ΑρχικήHow ToΟι 3 top γλώσσες προγραμματισμόυ σύμφωνα με την Packt Publishing

Οι 3 top γλώσσες προγραμματισμόυ σύμφωνα με την Packt Publishing

Μια μελέτη σχετικά με την αγορά από έναν από τους μεγαλύτερους εκδότες βιβλίων -που σχετίζονται με τον προγραμματισμό- του κόσμου, η Packt Publishing, δείχνει ότι η Python και η JavaScript είναι σήμερα οι πιο δημοφιλείς γλώσσες προγραμματισμού, με τη Java να έρχεται στην τρίτη θέση.
Η εταιρεία συγκέντρωσε τα δεδομένα μέσω μιας έρευνας που συνέταξε τις απαντήσεις από πάνω από 11.000 ερωτηθέντων που είχαν πρόσβαση σε διάφορες υπηρεσίες της. Οι πληροφορίες των δεδομένων περιλαμβάνουν λεπτομέρειες σχετικά με την γλώσσα προγραμματισμού που χρησιμοποιούν οι προγραμματιστές, για το που χρησιμοποιούν αυτή τη γλώσσα, το αγαπημένο τους πλαίσιο, καθώς και γενικές πληροφορίες σχετικά με τους μισθούς.
Η έρευνα έδειξε ότι- με βάση με το τι χρησιμοποιούν οι προγραμματιστές μέρα με την ημέρα- η κατάταξη των top 10 γλωσσών προγραμματισμού απαρτίζεται από τη Python, τη JavaScript, τη Java, τη PHP, τη HTML (αν και δεν είναι γλώσσα προγραμματισμού), τη C #, τη SQL, τη CSS, τη C ++, και τη R.
Την ιδιαίτερη προτίμηση που όλοι δείχνουν για τη Python και τη JavaScript την είδαμε και σε μια παρόμοια έρευνα που είχε γίνει πέρυσι.

Packt Publishing
Με βάση τους μισθούς, ο κατάλογος αυτός είναι πάρα πολύ διαφορετικός. Οι προγραμματιστές ανέφεραν ότι οι γλώσσες -όπως είναι η Bash, η Perl, και η Scala – αποφέρουν πάνω από 80.000 $ το χρόνο, ενώ η PHP και η C αποφέρουν μόλις 40.000 $.
Από την άποψη των εργαλείων των Web-dev, η AngularJS θα λέγαμε ότι είναι η βασίλισσα και ακολουθείται από το React.js framework του Facebook, το Node.js, το Docker, το Laravel, το Bootstrap, το WordPress και το AWS..
Για περισσότερες λεπτομέρειες και για περισσότερα πολύχρωμα διαγράμματα, η μελέτη της Packt Publishing με την ονομασία Skill Up 2016 είναι διαθέσιμη για να την κατεβάσετε (δυστυχώς απαιτείται εγγραφή) πατώντας εδώ.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS