ΑρχικήsecurityHacking σε ιστοσελίδα ενηλίκων, εκθέτει εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες

Hacking σε ιστοσελίδα ενηλίκων, εκθέτει εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες

hackingΟ ιστότοπος ενός παιχνιδιού για ενήλικες έπεσε θύμα hacking, με αποτέλεσμα να διαρρεύσουν 411.000 διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και άλλες προσωπικές πληροφορίες, σύμφωνα με τον Hunt Troy του Have I Been Pwned. Η ιστοσελίδα φιλοξενεί το High Tail Hall, ένα διαδραστικό παιχνίδι παζλ “όπου μπορείτε να έχετε ερωτικές συναντήσεις με τους υπόλοιπους  χαρακτήρες.”

Η παραβίαση των δεδομένων φέρεται να συνέβη τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους και πέρα ​​από τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου διέρρευσαν επίσης διευθύνσεις IP, ονόματα, παραγγελίες και κρυπτογραφημένοι κωδικοί πρόσβασης. Σύμφωνα με την ομάδα ασφάλειας και διαδικτύου της HTH Studios, την εταιρεία πίσω από την ιστοσελίδα και το παιχνίδι, δεν διαρρεύσαν οικονομικά στοιχεία.

Η HTH Studios ανέφερε στην ιστοσελίδα της και σε ένα screenshot στο Twitter ότι ο Hunt έφτασε στην ομάδα την Τρίτη για να τους ενημερώσει για την παραβίαση δεδομένων που συνέβη το καλοκαίρι και ότι οι πληροφορίες από την παραβίαση κυκλοφόρησαν σε “ένα δημοφιλές φόρουμ hacking”.

Σε δημόσια δήλωση, η εταιρεία σημείωσε ότι ο ιστότοπός της ενημερώθηκε μετά την παραβίαση, τον Οκτώβριο. “Χρησιμοποιούμε ένα πολύ πιο προηγμένο και σταθερό σύστημα ασφαλείας”, γράφει η HTH Studios, προσθέτοντας ότι “έχουμε έρθει σε επαφή με την ασφάλεια, τους προγραμματιστές, το νομικό συμβούλιο και τις αρχές επιβολής του νόμου.” Η εταιρεία έκλεισε τη σημείωσή της ζητώντας από κάθε χρήστη να αλλάξει τον κωδικό πρόσβασης “Για να είναι ασφαλής.”

Οι ιστοσελίδες ενηλίκων και οι άνθρωποι που τους αρέσουν, αποτελούν κοινούς στόχους για τους hackers. Μια έκθεση που δημοσιεύθηκε από τους ερευνητές της Kaspersky Labs διαπίστωσε 27 τύπους κακόβουλου λογισμικού που μόλυναν περίπου 50.000 υπολογιστές παγκοσμίως από ιστοσελίδες ενηλίκων μόνο. Και εκτός από τους χρήστες που ενδιαφέρονται για αυτού του είδους τις ιστοσελίδες, οι ίδιοι οι ιστότοποι, όπως το HTH Studios, συχνά γίνονται στόχοι κακόβουλων hacker.

Μια παραβίαση ασφαλείας στο xHamster διέρρευσε τις πληροφορίες 380.000 χρηστών το 2016 και τον ίδιο χρόνο, το AdultFriendFinder χακαρίστηκε (και πάλι), εκθέτοντας 412 εκατομμύρια λογαριασμούς.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS