ΑρχικήinetΝέο Google AI-based API εντοπίζει υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών

Νέο Google AI-based API εντοπίζει υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών

σεξουαλικής
Το Διαδίκτυο δυστυχώς κατακλύζεται από υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών και κάθε τεχνολογική εταιρεία δίνει προτεραιότητα στο να εξαλείφεται κάθε τέτοιο περιεχόμενο προτού να γίνει ορατό στους χρήστες.

Σε μια προσπάθεια αυτοματοποίησης αυτής της διαδικασίας, η Google δρομολόγησε ένα API με τεχνολογία AI που θα βοηθήσει στην αναγνώριση υλικού σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών (CSAM). Αυτό όχι μόνο θα επιταχύνει τη διαδικασία, αλλά θα αποτρέψει επίσης την έκθεση των χρηστών στο παράνομο και ενοχλητικό περιεχόμενο.

Η προγενέστερη προσέγγιση που υιοθέτησαν οι εταιρείες για την παρακολούθηση τέτοιου περιεχομένου είναι η αντιστοίχιση των ύποπτων εικόνων με το περιεχόμενο που επισημάνθηκε. Το νέο API που βασίζεται σε AI λειτουργεί με τη χρήση νευρωνικών δικτύων (deep neural networks) για τη σάρωση της επεξεργασίας εικόνας. Το API θα δίνει προτεραιότητα στο περιεχόμενο CSAM για ανασκόπηση, οδηγώντας σε πιο γρήγορη διαδικασία αναθεώρησης.

Η Google είπε ότι αυτό το νέο εργαλείο θα επέτρεπε στις εταιρείες να εντοπίσουν και να αναφέρουν 700% περισσότερο περιεχόμενο CSAM σε σύγκριση με το περιεχόμενο που αξιολογήθηκε από ανθρώπινο δυναμικό.

Το API διατίθεται χωρίς χρέωση για εταιρικούς συνεργάτες και μη κυβερνητικές οργανώσεις μέσω του πακέτου Google’s Content Safety.

Αυτό είναι ένα ευπρόσδεκτο βήμα από την Google, δεδομένου του όγκου του περιεχομένου CSAM που είναι διαθέσιμο μέσω του Διαδικτύου. Ας ελπίσουμε ότι το νέο API με τεχνολογία AI θα βοηθήσει στην επιτάχυνση της διαδικασίας και θα προστατεύσει τα παιδιά που έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS