Ένα σφάλμα στο APT επιτρέπει την εγκατάσταση κακόβουλων πακέτων
infosec

Ένα σφάλμα στο APT επιτρέπει την εγκατάσταση κακόβουλων πακέτων

Ορισμένες δημοφιλείς διανομές Linux έχουν ένα σφάλμα στο package-management interface, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ένας εισβολέας για να...
Read More
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
Latest Posts

Διορθώστε εύκολα το BSOD σφάλμα στα Windows 10

Οι Windows 10 χρήστες έχουν συνηθίσει σε BSOD λόγω της ποιότητας των ενημερώσεων του λειτουργικού συστήματος.

Ανεξάρτητα από το αν προκαλούνται από ενημερώσεις λειτουργιών OS ή αθροιστικές ενημερώσεις, αυτές οι αποτυχίες του συστήματος υπενθυμίζουν τις παλιές ημέρες όταν οι υπολογιστές κράσαραν περιστασιακά λόγω κακών drivers, χαμηλής αξιοπιστίας λειτουργικού συστήματος ή ασυμβίβαστων εφαρμογών.

Για να είμαστε ειλικρινείς, αυτοί είναι σχεδόν οι λόγοι που προκαλούν BSODs και τώρα, με μόνη -βασική- διαφορά ότι μπορούν να αποφευχθούν αν η Microsoft έκανε σωστές δοκιμές πριν κυκλοφορήσει τα νέα της updates.

Ας πάρουμε για παράδειγμα το Windows 10 έκδοση 1809. Αφού δέχτηκε αρκετούς ελέγχους ως μέρος του προγράμματος Windows Insider για αρκετούς μήνες, η ενημερωμένη έκδοση OS δημοσιεύθηκε και λίγες μέρες αργότερα διακόπηκε εξαιτίας ενός σημαντικού σφάλματος κατάργησης δεδομένων. Η έκδοση 1809 προκάλεσε επίσης BSOD και άλλα ζητήματα που επηρεάζουν την αξιοπιστία του συστήματος.

BSOD

Επομένως, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε τρόπους αντιμετώπισης των BSODs σφαλμάτων. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να απενεργοποιήσετε την αυτόματη επανεκκίνηση. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσετε να σημειώσετε το bugcheck code και να αναζητήσετε online για περισσότερες πληροφορίες.

Οι τεχνικά καταρτισμένοι χρήστες θα πρέπει να είναι σε θέση να βρουν την αιτία ενός BSOD με μια αναζήτηση Google, καθώς ο εν λόγω κώδικας παρέχει πολλές λεπτομέρειες σχετικά με το τι ακριβώς προκάλεσε το κρασάρισμα. Οι αρχάριοι, από την άλλη πλευρά, μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ακόλουθη πλήρως αυτόματη λύση.

Οι εκδόσεις των Windows 10 πριν από την έκδοση 1809 έρχονται με ένα ενσωματωμένο εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων Blue Screen, το οποίο σαρώνει αυτόματα το σύστημα για τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με το κρασάρισμα και την επίλυση του προβλήματος. Μπορείτε να βρείτε το εργαλείο στην ακόλουθη τοποθεσία:

Settings > Update & security > Troubleshoot > Find and fix other problems > Blue Screen

Κάντε κλικ στην επιλογή Run του εργαλείου και, στη συνέχεια, ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία. Θα ακολουθήσει μια διαδικασία σάρωσης που υποτίθεται ότι θα εντοπίσει το πρόβλημα στο σύστημά σας και θα σας δώσει μια λύση, αν και οφείλουμε να αναφέρουμε οτι σε ορισμένες περιπτώσεις αυτό δεν είναι πάντα αποτελεσματικό.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Comments

  1. Kαλησπέρα,

    Στα δικά μου window 10 pro δεν υπάρχει η διαδρομή Settings > Update & security > Troubleshoot > Find and fix other problems > Blue Screen , δηλ. δεν υπάρχει στη διαδρομή αυτή το Blue Screen.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *