ΑρχικήsecurityChrome: Μην αγνοείτε τις ενημερώσεις-Σοβαρές ευπάθειες

Chrome: Μην αγνοείτε τις ενημερώσεις-Σοβαρές ευπάθειες

ChromeΧρησιμοποιείται το Google Chrome στη δουλειά σας; Αν ναι, πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχουν πολλές πιθανότητες να πέσετε θύμα hacking επίθεσης. Ο Google Chrome είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς browsers, επομένως αποτελεί ελκυστικό στόχο για τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου, αφού μπορούν να επηρεάσουν έναν τεράστιο αριθμό χρηστών.

Πρόσφατα, η Google αποκάλυψε μια σημαντική ευπάθεια στον Google Chrome, που επηρεάζει Windows, Mac και Linux-based συσκευές.

Η εταιρεία κυκλοφόρησε ένα patch που διορθώνει δύο ξεχωριστά ζητήματα ασφαλείας.

Ευπάθειες

Η μια από τις δύο ευπάθειες έχει να κάνει με το audio component της Google. Η δεύτερη συνδέεται με τη βιβλιοθήκη PDF του browser. Οι δύο ευπάθειες επιτρέπουν στους επιτιθέμενους να τροποποιήσουν ή να καταστρέψουν δεδομένα της μνήμης. Οι hackers μπορούν να αποκτήσουν προνόμια στη συσκευή ή στις εφαρμογές του χρήστη. Αν καταφέρουν να αποκτήσουν δικαιώματα διαχειριστή στο σύστημα, τότε μπορούν να κάνουν οποιαδήποτε αλλαγή στο λειτουργικό σύστημα της συσκευής. Επίσης, υπάρχει η πιθανότητα εγκατάστασης κακόβουλου λογισμικού ή εκτέλεσης κακόβουλου κώδικα στη συσκευή.

Έκδοση

Η έκδοση του browser που επιδιορθώνει τις ευπάθειες είναι η 78.03904.87. Υπάρχει η δυνατότητα ρύθμισης του Chrome, ώστε να κάνει αυτόματες ενημερώσεις. Ωστόσο, είναι καλό να ελέγχετε τις συσκευές σας και με μη αυτόματο τρόπο. Ο έλεγχος μπορεί να γίνει ως εξής: Πηγαίνετε στο μενού Help και έπειτα στο “About Google Chrome”. Εάν υπάρχει διαθέσιμη κάποια ενημέρωση, ο browser θα τη βρει. Εάν αναφέρει την έκδοση 78.03904.87, τότε η συσκευή σας έχει λάβει την ενημέρωση και είναι προστατευμένη.

Εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα κατά τη διαδικασία ενημέρωσης, ίσως χρειαστεί να καταργηθεί από το σύστημα και να εγκατασταθεί εκ νέου.

Ποια άλλα πράγματα πρέπει να σκεφτείτε;

Εάν ένα σύστημα δεν λαμβάνει αυτόματες ενημερώσεις από το Google Chrome, μπορεί να έχει κάποια προβλήματα. Τι πρέπει να ελέγξετε:

  1. Είναι ενημερωμένο το πρόγραμμα προστασίας από κακόβουλο λογισμικό; Λειτουργεί σωστά;
  2. Λαμβάνει το OS ενημερώσεις; Τις εγκαθιστά;
  3. Έχει γίνει επανεκκίνηση στο σύστημα πρόσφατα;
  4. Αν το σύστημα είχε αποσυνδεθεί από το δίκτυο της εταιρείας, πόσο καιρό έμεινε αποσυνδεδεμένο;
  5. Έχει γίνει πρόσφατα έλεγχος για κακόβουλα λογισμικά; Εντοπίστηκε τίποτα περίεργο; Αφαιρέθηκε κάποιο κακόβουλο πρόγραμμα;
  6. Υπάρχουν εγκατεστημένα μη εξουσιοδοτημένα προγράμματα ή ύποπτα εκτελέσιμα;

Στις περιπτώσεις που οι συσκευές είναι πολύ μολυσμένες, ο πλήρης «καθαρισμός» και η επανεγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος από την αρχή είναι η καλύτερη λύση. Ωστόσο, πριν γίνουν αυτά, θα πρέπει να ζητήσετε από έναν τεχνικό να δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας όλων των σημαντικών δεδομένων. Με τη σειρά τους, τα δεδομένα θα πρέπει να σαρώνονται προσεκτικά για τυχόν μολύνσεις πριν να μεταφερθούν πίσω στο “καθαρό” πλέον σύστημα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS