ΑρχικήinetΤο 43% των χρηστών επιμένει να τρέχει Windows 7 παρά το επικείμενο...

Το 43% των χρηστών επιμένει να τρέχει Windows 7 παρά το επικείμενο τέλος τους

Όπως έχουμε αναφέρει αρκετές φορές στο παρελθόν τα Windows 7 αναμένεται να φτάσουν στο τέλος τους τον Ιανουάριο του 2020, με τους απλούς χρήστες αλλά και τους επαγγελματίες να φροντίζουν σιγά σιγά για την μετάβαση στα Windows 10.

Ωστόσο, σύμφωνα με μια νέα έρευνα που πραγματοποίησε η Kollective τελικά δεν φαίνεται να αγχώνει ιδιαίτερα τους χρήστες η μετάβαση στο πιο πρόσφατο λειτουργικό σύστημα της Microsoft.

Όχι λιγότερο από το 43% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι εξακολουθούν να τρέχουν τα Windows 7, κάτι που είναι ανησυχητικό αν η πλειοψηφία από αυτούς αντιπροσωπεύουν εταιρείες.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι η Microsoft  έριξε αυλαία για τα Windows XP τον Απρίλιο του 2014 αλλά ορισμένες εταιρείες χρειάστηκαν έως και πέντε χρόνια μέχρι να εγκαταλείψουν τη συγκεκριμένη έκδοση του λειτουργικού συστήματος. Επομένως, είναι πολλές οι πιθανότητες να συμβεί το ίδιο και με τα Windows 7.

Windows 7

Το χειρότερο απ’ όλα στη περίπτωση των Windows 7 είναι ότι περίπου το 17% των εταιρειών δεν γνώριζε για την κατάργηση της υποστήριξης του λειτουργικού συστήματος. Τον Ιανουάριο του 2020, η Microsoft θα σταματήσει να προσφέρει ενημερώσεις ασφαλείας για τα Windows 7, οπότε οποιαδήποτε νέα ευπάθεια στο λειτουργικό σύστημα θα προκαλεί σημαντικές καταστροφές.

Επειδή όμως πάντα πάει και χειρότερα, το 33% των εταιρειών με περισσότερα από 100.000 συστήματα εξακολουθούν να τρέχουν Windows XP.

Στον αντίποδα, τα θετικά νέα θέλουν το 33% των εταιρειών να περιγράφει ως προτεραιότητα την αναβάθμιση στα Windows 10.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS