15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
Latest Posts

Το 43% των χρηστών επιμένει να τρέχει Windows 7 παρά το επικείμενο τέλος τους

Όπως έχουμε αναφέρει αρκετές φορές στο παρελθόν τα Windows 7 αναμένεται να φτάσουν στο τέλος τους τον Ιανουάριο του 2020, με τους απλούς χρήστες αλλά και τους επαγγελματίες να φροντίζουν σιγά σιγά για την μετάβαση στα Windows 10.

Ωστόσο, σύμφωνα με μια νέα έρευνα που πραγματοποίησε η Kollective τελικά δεν φαίνεται να αγχώνει ιδιαίτερα τους χρήστες η μετάβαση στο πιο πρόσφατο λειτουργικό σύστημα της Microsoft.

Όχι λιγότερο από το 43% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι εξακολουθούν να τρέχουν τα Windows 7, κάτι που είναι ανησυχητικό αν η πλειοψηφία από αυτούς αντιπροσωπεύουν εταιρείες.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι η Microsoft  έριξε αυλαία για τα Windows XP τον Απρίλιο του 2014 αλλά ορισμένες εταιρείες χρειάστηκαν έως και πέντε χρόνια μέχρι να εγκαταλείψουν τη συγκεκριμένη έκδοση του λειτουργικού συστήματος. Επομένως, είναι πολλές οι πιθανότητες να συμβεί το ίδιο και με τα Windows 7.

Windows 7

Το χειρότερο απ’ όλα στη περίπτωση των Windows 7 είναι ότι περίπου το 17% των εταιρειών δεν γνώριζε για την κατάργηση της υποστήριξης του λειτουργικού συστήματος. Τον Ιανουάριο του 2020, η Microsoft θα σταματήσει να προσφέρει ενημερώσεις ασφαλείας για τα Windows 7, οπότε οποιαδήποτε νέα ευπάθεια στο λειτουργικό σύστημα θα προκαλεί σημαντικές καταστροφές.

Επειδή όμως πάντα πάει και χειρότερα, το 33% των εταιρειών με περισσότερα από 100.000 συστήματα εξακολουθούν να τρέχουν Windows XP.

Στον αντίποδα, τα θετικά νέα θέλουν το 33% των εταιρειών να περιγράφει ως προτεραιότητα την αναβάθμιση στα Windows 10.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *