ΑρχικήinetGoogle: Παραβιάζει τα πρότυπα διαφημίσεων βίντεο που υποσχέθηκε

Google: Παραβιάζει τα πρότυπα διαφημίσεων βίντεο που υποσχέθηκε

Η Google αντιμετωπίζει νέο πρόβλημα σχετικά με τη διαφήμιση στο διαδίκτυο. Σύμφωνα με έρευνα, η εταιρεία παραβίασε τα δικά της πρότυπα σχετικά με τη διανομή διαφημίσεων βίντεο σε ιστότοπους τρίτων. Το 80% των διαφημίσεων σε βίντεο, φαίνεται ότι δεν πληρούν τα πρότυπα που υποσχέθηκαν.

Δείτε επίσης: Google Playables: Αναπαραγωγή παιχνιδιών μέσω του YouTube

Google

Η πλατφόρμα βίντεο του YouTube, που ανήκει στην Google, είναι μια από τις πιο κερδοφόρες πλατφόρμες για τις επιχειρήσεις για την προβολή διαφημίσεων σε βίντεο. Ωστόσο, η εταιρεία παρέχει επίσης το πρόγραμμα Google Video Partners, μέσω του οποίου οι επιχειρήσεις μπορούν να τοποθετήσουν διαφημίσεις σε άλλες ιστοσελίδες και εφαρμογές. Υπόσχεται να τοποθετήσει διαφημίσεις σε ιστότοπους και εφαρμογές των εκδοτών υψηλής ποιότητας, που έχουν ελεγχθεί προσεκτικά και ανταποκρίνονται στα πρότυπα ποιότητας της Google. Η εταιρεία εγγυάται ότι θα εμφανίζονται διαφημίσεις με ενεργοποιημένο τον ήχο πριν από το κύριο περιεχόμενο του βίντεο. Οι εταιρείες θα πληρώνουν μόνο για τις διαφημίσεις που οι χρήστες παρακολουθούν μέχρι το τέλος χωρίς να τις παραλείπουν, εάν είναι επωνυμίες.

Σύμφωνα με μια έρευνα ωστόσο, η Google δεν εκπληρώνει τις υποσχέσεις της. Η Adalytics υποστηρίζει ότι βοηθά τις εταιρείες να βελτιστοποιήσουν την τοποθέτηση διαφημίσεων για καλύτερα αποτελέσματα. Αναφέρει επίσης ότι περίπου στο 80% των περιπτώσεων η εταιρεία παραβιάζει τα δικά της πρότυπα. Σύμφωνα με τη Wall Street Journal (WSJ) και τα δεδομένα της Adalytics, συχνά οι διαφημίσεις τοποθετούνται σε μικρά, αθόρυβα βίντεο που αναπαράγονται αυτόματα στο πλάι του κυρίως περιεχομένου μιας σελίδας. Επιπλέον, υπάρχουν πολλοί ιστότοποι στους οποίους η Google εμφανίζει διαφημίσεις βίντεο από τους πελάτες της, αλλά αυτοί οι ιστότοποι δεν πληρούν τα πρότυπα δημιουργίας εσόδων που ορίζονται για το πρόγραμμα Google Video Partners.

Δείτε ακόμα: Google: Διαγράψτε τα τελευταία 15 λεπτά του ιστορικού αναζήτησης εφαρμογών
πρότυπα διαφημίσεων

Σύμφωνα με τη νέα έκθεση της Adalytics, παρατηρήθηκαν πάνω από 1.100 διαφημιστικές καμπάνιες από διάφορες εταιρείες μεταξύ των ετών 2020 και 2023, όπως αναφέρει η μελέτη. Αυτές οι διαφημίσεις έχουν συγκεντρώσει συνολικά δισεκατομμύρια εμφανίσεις. Η εταιρεία συνεργάστηκε με πολλές διαφημιστικές εταιρείες και ανέλυσε επίσης δεδομένα από εταιρείες που αποθηκεύουν ιστορικά δεδομένα του ιντερνετ. Η Johnson & Johnson, η American Express, η Samsung, η Sephora, η Macy’s, η Disney + και η WSJ δεν έχουν τοποθετήσει τις διαφημίσεις τους σύμφωνα με τα πρότυπα. Η Google παραβίασε τα δικά της πρότυπα για διαφημίσεις που αφορούν κυβερνητικούς φορείς, συμπεριλαμβανομένων του Medicare και του Στρατού των ΗΠΑ.

Η WSJ έκανε ανεξάρτητα παρατηρήσεις για παρόμοιες παραβιάσεις από την Google, αλλά δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει πόσο συχνές είναι αυτές οι παραβιάσεις. Η έρευνα της Adalytics αναδεικνύει το γεγονός ότι η επιχείρηση ψηφιακών διαφημίσεων παρουσιάζει έλλειψη διαφάνειας. Οι εταιρείες βρίσκουν δύσκολο να ελέγχουν αν λαμβάνουν αυτό που πλήρωσαν από τις επωνυμίες. Όπως περιμέναμε, πολλοί από αυτούς είναι απογοητευμένοι και αισθάνονται πως έχουν εξαπατηθεί.

Δείτε επίσης: Πώς θα συντάξετε email στα Έγγραφα Google

Ωστόσο, η Google διαφωνεί. Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας ανέφερε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των διαφημίσεων βίντεο που διατίθενται προς πώληση προβάλλονται στο YouTube. Επιπλέον, «οι διαφημιστές μπορούν να δουν ξεκάθαρα ότι οι διαφημίσεις τους ενδέχεται να προβάλλονται σε ιστότοπους τρίτων και πόσα δαπανώνται εκεί και μπορούν εύκολα να εξαιρεθούν». Η εταιρεία διέψευσε επίσης τους ισχυρισμούς της Adalytics.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS