ΑρχικήinetWindows Insider; προσοχή στην ημερομηνία λήξης

Windows Insider; προσοχή στην ημερομηνία λήξης

Η Microsoft αποκάλυψε χθες ότι θα σταματήσει να υποστηρίζει τα παλιά builds των Windows 10 που είχε διαθέσει μέσω του προγράμματος Windows Insider. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι συσκευές που είναι εγκατεστημένες θα είναι αδύνατον να ξεκινήσουν.

Το πρόγραμμα Windows Insider της εταιρείας έχει σχεδιαστεί για να δώσει στους πελάτες της εταιρείας την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις νέες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος Windows 10, πριν γίνουν διαθέσιμες από το σταθερό κανάλι. Έτσι η Microsoft συλλέγοντας τα δεδομένα των δοκιμών μπορεί να καθορίσει προβλήματα και να τροποποιήσει διάφορα χαρακτηριστικά.Windows Insider expired

Οι Insiders φυσικά μπορούν να αναβαθμίσουν στο επόμενο build, όταν γίνει διαθέσιμο. Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι όλα τα builds που απευθύνονται στους Insiders, διαθέτουν ημερομηνία λήξης.

Η ιδέα δεν είναι εντελώς νέα. Πέρυσι, η Microsoft ανακοίνωσε ότι θα μπλοκάρει τις παλιές εκδόσεις του προγράμματος Windows Insider από το boot.

Όμως όπως φαίνεται η εταιρεία διαχειρίζεται την λήξη των αδειών διαφορετικό στις λιανικές εκδόσεις των Windows. Συνήθως εμφανίζει ένα μαύρο φόντο στην επιφάνεια εργασίας, μια ειδοποίηση, και επανεκκινήσεις κάθε μια ώρα.

Αυτό δεν σημαίνει ότι το λειτουργικό σύστημα δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί πια. Η Microsoft δεν θα σταματήσει τα “ληγμένα” δοκιμαστικά bouilds των Windows 10 ακριβώς τη στιγμή που λήγουν. Η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει μια κλιμακωτή προσέγγιση για να δώσει στους χρήστες και τους διαχειριστές συστημάτων αρκετό χρόνο για να κάνουν αναβάθμιση σε μια νέα έκδοση του Windows 10 από το πρόγραμμα Windows Insider.

Η μέθοδος έχει τα ακόλουθα στάδια:

15 Σεπτεμβρίου 2016: οι ειδοποιήσεις λήξης του build θα αρχίζουν να εμφανίζονται στις “πραγματικά παλιές εκδόσεις του Insider Preview”.
1 Οκτωβρίου 2016: οι υπολογιστές που τρέχουν αυτά τα παλιά builds θα αρχίσουν να κάνουν επανεκκινήσεις κάθε τρεις ώρες αυτόματα.
15 Οκτώβρη 2016: Λήξη του λειτουργικού. Οι υπολογιστές θα σταματήσουν να κάνουν boot στο λειτουργικό.

Μπορείτε να ελέγξετε την ημερομηνία λήξης της την έκδοση των Windows που διαθέτει ο υπολογιστής σας με τον παρακάτω τρόπο:

Πατήστε το πλήκτρο Win+R, πληκτρολογήστε winver και Enter.
Το παράθυρο που ανοίγει θα αναγράφει την ημερομηνία λήξης.

Μπορείτε να ενημερώσετε το λειτουργικό σας ανά πάσα στιγμή, επιλέγοντας Ρυθμίσεις – Ενημέρωση και ασφάλεια – Windows Update.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS