ΑρχικήgamingSony: Θα είναι πλέον συμβατό το PlayStation VR2 με υπολογιστή;

Sony: Θα είναι πλέον συμβατό το PlayStation VR2 με υπολογιστή;

Η Sony εργάζεται για την επίσημη υποστήριξη της χρήση του PlayStation VR 2 σε υπολογιστή (PC).

Sony PlayStation VR2

Ακολουθεί ακριβώς ό,τι ανακοίνωσε η Sony σήμερα σε μια ανάρτηση στο ιστολόγιο της σχετικά με τα επερχόμενα παιχνίδια του PlayStation VR2:

Δείτε επίσης: PlayStation State of Play 2024: Οι Πέντε Μεγαλύτερες Αποκαλύψεις

“Με χαρά ανακοινώνουμε ότι ερευνούμε τη δυνατότητα των παικτών PS VR2 να απολαμβάνουν επιπλέον παιχνίδια στον υπολογιστή, προσφέροντας μεγαλύτερη ποικιλία εκτός από τους τίτλους PS VR2 που υπάρχουν στο PS5. Σχεδιάζουμε να προσφέρουμε αυτή την υποστήριξη έως το 2024, οπότε μείνετε συντονισμένοι για ενημερώσεις.”

Το PSVR 2 θα γίνει το πιο πρόσφατο PC VR headset με πάνελ OLED, το οποίο δεν απαιτεί SteamVR σταθμούς βάσης, κάνοντάς το πιο προσιτό στην αγορά.

Ωστόσο, δεν προσδιορίζεται ακριβώς πώς θα παρέχεται η υποστήριξη υπολογιστή, όπως εάν θα εξακολουθεί να απαιτείται η χρήση PS5.

Το αρχικό PlayStation VR έγινε συμβατό με υπολογιστή με τη χρήση δύο μη επίσημων third-party drivers προγραμμάτων, το iVRy και το Trinus. Επιπλέον, η παρακολούθηση θέσης ήταν δυνατή μέσω του PSMoveService, ενός open-source εργαλείου.

Ο προγραμματιστής του iVRy εργάζεται για την υποστήριξη του υπολογιστή στο PlayStation VR2 από τότε που κυκλοφόρησε και απέκτησε έξοδο SteamVR, αντιμετωπίζοντας, ωστόσο, σημαντικά εμπόδια λόγω του σχεδιασμού καλωδίου USB-C του headset. Η ομάδα του iVRy εξήγησε στο UploadVR ότι η third-party υποστήριξη υπολογιστή για το PSVR 2 θα απαιτεί έναν ειδικά κατασκευασμένο αντάπτορα hardware, όχι απλώς ένα software πρόγραμμα.

Δεδομένου ότι οι περισσότερες κάρτες γραφικών δεν διαθέτουν θύρα USB-C, η λειτουργία αυτή ήταν διαθέσιμη μόνο σε ορισμένες κάρτες της σειράς NVIDIA RTX 20 και της σειράς AMD RX 6000, και στη συνέχεια αποκλείστηκε από την επόμενη γενιά. Είναι πιθανό ότι η Sony θα πρέπει να δημιουργήσει έναν hardware αντάπτορα για υπολογιστή PSVR 2, προκειμένου να διασφαλίσει τη συμβατότητα με τον υπολογιστή.

Sony PlayStation υπολογιστής

Διαβάστε ακόμη: Sony: Πούλησε 600.000 PlayStation VR2 (PS VR2) σε έξι εβδομάδες

Διαφορετικά, η Sony θα μπορούσε να εξετάσει τη δυνατότητα streaming από τον υπολογιστή σας στο PS5 μέσω του οικιακού σας δικτύου, όπως κάνει το Steam Link και το Virtual Desktop.

Πηγή: uploadvr.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS