ΑρχικήUpdatesiPhone 17: Ήρθε η ώρα για την αναβάθμιση οθόνης που χρόνια περιμέναμε;

iPhone 17: Ήρθε η ώρα για την αναβάθμιση οθόνης που χρόνια περιμέναμε;

Σύμφωνα με φήμες, η Apple ίσως εξοπλίσει όλα τα μοντέλα iPhone 17 – δηλαδή τα iPhone 17, iPhone 17 Plus, iPhone 17 Pro και iPhone 17 Pro Max – με οθόνη LTPO (πολυκρυσταλλικό οξείδιο χαμηλής θερμοκρασίας).

iphone 17 οθόνη

Διαβάστε επίσης: Η θήκη iPhone FineWoven μαυρίζει σαν πολυκαιρισμένη μπανάνα!

Αυτό θα αποτελούσε μια αλλαγή για τα βασικά μοντέλα και τα μοντέλα Plus, τα οποία αυτή τη στιγμή χρησιμοποιούν οθόνες LTPS (πολυκρυσταλλικό πυρίτιο χαμηλής θερμοκρασίας). Οι οθόνες LTPO υποστηρίζουν ρυθμούς ανανέωσης 120 Hz και μπορούν επίσης να πέσουν έως και 1 Hz, παρέχοντας μεγαλύτερη απόδοση ισχύος όταν δεν απαιτείται υψηλός ρυθμός ανανέωσης. Η Apple χρησιμοποιεί αυτό τον χαμηλότερο ρυθμό ανανέωσης για τις πάντα ενεργοποιημένες οθόνες στα iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max, κάτι που απουσιάζει από το απλό iPhone 15.

Αν η Apple εξοπλίσει το iPhone 17 και το iPhone 17 Plus με οθόνες LTPO, τότε αυτά τα τηλέφωνα πιθανόν να έχουν ρυθμούς ανανέωσης από 1 Hz έως 120 Hz. Επιπλέον, αναμένεται να υποστηρίζουν τη δυνατότητα πάντα ανοιχτής οθόνης.

Ο κινέζος προμηθευτής BOE, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει παραδώσει δείγματα οθονών LTPO στην Apple, με την ελπίδα να γίνει ο βασικός προμηθευτής για τη σειρά iPhone 17. Η απόφαση αν θα γίνει αυτό, εξαρτάται από την ικανότητά του να παράγει αρκετές οθόνες, διατηρώντας τα υψηλά πρότυπα ποιότητας που απαιτεί η Apple. Σε διαφορετική περίπτωση, η LG Display ή η Samsung Display μπορεί να κληθούν να αναλάβουν αυτό το ρόλο, με τις επιλογές αυτές να μην επηρεάζουν την πιθανότητα χρήσης οθονών LTPO στα τέσσερα μοντέλα του iPhone 17.

Για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις φήμες με περισσότερη αξιοπιστία, θα χρειαστεί να είμαστε επιφυλακτικοί, ειδικά μιλώντας για τηλέφωνα που αναμένεται να κυκλοφορήσουν σε περίπου 18 μήνες. Παρόλα αυτά, δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε πως το iPhone 17 και το iPhone 17 Plus ενδέχεται να διαθέτουν οθόνες 120 Hz, οπότε είναι αρκετά πιθανό.

Παρότι αυτό καθυστερεί αρκετά, η Apple προσπαθεί να πείσει τους καταναλωτές να επιλέξουν ένα πιο ακριβό μοντέλο Pro. Έτσι, αν τα iPhone 17 και iPhone 17 Plus καταφέρουν να ξεχωρίσουν σε αυτό το πεδίο, είναι πιθανό να δούμε το χάσμα να διευρύνεται και σε άλλους τομείς. Με τα Pro μοντέλα να διαθέτουν ήδη βελτιωμένα chipsets και βελτιωμένες κάμερες, δεν είναι εύκολο να προβλέψουμε τι θα σημάνει αυτό για την αγορά.

iphone 17 οθόνη

Δείτε περισσότερα: Πώς να κάνετε Συμπίεση Βίντεο γρήγορα στο iPhone

Μια πιθανότητα είναι η ενσωμάτωση του Face ID κάτω από την οθόνη, επιτρέποντας στην Apple να μειώσει το μέγεθος της κάμερας στα μοντέλα Pro. Αυτό έχει ακουστεί απλώς ως φήμη, αλλά όπως συμβαίνει με οτιδήποτε άλλο που σχετίζεται με το iPhone 17, δεν είναι απόλυτα βέβαιο.

Πηγή: techradar.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS