ΑρχικήsecurityΗ Βόρεια Κορέα αρνείται ότι έκλεψε $2 δισεκατομμύρια σε Fiat και Crypto

Η Βόρεια Κορέα αρνείται ότι έκλεψε $2 δισεκατομμύρια σε Fiat και Crypto

Βόρεια Κορέα

Μία πρόσφατη έκθεση του ΟΗΕ, υποδηλώνει ότι η Βόρεια Κορέα ήταν πίσω από ορισμένες τεράστιες κυβερνοεπιθέσεις σε τράπεζες και αγορές κρυπτοσυναλλαγών, οι οποίες απέσπασαν περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια για τα προγράμματα όπλων του έθνους. Η Βόρεια Κορέα ωστόσο αρνείται αυτούς τους ισχυρισμούς.

Την Κυριακή, το Reuters κυκλοφόρησε μία αναφορά του National Coordination Committee of the DPRK for Anti-Money Laundering and Countering the Financing of Terrorism τις Βόρειας Κορέας, το οποίο κατηγορεί τις Η.Π.Α. και “άλλες εχθρικές δυνάμεις” για τη “διάδοση ψευδών ειδήσεων.”

“Μια τέτοια πλασματική είδηση από τις εχθρικές δυνάμεις δεν είναι παρά ένα είδος άσχημου παιχνιδιού που αποσκοπεί στην αμαύρωση της εικόνας της Δημοκρατίας μας και στην εύρεση δικαιολογιών για κυρώσεις και εκστρατείες πίεσης εναντίον της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας”, ανέφερε ο εκπρόσωπος του πρακτορείου. Οι ειδήσεις αναφέρθηκαν για πρώτη φορά από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας, KCNA.

Η έκθεση του ΟΗΕ – που πραγματοποιήθηκε από ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες – δήλωσε ότι η Βόρεια Κορέα χρησιμοποίησε «ευρέως διαδεδομένες και ολοένα και πιο εξελιγμένες» τεχνικές hacking για τη συλλογή περίπου 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μέσω του διαδικτύου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί διερευνούν “τουλάχιστον 35 αναφερθείσες περιπτώσεις περιστατικών όπου η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας επιτέθηκε εναντίον χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, κρυπτοσυναλλαγών και αναμείχθηκε σε δραστηριότητες εξόρυξης που προορίζονταν να αποσπάσουν ξένο νόμισμα” – δραστηριότητες που καλύπτουν περίπου 17 χώρες. Πολλοί από τους hacker της Βόρειας Κορέας λέγεται ότι λειτουργούν κάτω από το Reconnaissance General Bureau, ένα πρακτορείο πληροφοριών που χειρίζεται παράνομες επιχειρήσεις.

Η επίθεση σε αγορές κρυπτοσυναλλαγών, επιτρέπει στη Βόρεια Κορέα να “παράγει εισόδημα με τρόπους που είναι πιο δύσκολο να ανιχνευθούν και υπόκεινται σε λιγότερη κρατική εποπτεία και ρύθμιση από τον παραδοσιακό τραπεζικό τομέα”, ανέφερε η έκθεση του ΟΗΕ.

Η διαβόητη ομάδα hacking Lazarus, έχει ισχυριστεί ότι εργάζεται για το κράτος και συνδέεται με σημαντικές παραβιάσεις σε αγορές κρυπτοσυναλλαγών, καθώς και επιθέσεις στον τραπεζικό τομέα, συμπεριλαμβανομένης της κλοπής 81 εκατομμυρίων δολαρίων, από την κεντρική τράπεζα του Μπαγκλαντές πριν από τρία χρόνια.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS