ΑρχικήsecurityHarvard Pilgrim: Παραβίαση δεδομένων επηρέασε 2.860.795 άτομα

Harvard Pilgrim: Παραβίαση δεδομένων επηρέασε 2.860.795 άτομα

Η υπηρεσία υγείας Harvard Pilgrim Health Care ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των ανθρώπων που επλήγησαν από την παραβίαση δεδομένων της περασμένης άνοιξης, είναι τελικά πολύ μεγαλύτερος. Η παραβίαση δεδομένων προέκυψε από μια επίθεση ransomware.

Harvard Pilgrim Παραβίαση δεδομένων

Η εταιρεία δέχτηκε επίθεση από μια συμμορία ransomware στις 17 Απριλίου 2023. Η επίθεση οδήγησε σε μαζική παραβίαση δεδομένων, με τα προσωπικά και ιατρικά δεδομένα των ασφαλισμένων να εκτίθενται σε κίνδυνο. Επιπλέον, η επίθεση προκάλεσε σημαντικές διαταραχές στις καθημερινές λειτουργίες της εταιρείας. Οι υπηρεσίες υγείας και η παροχή φροντίδας επηρεάστηκαν, καθώς τα συστήματα πληροφορικής ήταν εκτός σύνδεσης.

Δείτε επίσης: Hot Topic: Παραβίαση δεδομένων πελατών;

Η εταιρεία έχει υποβάλει πολλές επιστολές ειδοποίησης στις ρυθμιστικές αρχές στο Maine, με την τελευταία να ανεβάζει τον αριθμό των θυμάτων σε 2.860.795, μια αύξηση περίπου 12% σε σχέση με την αρχική ανακοίνωση.

Είναι συχνό φαινόμενο να επεκτείνεται ο αριθμός των ατόμων που επηρεάζονται από παραβιάσεις δεδομένων καθώς εξελίσσονται οι έρευνες για τα περιστατικά. Μια τέτοια περίπτωση είναι μια κυβερνοεπίθεση στην T-Mobile το 2021. Αρχικά, πίστευαν ότι είχαν επηρεαστεί περίπου 50 εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ, αλλά αργότερα ανακαλύφθηκε ότι είχαν επηρεαστεί 76,6 εκατομμύρια.

Οι επιτιθέμενοι βρίσκονταν στα συστήματα της Harvard Pilgrim από τις 28 Μαρτίου 2023 έως τις 17 Απριλίου 2023. Η εταιρεία συνεργάστηκε με ομοσπονδιακές αρχές επιβολής του νόμου και εταιρείες κυβερνοασφάλειας για τη διερεύνηση του περιστατικού.

Δείτε επίσης: Παραβιάσεις δεδομένων 2023: Πάνω από 17 δισ. αρχεία επηρεάστηκαν

Η Harvard Pilgrim είπε ότι τα αρχεία που έχουν εκτεθεί, ενδέχεται να περιέχουν προσωπικά δεδομένα και προστατευμένες πληροφορίες υγείας για νυν και πρώην συνδρομητές και εξαρτώμενα άτομα, καθώς και τρέχοντες συμβασιούχους παρόχους.

Harvard Pilgrim Health Care

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός υγείας εξυπηρετεί περισσότερα από 1,1 εκατομμύρια άτομα που κατοικούν κυρίως στη Μασαχουσέτη, το Νιου Χάμσαϊρ, το Μέιν και το Κονέκτικατ.

Η επίθεση και η παραβίαση δεδομένων μπορεί να είχε σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις για την Harvard Pilgrim Health Care. Η αποκατάσταση των δεδομένων και των συστημάτων καθώς και αναβάθμιση των συστημάτων ασφάλειας απαιτούν πολλούς πόρους.

Δείτε επίσης: Air Europa: Τα δεδομένα των πελατών πιθανότατα παραβιάστηκαν από την κυβερνοεπίθεση του Οκτωβρίου

Ταυτόχρονα, ένα τέτοιο περιστατικό μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην εικόνα και την φήμη μιας εταιρείας. Η εμπιστοσύνη των ασφαλισμένων και των εταίρων μπορεί να έχει υπονομευθεί, κάτι που θα μπορούσε να έχει μακροπρόθεσμες συνέπειες για την Harvard Pilgrim.

Πηγή: ytech.news

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS