ΑρχικήsecurityΗ Google και η Dell κάνουν Open-Source δύο εργαλεία ασφαλείας

Η Google και η Dell κάνουν Open-Source δύο εργαλεία ασφαλείας

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων επτά ημερών, δύο μεγάλες εταιρείες, η Dell και η Google, έκαναν Open-Source δύο εργαλεία που αφορούν την ασφάλεια με σκοπό να βοηθήσουν τους διαχειριστές συστημάτων σε όλο τον κόσμο να ενισχύσουν τα τοπικά μέτρα ασφαλείας τους.

Η πρώτη ήταν η DelΙ, που έκανε  Open-Source ένα εργαλείο που ονομάζεται DCEPT (Domain Controller Enticing Password Tripwire), η οποία είναι , κατά μια απλουστευμένη εξήγηση, ένας honeypot server για την ανίχνευση επιτιθέμενων που μπορεί να προσπαθήσουν και να αξιοποιήσουν τα τοπικά Windows domains και τις ρυθμίσεις Active Directory.

Η Google και η Dell κάνουν Open-Source δύο εργαλεία ασφαλείας

Το DCEPT λειτουργεί με τη δημιουργία ενός ψεύτικου Windows domain και τη διανομή των λεγόμενων honeytokens σε κάθε πελάτη στο πραγματικό δίκτυο. Στη συνέχεια, αρχίζει να ακούει για τυχόν χρήστες που προσπαθούν να αυθεντικοποιηθούν με ένα από τα ψεύτικα honeytokens. Όταν συμβαίνει αυτό, με βάση το honeytoken, το DCEPT μπορεί να ειδοποιήσει το διαχειριστή του συστήματος ότι ένα workstation βρίσκεται σε κίνδυνο.

Το εργαλείο της Google ονομάζεται VSAQ (Vendor Security Assessment Questionnaire) και είναι ένα “αυτο-προσαρμοζόμενο ερωτηματολόγιο για την αξιολόγηση των πολλαπλών πτυχών της στάσης ενός προμηθευτή γύρω από την ασφάλεια και την ιδιωτική ζωή.”

Το VSAQ δεν είναι απαραίτητα ένα “εργαλείο”, αλλά περισσότερο από ένα generic framework που περιέχει μια σειρά από πρότυπα ερωτηματολόγια ασφαλείας που οι διαχειριστές του συστήματος και του δικτύου μπορούν να απαντήσουν για να πάρουν μια γενική αίσθηση για τα μέτρα ασφαλείας που έχει εφαρμόσει η εταιρεία τους μέχρι στιγμής.

Και τα δύο εργαλεία, τα DCEPT και VSAQ, είναι διαθέσιμα κάτω από open source άδειες και μπορείτε να τα κατεβάσετε μέσω των GitHub repositories τους. Demos για ορισμένα VSAQ ερωτηματολόγια είναι επίσης διαθέσιμα Online.

google-and-dell-open-source-two-security-tools-501498-2

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS