ΑρχικήinetΗ Foxconn αποκτά κέρδη από τη δική της μάρκα τηλεφώνων

Η Foxconn αποκτά κέρδη από τη δική της μάρκα τηλεφώνων

Foxconn Η Foxconn Technology είναι πιο γνωστή ως η εταιρεία που συναρμολογεί τα iPhone για την Apple. Η Ταϊβανέζικη εταιρία, υπό την προεδρία του δισεκατομμυριούχου Terry Gou, παρέχει τις συσκευές και άλλα εργαλεία για τον τεχνολογικό κολοσσό των ΗΠΑ και άλλους προγραμματιστές σε μεγάλα εργοστάσια στην Κίνα. Αλλά η Foxconn, ουσιαστικά φτιάχνει τώρα τα δικά της τηλέφωνα μέσω της συμμετοχής της στη HMD, τη φινλανδική εταιρεία που βρίσκεται πίσω από τα τηλέφωνα Nokia. Η θυγατρική της Foxconn, η FIH Mobile, κατέχει το 6% της HMD και κατασκευάζει τα τηλέφωνα που σχεδιάζει ο Φινλανδός συνέταιρός της.

Οι πωλήσεις smartphone μειώνονται μετά από χρόνια ανάπτυξης και δεν αναμένεται να ανακάμψουν ακόμα. Αυτό καθιστά δύσκολο για την HMD να κερδίσει την αγορά. Ή μήπως όχι;

«Κοιτάζοντας την ανάπτυξη της HMD τα τελευταία δύο τρίμηνα, δεν είναι καθόλου απογοητευτική, λαμβάνοντας υπόψη την παγκόσμια ύφεση και τον ανταγωνισμό από τους κινέζους αντιπάλους», λέει η Kiranjeet Kaur, διευθύντρια έρευνας στην IDC’s Asia-Pacific Client Devices. Παρόλα αυτά, λέει, “είναι δύσκολο έργο να συνεχίζει να αναπτύσσεται και να ανταγωνίζεται άλλους παίκτες που έχουν ισχυρή δύναμη σε ορισμένα κανάλια διανομής ή πολλά χρήματα για να προωθήσουν το μάρκετινγκ”.

Αργό αλλά σταθερό ξεκίνημα

Η HMD θα πρέπει να κατακτήσει το 1,5% της παγκόσμιας αγοράς smartphone φέτος, από το 1,4% που είχε πέρυσι και το 0,4% το 2017, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Strategy Analytics. Τα κινητά που κυκλοφορούν μέχρι τώρα έχουν καλές προδιαγραφές και τιμές, σύμφωνα με τον διευθυντή του τομέα ασύρματων συσκευών του Strategy Analytics, Neil Mawtson. “Τα smartphone HMD παρέχουν σχετικά υψηλές προδιαγραφές σε σχετικά λογικές τιμές”, λέει.

Για να μιλήσουμε με αριθμούς, η HMD πούλησε 13 εκατομμύρια smartphones τα τρία πρώτα τρίμηνα του 2018, σε σύγκριση με τα 10 εκατομμύρια που είχε πουλήσει ολόκληρο το 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία της IDC.

Το Nokia 8.1 των 511 $ προσφέρει “value for money and flagship imaging”, γράφει ο συνεργάτης της Forbes Ewan Spence. Το Android One έχει μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, μια οθόνη HDR10 που έχει σχεδιαστεί για να αυξάνει την ποιότητα των χρωμάτων και μια “εντυπωσιακή” κάμερα, προσθέτει ο Spence.

Μια σύγκριση προδιαγραφών δείχνει ότι τα smartphone της Nokia μπορεί να υστερούν λίγο σε σχέση με τα ανταγωνιστικά μοντέλα, ωστόσο αυτά τα τηλέφωνα ξεχωρίζουν για το καθαρό Android interface και τη δέσμευσή τους για αναβαθμίσεις, σύμφωνα την Kaur. “Δεν θα εκπλαγώ αν αυτό προσφέρει στην HMD ευκολότερη είσοδο στο χώρο των επιχειρήσεων”, λέει.

Τα έσοδα της FIH Mobile ανήλθαν στα 3,28 δισεκατομμύρια δολάρια κατά το πρώτο τρίμηνο του 2018, μια αύξηση 70% σε σχέση με την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο. Το τρίτο τρίμηνο, η παγκόσμια κυκλοφορία smartphone της εταιρείας αυξήθηκε κατά 141% σε ετήσια βάση, καθιστώντας την HMD έναν από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους πωλητές smartphone.

Τα τηλέφωνα HMD της Foxconn θα προσπαθήσουν να διατηρήσουν τη δυναμική τους φέτος. Η HMD προσπαθεί να αναπτυχθεί εστιάζοντας στις μεγάλες αγορές της Κίνας, της Ινδίας και της Ρωσίας. Έχει συναντήσει κάποια επιτυχία, αλλά βρίσκεται πίσω από τις κορυφαίες 10 μάρκες στις χώρες αυτές, λέει η Kaur. Η Foxconn θα μπορούσε τελικά να βοηθήσει την HMD να γίνει πιο ανταγωνιστική μέσω της “πιο απλοποιημένης αλυσίδας εφοδιασμού και της διαδικασίας παραγωγής”, λέει. Μια απόδειξη αυτής της ιδέας θα μπορούσε να είναι το πολυαναμενόμενο Nokia 9. Υποτίθεται ότι θα έρθει με 5 camera lenses και θα κοστίζει λιγότερο από τα iPhones, λέει ο Mawston. Αυτή η κάμερα είναι ιδιαίτερα σημαντική για την HMD, καθώς θα μπορούσε να βοηθήσει την εταιρεία να βελτιώσει την αξία της επωνυμίας της.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS