ΑρχικήinetΗ Βόρεια Κορέα σκοπεύει να δημιουργήσει το δικό της cryptocurrency

Η Βόρεια Κορέα σκοπεύει να δημιουργήσει το δικό της cryptocurrency

Κορέα

Τα ψηφιακά νομίσματα είναι ένα trend που έκανε πολλούς ανθρώπους εκατομμυριούχους μέσα σε ένα βράδυ! Και δεν είναι μόνο οι συνηθισμένοι άνθρωποι, αλλά και οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο φαίνεται να ενδιαφέρονται για αυτή τη νέα μορφή χρημάτων. Σύμφωνα με μια έκθεση από το Vice, η Βόρεια Κορέα σχεδιάζει να δημιουργήσει το δικό της Cryptocurrency. Το ανώνυμο ακόμα ψηφιακό νόμισμα θα μοιάζει “περισσότερο με το bitcoin”, σύμφωνα με τον Alejandro Cao de Benos, υπεύθυνο για τα συνέδρια cryptocurrency της Βόρειας Κορέας. Το πρώτο τέτοιο συνέδριο πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους.

Η ιδέα αυτή δεν εμφανίστηκε από το πουθενά, καθώς η χώρα προετοιμάζεται εδώ και λίγο καιρό γι’ αυτό.

Ο Cao de Benos προτείνει ότι η Βόρεια Κορέα έχει υπογράψει συμβόλαια με ορισμένα «μεγάλα ονόματα» στους τομείς της εκπαίδευσης, της ιατρικής και της χρηματοδότησης κατά τη διάρκεια του συνεδρίου. Ωστόσο, τα ονόματα δεν μπόρεσαν να αποκαλυφθούν “λόγω κυρώσεων και πλαστών ειδήσεων”. Πιστεύεται ότι αυτά τα μεγάλα ονόματα περιλαμβάνουν την Κίνα και τη Ρωσία.

Ο λόγος για τον οποίο η χώρα φαίνεται να ενδιαφέρεται τόσο πολύ για το cryptocurrency είναι το γεγονός ότι παρέχει «υψηλή ανωνυμία, δυσκολία στην παρακολούθηση κεφαλαίων και εύκολη ροή μετρητών», σύμφωνα με προηγούμενη έκθεση του The Diplomat.

Στο παρελθόν, η Βόρεια Κορέα έχει συνδεθεί με επιθέσεις στον κυβερνοχώρο που σχετίζονται με cryptocurency και άλλες επιχειρήσεις κατασκοπείας και hacking. Επίσης, κατηγορήθηκε ότι έκανε παράνομες δραστηριότητες, όπως εμπόριο ναρκωτικών, εμπορία ανθρώπων και πωλήσεις όπλων.

Στην πραγματικότητα βέβαια, οι κυβερνήσεις και οι αξιωματικοί επιβολής του νόμου είναι σε θέση να παρακολουθούν τις συναλλαγές bitcoin. Παρόλα αυτά, δίνει στη Βόρειο Κορέα μεγάλο έλεγχο για το πώς θα λειτουργεί το δικό της cryptocurrency.

Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους άλλα έθνη, όπως η Ρωσία, το Ιράν και η Βενεζουέλα, εργάστηκαν πάνω σε δικά τους ψηφιακά νομίσματα. Ωστόσο για την Βενεζουέλα αυτή η υπόθεση δεν είχε αίσιο τέλος, καθώς απαγορεύτηκε από τη διοίκηση του Trump, καθώς cryptocurrency της θεωρήθηκε από τους ειδικούς ως προπαγάνδα και όχι ως πραγματική προσπάθεια για τη δημιουργία ενός νέου νομισματικού συστήματος.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS