δημοτικότητά τους δεν αφορά μόνο τους απλούς πολίτες αλλά και τους hackers.

Τα σκούτερ Xiaomi M365 μπορούν να χακαριστούν

Μια έρευνα που διεξήχθη το περασμένο έτος από τις εταιρίες δημιουργίας σκούτερ Zimperium όπως το Lime και το Bird ανακάλυψαν ότι τα άτομα ήταν σε θέση να εισβάλουν στα μηχανήματα και να τα κάνουν να εκτελούν μια ποικιλία ενεργειών χωρίς την γνώση του αναβάτη.

Μία από τις σπουδαιότερες μελέτες ολοκληρώθηκε από την Zimperium το περασμένο έτος, μια εταιρεία mobile security, κατά την οποία δοκιμάστηκαν πολλά σκούτερ Xiaomi M365 και ανακαλύφθηκε ότι το ηλεκτρονικό σύστημα θα μπορούσε να χακαριστεί.

Ο hacker θα μπορούσε να αναγκάσει το σκούτερ να επιταχύνει, να επιβραδύνει ή να σταματήσει εντελώς κατά βούληση.

Το hack γίνεται με την πρόσβαση στην εφαρμογή Bluetooth που χρησιμοποιείται από το Xiaomi M365, το οποίο σχεδιάστηκε για να επιτρέπει στους χρήστες να κλειδώνουν απομακρυσμένα το σκούτερ τους.

Αυτό το hack είναι ανησυχητική είδηση για τον κατασκευαστή του Xiaomi M365. Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από πάνω από 100 μέτρα μακριά, κλειδώνοντας πολλά σκούτερ ταυτόχρονα.

Το Xiaomi M365 είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μοντέλα που χρησιμοποιούνται από εταιρείες ενοικίασης ηλεκτρικών σκούτερ σε όλο τον κόσμο και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το να είσαι σε θέση να επηρεάσει τη λειτουργία του σκούτερ δεν είναι το μόνο πράγμα που μπορούν να κάνουν οι hackers. Κάποιος με αρκετή τεχνική εμπειρία μπορεί να αναγκάσει ένα ηλεκτρονικό σκούτερ να σταματήσει, να απενεργοποιήσει τα φρένα και στη συνέχεια να το πάρει μακριά . Μόλις ο hacker βρίσκεται σε ασφαλή τοποθεσία, είναι δυνατή η αφαίρεση του hardware και ο επαναπρογραμματισμός του για προσωπική χρήση.

Κιτ για το hacking ενός e-scooter

Ακούγεται σαν ψέμα αλλά δεν είναι. Ένα πλήρες πακέτο για hacking ενός e-scooter είναι διαθέσιμο online για περίπου $ 48, τίποτα δηλαδή μπροστά στο κόστος ενός ακριβού e-scooter.

Κάποιος μπορεί να κάνει το Xiaomi M365 δικό του χωρίς να επενδύσει πάρα πολύ χρόνο, χρήμα ή ενέργεια στην όλη διαδικασία.

Φυσικά, δεν ανησυχούν όλες οι εταιρείες. Για την Lime and Bird, η κατάσταση δεν φαίνεται να αποτελεί πρόβλημα, παρά τις πολλές αντιπαραθέσεις.

Πρώτον, παρόλο που αυτές οι εταιρείες χρησιμοποιούν το Xiaomi M365 – το hacking ενός μεμονωμένου σκούτερ στην πόλη δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται. Κάποιος θα πρέπει να έχει στο μυαλό του έναν στόχο, να καταλάβει ποιος το χρησιμοποιεί και στη συνέχεια να τον παρακολουθεί μέχρι να βρει την κατάλληλη ευκαιρία για το hack και την κλοπή.

Δεύτερον, το κιτ με τα hacking εργαλεία μπορεί να αγοραστεί online μόνο από την Κίνα και κατά μέσο όρο χρειάζονται οκτώ εβδομάδες για να έρθει στα χέρια σας.

Ακόμα κι αν ένας hacker ενδιαφέρεται για ένα από τα σκούτερ, θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να ολοκληρωθεί το σχέδιό του. Επιπλέον, η απώλεια ενός σκούτερ δεν έχει καμία σημασία για τέτοιες τεράστιες εταιρείες.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS