ΑρχικήHow ToMIT App Inventor | Φτιάξτε το Android App σας χωρίς να γράψετε...

MIT App Inventor | Φτιάξτε το Android App σας χωρίς να γράψετε κώδικα!

To MIT App Inventor είναι ένα πρωτοποριακό εργαλείο για την ανάπτυξη Android εφαρμογών, χωρίς καμία προηγούμενη γνώση προγραμματισμού και κώδικα. Χρησιμοποιώντας αυτό το open source εργαλείο, μπορεί κανείς να μετατρέψει τις δημιουργικές ιδέες του σε εφαρμογές Android. Δεδομένου ότι αυτό το βοηθητικό πρόγραμμα βασίζεται στον browser σας και στο cloud, δεν χρειάζεται να κατεβάσετε οποιοδήποτε λογισμικό ή να αποθηκεύσετε οτιδήποτε στον υπολογιστή σας.

MIT App Inventor | Φτιάξτε το Android App σας χωρίς να γράψετε κώδικα!

Η ανάπτυξη εφαρμογών είναι μια από τα πιο περιζήτητες τεχνικές δεξιότητες. Ωστόσο, το να κάνεις μια καλή και responsive εφαρμογή που δεν έχει σφάλματα δεν είναι πάντα απλό. Για να αναπτύξεις μια εγγενής εφαρμογή για κινητά, θα πρέπει να έχεις και μια σαφή  γενικότερη ιδέα, όπως για το πώς είναι η αγορά για τη συγκεκριμένη εφαρμογή, για τους διαθέσιμους πόρους και τις δεξιότητες που απαιτούνται για να χτίσεις αυτό το app.

Επομένως, η ανάπτυξη Android εφαρμογών δεν διαφέρει και πολύ από αυτή την άποψη. Ωστόσο, αν έχετε δημιουργική ενέργεια μέσα σας και μια λαμπρή ιδέα τριγυρνάει στο κεφάλι σας, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να πάρετε ένα κατάλληλο εργαλείο, να αρχίσετε να μαθαίνετε και να εφαρμόσετε τις ιδέες σας. Αλλά, τι γίνεται εάν δεν έχετε καμία επαφή με τον προγραμματισμό;

Μην ανησυχείτε, το MIT App Inventor (περισσότερες λεπτομέρειες εδώ) είναι ένας πολύ καλός τρόπος ώστε να γίνει το Android development μια διασκεδαστική διαδικασία μάθησης . Το App Inventor είναι ένα δωρεάν και open source εργαλείο που αναπτύχθηκε από την Google το 2010. Επί του παρόντος, συντηρείται από το Massachusetts Institute of Technology (ΜΙΤ).

Εάν είστε, λοιπόν, αρχάριος, το εργαλείο αυτό σας επιτρέπει να αναπτύξετε εφαρμογές Android χρησιμοποιώντας ένα απλό graphical user interface. Απλά πρέπει να κάνετε drag & drop τα απαιτούμενα στοιχεία για να κάνετε την εφαρμογή σας.

Μιας και το MIT App Inventor είναι browser-based, δεν χρειάζεται να αγοράσετε ή να εγκαταστήσετε τίποτα. Απλά επισκεφθείτε την ιστοσελίδα, συνδεθείτε χρησιμοποιώντας το email και τον κωδικό σας και αρχίστε να μαθαίνετε πώς μπορείτε να φτιάξετε μια προσεγμένη Android εφαρμογή.

Τα Android projects είναι αποθηκευμένα στο Google Cloud. Έτσι, μπορείτε να έχετε πρόσβαση στη δουλειά σας από οποιαδήποτε συσκευή, ακόμα και να εργάζεστε εν κινήσει.

PaintPotDesign

Με τη βοήθεια ενός χρήσιμου emulator, μπορείτε να δοκιμάσετε την εφαρμογή σας και να εξομοιώσετε τις συμπεριφορές της σε ένα εικονικό μηχάνημα. Αν αντιμετωπίζετε προβλήματα κατά τη χρήση του app, μπορείτε να μιλήσετε με όμοιους με εσάς προγραμματιστές από όλο τον κόσμο. Στην υποστηρικτική κοινότητα του MIT App Inventor, οι απορίες σας λύνονται πολύ γρήγορα.

Εκτός από τη χρήση του για την ανάπτυξη εφαρμογών Android, αυτό το εργαλείο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως μέθοδος για την εκμάθηση προγραμματισμού. Επομένως, μη χάνετε λεπτό, ξεκινήστε με αυτό το open source εργαλείο για να μετατρέψετε την ιδέα σας σε μια λαμπρή Android εφαρμογή!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS