ΑρχικήinetΗ Google καταργεί την υπηρεσία Site Search

Η Google καταργεί την υπηρεσία Site Search

H Google ανακοίνωσε πρόσφατα ότι πρόκειται να καταργήσει την υπηρεσία Site Search ξεκινώντας από τις 1 Απριλίου 2017. Ουσιαστικά πρόκειται για την εμπορική έκδοση της υπηρεσίας Gοogle Custom Search η οποία είναι επίσης γνωστή ως Custom Search Engine (CSE).Google

«Στις 1 Απριλίου η Gοogle πρόκειται να διακόψει τις πωλήσεις από το Gοogle Site Search. Όλες οι νέες αγορές και ανανεώσεις πρέπει να ολοκληρωθούν πριν την λήξη της προθεσμίας. Η υπηρεσία θα απενεργοποιηθεί τελείως στις 1 Απριλίου 2018.» δήλωσε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος της εταιρείας  αφήνοντας κιόλας να εννοηθεί ότι οι συνδρομές θα εξαντληθούν πριν το κλείσιμο της εταιρείας.

Από τεχνική άποψη το Site Search θα κλείσει στις 1 Απριλίου 2018 ή όταν οι τρέχοντες καταβεβλημένοι λογαριασμοί εξαντληθούν. Ουσιαστικά όποιο από τα δύο συμβεί πρώτο. Όλοι οι πελάτες του Site Search θα μεταφερθούν στους CSE λογαριασμούς. Δεδομένου ότι πρόκειται για συγγενικές υπηρεσίες που επιτρέπουν την Goοgle αναζήτηση στις ιστοσελίδες τους δεν θα δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα για τους μεταβαλλόμενους χρήστες.

Επειδή οι υπηρεσίες είναι παρόμοιες δεν σημαίνει ότι είναι και ίδιες. Το Site Search δείχνει τα αποτελέσματα αναζήτησης από τον τοπικό χώρο για μια μόνο τιμή ενώ το CSE είναι μια δωρεάν υπηρεσία που κερδίζει χρήματα εισάγοντας κάποιες διαφημίσεις Gοogle ανάμεσα στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Το CSE λειτουργεί από το 2006 ενώ το  Site Search ξεκίνησε δύο χρόνια αργότερα και οι πελάτες του πληρώνουν όχι ανά μήνα αλλά ανά όγκο αναζητήσεων. Για παράδειγμα, ένα πακέτο 20.000 ερωτημάτων αναζήτησης ετησίως θα κοστίσει σε κάποιον $ 100, ενώ ένα πακέτο για 500.000 ερωτήματα αναζήτησης φτάνει τα $ 2.000.

Αν λοιπόν θέλετε να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν διαφημίσεις Goοgle στα αποτελέσματα αναζήτησης του διαδικτυακού σας ισότοπου αγοράστε ένα πακέτο όσο ακόμα απολαβαίνετε.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS