ΑρχικήsecurityΧακαρίστηκε ήδη η φλεβική ταυτοποίηση με ψεύτικο χέρι

Χακαρίστηκε ήδη η φλεβική ταυτοποίηση με ψεύτικο χέρι

Ενώ η αναγνώριση προσώπου αντικαθιστά σιγά σιγά αλλά σίγουρα την αναγνώριση δακτυλικών αποτυπωμάτων στις συσκευές μας, πιστεύουμε ότι το επόμενο βήμα όσον αφορά τη ασφάλεια δεν είναι τίποτα άλλο από την φλεβική ταυτοποίηση.

ταυτοποίηση

Τουλάχιστον θεωρητικά, σε κάποια στιγμή στο μέλλον, τα smartphone μας θα πρέπει να είναι σε θέση να ανιχνεύουν ορισμένα στοιχεία των χεριών μας, όπως το σχήμα, το μέγεθος και τη θέση της φλέβας, να δημιουργήσουν ένα μοτίβο, να το αποθηκεύσουν και στη συνέχεια να το ελέγχουν κάθε φορά που θέλετε να πιστοποιήσετε την ταυτότητά σας για να βεβαιωθείτε ότι αποκλείεται η μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση.

Ενώ για πολλούς αυτό ακούγεται σαν κάτι που δεν μπορεί να χακαριστεί, δεν αφορά μια ομάδα ερευνητών ασφαλείας που πήρε μέρος στο συνέδριο hacking του Chaos Communication Congress στη Leipzig της Γερμανίας.

Σύμφωνα με τη Motherboard, ο Jan Krissler και ο Julian Albrecht δημιούργησαν ένα ψεύτικο μοντέλο χρησιμοποιώντας συνολικά 2.500 φωτογραφίες ενός χεριού που είχε διαμορφωθεί προηγουμένως με ένα σύστημα ελέγχου ταυτότητας φλεβών.

Ωστόσο, δεν είναι πραγματικά τόσο εύκολο. Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν ελαφρώς τροποποιημένο εξοπλισμό για να τραβήξουν τις φωτογραφίες, συμπεριλαμβανομένης κάμερας χωρίς υπέρυθρο φίλτρο, για να δουν τα μοτίβα των φλεβών.

Κάποιος θα πρέπει να είναι σε θέση να το κάνει αυτό μέσω κάποιας έρευνας, αφού το να τραβήξει κάποιος τόσες πολλές φωτογραφίες ενός χεριού για να ξαναδημιουργήσει ένα μοντέλο χεριού δεν είναι πολύ βατό και δεν είναι και η πιο ύπουλη μέθοδος hacking. Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από μερικά άτομα και ακόμη και από τις αρχές για την πρόσβαση σε ορισμένα συστήματα όταν απαιτείται.

Προς το παρόν, ωστόσο, η ταυτοποίηση μέσω φλεβών δεν είναι αρκετά διαδεδομένη και από τη στιγμή που φτάνει στις συσκευές μας, το σύστημα είναι πολύ πιθανό να βελτιωθεί σημαντικά.

Οι δύο ερευνητές έφτασαν στη Fujitsu και Hitachi για να αποκαλύψουν τα ευρήματά τους και ενώ οι υπάλληλοι της Hitachi έλεγξαν με λεπτομερή ματιά το χακάρισμα, η Fujitsu δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται πολύ για αυτό.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS