ΑρχικήbusinessEQT: Συμφώνησε στην πώληση του μερίδίου της Ottobock

EQT: Συμφώνησε στην πώληση του μερίδίου της Ottobock

Η Σουηδική εταιρεία EQT συμφώνησε να πουλήσει το μερίδιό της πίσω στους μετόχους της γερμανικής εταιρείας πρόσθετων μελών Ottobock SE.

Ottobock EQT

Η εταιρεία εξαγοράς πούλησε το 20% της συμμετοχής της στην Ottobock στον δισεκατομμυριούχο Hans Georg Näder και την οικογένειά του.

Όπως αναφέρθηκε σε ανακοίνωση που απεστάλη μέσω email την Τετάρτη, η πώληση ανήλθε σε περίπου στο 1,1 δισεκατομμύρια ευρώ, εκτιμώντας την αξία της Ottobock στα περίπου 5,5 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με πηγές που έχουν γνώση επί του θέματος.

Διαβάστε επίσης: Οι μετοχές της CrowdStrike αυξήθηκαν, λόγω αυξημένης ζήτησης για κυβερνοασφάλεια

Η EQT δήλωσε την πρόβλεψή της, πως η συμφωνία θα ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους.

Η οικογένεια Näder προτίθεται να χρηματοδοτήσει την εξαγορά με ένα γράμμα πιστωτικής εγγύησης ύψους 1,1 δισεκατομμυρίων ευρώ σε επίπεδο εταιρικού χαρτοφυλακίου, όπως ανέφεραν πηγές με γνώση του θέματος. Οι ιδιωτικοί επενδυτικοί φορείς που παρέχουν χρηματοδότηση περιλαμβάνουν εταιρείες όπως η Carlyle Group Inc., η KKR & Co., η Hayfin Capital Management και η Macquarie Group Ltd., σύμφωνα με τις πληροφορίες.

Τα χαρτονομίσματα PIK είναι μια μορφή χρέους που παρέχει στον δανειολήπτη τη δυνατότητα να αναβάλει την πληρωμή των τόκων έως τη λήξη του δανείου.

ottobock πρόσθετο μέλος

Δείτε περισσότερα: SoftBank: Ιστορική άνοδος στις μετοχές της

Η Σουηδική EQT επενδύει στην Ottobock από το 2017, σε μια συμφωνία που εκτιμά την επιχείρηση σε περίπου 3,15 δισ. ευρώ. Ιδρύθηκε το 1919 από τον Otto Bock και αποτελεί σημαντικό παράγοντα στον τομέα της προσθετικής, με την πρωτοποριακή εισαγωγή του πρώτου – πλήρως ελεγχόμενου από μικροεπεξεργαστή – πρόσθετου κάτω άκρου, μεταξύ άλλων καινοτομιών.

Πηγή: bnnbloomberg.ca

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS