ΑρχικήHow ToΣημάδια ότι χρειάζεστε νέο τηλέφωνο!

Σημάδια ότι χρειάζεστε νέο τηλέφωνο!

Γνωρίζετε ότι η απόδοση της μπαταρίας του τηλεφώνου σας μειώνεται με την πάροδο του χρόνου. Αυτή είναι άλλωστε η λειτουργία των μπαταριών ιόντων λιθίου.

νέα συσκευή τηλεφώνου

Με κάθε φορά που φορτίζονται, φθείρονται. Αυτό αποτελεί ένα σημαντικό πρόβλημα που δεν πρέπει να αγνοηθεί.

Τα συμπτώματα που υποδεικνύουν προβλήματα με το τηλέφωνο είναι:

Διαβάστε περισσότερα: iOS 17: Πώς να προσθέσετε με ετικέτα το κατοικίδιό σας;

  1. Η μπαταρία εξαντλείται γρήγορα ακόμα και όταν δεν χρησιμοποιείτε ενεργά το τηλέφωνο.
  2. Η φόρτιση δεν διαρκεί όσο θα έπρεπε, και η μπαταρία δεν επανέρχεται σε πλήρη φόρτιση.
  3. Κατά τη διάρκεια της φόρτισης, το τηλέφωνο ζεσταίνεται και ενδέχεται να διογκωθεί. Αν συμβεί αυτό, αποσυνδέστε το αμέσως από την πρίζα, διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς.

Είναι απλό να δείτε την κατάσταση της μπαταρίας του iPhone σας με μερικά κλικ.

Σε Apple συσκευές είναι αρκετά απλό

Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις > Μπαταρία > Υγεία και φόρτιση μπαταρίας.

Στο επάνω μέρος, θα δείτε τη μέγιστη χωρητικότητα της μπαταρίας σας. Μην πανικοβληθείτε αν είναι κάτω από 100%. Έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να διατηρεί το 80% της αρχικής της χωρητικότητας μετά από 500 φορτίσεις. Αυτό το ποσοστό μειώνεται σταδιακά με την πάροδο του χρόνου.

Σε Android είναι λίγο πιο περίπλοκο

Οι περισσότεροι κατασκευαστές ακολουθούν διαφορετικά βήματα. Ακολουθούν μερικά που μπορείτε να δοκιμάσετε:

Ανοίξτε την εφαρμογή “Τηλέφωνο”, πληκτρολογήστε *#*#4636#*#* και αναζητήστε μια επιλογή για να ελέγξετε την κατάσταση της μπαταρίας σας. Αν δεν το βλέπετε, δοκιμάστε μια διαφορετική επιλογή. Σε συσκευές Samsung, μπείτε στην ενσωματωμένη εφαρμογή Samsung Members. Κάντε κλικ στην επιλογή “Λήψη Βοήθειας” > “Έλεγχος Κατάστασης Μπαταρίας Android”. Εφαρμογές όπως το AccuBattery μπορούν να προσφέρουν μια καλή λύση, σε περίπτωση που τα υπόλοιπα αποτύχουν.

Δυστυχώς, ούτε η μπαταρία του φορητού σας υπολογιστή θα κρατήσει για πάντα.

Δείτε πώς μπορείτε να ελέγξετε τη δική σας.

Φορτίστε καλύτερα

Δείτε επίσης: Tο Xbox Cloud Gaming δεν θα κυκλοφορήσει τελικά για iOS

Ανεξάρτητα από την ηλικία του τηλεφώνου σας, υπάρχουν μερικές συμβουλές και κόλπα που μπορούν να σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Μην βασίζεστε σε knock-off φορτιστές

Οι φορτιστές υψηλής ποιότητας διαθέτουν εσωτερικά κυκλώματα που απενεργοποιούνται σε περίπτωση υπερβολικής κατανάλωσης ρεύματος. Αυτό προστατεύει τη μπαταρία του τηλεφώνου από υπερφόρτιση, ζημιά ή υπερθέρμανση, καθώς η υπερβολική θερμότητα αποτελεί τον κύριο εχθρό της. Πρέπει να αποφεύγετε φτηνούς φορτιστές και καλώδια, καθώς αυτά μπορούν να οδηγήσουν ακόμα και σε πυρκαγιές και τραυματισμούς. Η εξοικονόμηση χρημάτων είναι σημαντική, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν πρέπει να είστε φειδωλοί.

Να είστε προσεκτικοί με τα power banks

Τα φθηνά power banks μπορούν να καταστρέψουν το τηλέφωνό σας με την πάροδο του χρόνου. Βεβαιωθείτε ότι κάθε power bank που χρησιμοποιείτε διαθέτει προστασία υπερφόρτισης. Εάν όχι, μπορείτε ακόμα να το χρησιμοποιήσετε, αλλά προσέξτε. Μόλις η μπαταρία σας γεμίσει σχεδόν, αποσυνδέστε την.

Είναι καλύτερο να αποφύγετε τα power banks με επιλογές γρήγορης φόρτισης, εκτός εάν προέρχονται από αξιόπιστη εταιρεία. Εδώ είναι ένας εμπειρικός κανόνας: Πείτε όχι αν δεν το έχετε ακούσει ποτέ.

Μην κάνετε λήψη εφαρμογών που εξαντλούν την μπαταρία

Οι μπαταρίες τηλεφώνων ιόντων λιθίου και πολυμερών λιθίου έχουν περιορισμένους μόνο κύκλους φόρτισης προτού υποβαθμιστούν. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι περισσότεροι άνθρωποι αντιμετωπίζουν προβλήματα μπαταρίας μετά από δύο χρόνια χρήσης.

Δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα για να φθείρεται τελικά η μπαταρία σας, αλλά ορισμένα πράγματα έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο. Εάν έχετε εφαρμογές απόδοσης που παρακολουθούν τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας, θα μπορούσαν να την βλάψουν μακροπρόθεσμα. Αυτές οι εφαρμογές χρησιμοποιούν συνεχώς ρεύμα για να παρακολουθούν τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας.

νέα συσκευή τηλεφώνου

Μην χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας ενώ φορτίζει

Το κινητό σας έχει 1%; Συνδέστε τον φορτιστή, αλλά αφήστε το να φορτίζει ήσυχα! Η χρήση του κινητού κατά τη διάρκεια της φόρτισης μπορεί να αυξήσει απότομα τη θερμοκρασία, κάτι που επιβαρύνει τη μπαταρία, την οθόνη και τον επεξεργαστή σας.

Δείτε ακόμη: XLoader Android malware: Νέα έκδοση εκτελείται αυτόματα στη συσκευή

Βγάλτε το από τη θήκη

Όσον αφορά τη φόρτιση, οι θήκες τηλεφώνου μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα θερμοκρασίας. Εάν η μπαταρία του τηλεφώνου σας ζεσταθεί υπερβολικά, μπορεί να προκαλέσει ζημιά στη συσκευή. Για να διατηρηθείτε ασφαλείς, αφαιρέστε τη θήκη κατά τη φόρτιση, ιδίως αν παρατηρήσετε ότι το τηλέφωνο ζεσταίνεται ενώ φορτίζεται.

Πηγή: foxnews.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS