ΑρχικήinetΗ Meta αγνόησε αναφορές για εκμετάλλευση παιδιών από γονείς

Η Meta αγνόησε αναφορές για εκμετάλλευση παιδιών από γονείς

Σήμερα δύο ξεχωριστές αναφορές κατηγορούν το Instagram και τη μητρική εταιρεία του Facebook Meta, ότι αγνοούν αναφορές για σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιών από τους γονείς τους, για οικονομικό όφελος, χρησιμοποιώντας εργαλεία πληρωμής συνδρομής.

Δείτε επίσης: Meta: Ανακοίνωσε το πρώτο της μέρισμα!
Meta αναφορές εκμετάλλευση παιδιών

Η Meta αγνόησε τις αναφορές για εκμετάλλευση παιδιών

Η Meta δεν επιτρέπει σε παιδιά κάτω των 13 ετών να έχουν δικούς τους λογαριασμούς στο Facebook και το Instagram. Ωστόσο, η εταιρεία επιτρέπει τους “λογαριασμούς παιδιών που διαχειρίζονται από γονείς“, στους οποίους τα μικρότερα παιδιά μπορούν να έχουν παρουσία στις εφαρμογές – συμπεριλαμβανομένης της επιλογής να πωλούν περιεχόμενο προς πληρωμή σε ενήλικες.

Διαφορετικές αναφορές από το The New York Times και το The Wall Street Journal αναφέρουν ότι αυτό το χαρακτηριστικό καταχράζεται από γονείς για σεξουαλική εκμετάλλευση των παιδιών τους. Το The Verge περιλαμβάνει μια σύνοψη των κατηγοριών.

Αυτό συνάδει με προηγούμενες αναφορές ότι το Instagram αντιμετώπιζε πρόβλημα με ενήλικους άνδρες που αναζητούσαν ακατάλληλες φωτογραφίες παιδιών.

Το προσωπικό εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με αρκετούς από αυτούς τους λογαριασμούς που διαχειρίζονταν οι γονείς, ωστόσο η εταιρεία, ύστερα από ό,τι αναφέρεται, απέτυχε να προβεί σε δράση.

Δείτε ακόμα: Meta: Ενσωματώνει το AI chatbot της στο WhatsApp

Ο Zuckerberg αντιμετωπίζει επι του παρόντος αρκετές αγωγές

Ο CEO της Meta, Mark Zuckerberg, υποστηρίζει ότι δεν μπορεί να θεωρηθεί προσωπικά υπεύθυνος από αυτούς που κατηγορούν την εταιρεία για επίδιωξη εθισμού παιδιών στις εφαρμογές της.

Εκατοντάδες αγωγές έχουν κατατεθεί εναντίον της Meta και άλλων κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, με ένα δικαστή που αποφάσισε το περασμένο έτος ότι αυτές θα πρέπει να επιτραπούν να προχωρήσουν.

Κάποιοι, ωστόσο, έχουν μηνύσει προσωπικά τον Zuckerberg, ως τον άνδρα που είναι υπεύθυνος για τη διαμόρφωση πολιτικής, και το Bloomberg αναφέρει ότι προσπαθεί τώρα να απορρίψει αυτές τις υποθέσεις.

Δείτε επίσης: Meta: Έφτασαν τα Meta Quest 3 εικονικής πραγματικότητας

Η αντίδραση του κοινού στη στάση της Meta σχετικά με τις αναφορές εκμετάλλευσης παιδιών ήταν έντονη και αρνητική. Πολλοί χρήστες στα κοινωνικά δίκτυα εξέφρασαν την οργή τους για την αδυναμία της εταιρείας να αντιμετωπίσει τις αναφορές για εκμετάλλευση παιδιών από γονείς. Επιπλέον, διάφορες οργανώσεις για τα δικαιώματα των παιδιών και ομάδες πίεσης έχουν επικρίνει το Meta για την ανεπαρκή του αντίδραση σε αυτό το θέμα. Κάποιες από αυτές έχουν απευθύνει έκκληση για πιο αυστηρές ρυθμίσεις και εποπτεία των πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης. Ταυτόχρονα, οι έρευνες δείχνουν ότι η εμπιστοσύνη του κοινού στη Meta έχει υπονομευθεί σημαντικά. Οι χρήστες ανησυχούν για την ασφάλεια και την προστασία των παιδιών στις πλατφόρμες της εταιρείας και αμφισβητούν την ικανότητά της να διαχειριστεί αποτελεσματικά τέτοια ζητήματα. Τέλος, η αντίδραση του κοινού έχει επηρεάσει και την εικόνα της Meta στην αγορά. Οι επενδυτές εκφράζουν ανησυχίες για τις πιθανές επιπτώσεις στην αξία των μετοχών της εταιρείας και την μακροπρόθεσμη βιωσιμότητά της.

Πηγή: 9to5mac

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS