ΑρχικήinetMicrosoft: Οι Προβληματισμοί της για τις Αλλαγές στο App Store της Apple

Microsoft: Οι Προβληματισμοί της για τις Αλλαγές στο App Store της Apple

Στη σύγκρουση μεταξύ Apple και Microsoft για τις νέες πολιτικές του App Store, αναδεικνύονται οι επιπτώσεις στον κόσμο του gaming στο iOS.

Στη σύγκρουση μεταξύ Apple και Microsoft για τις νέες πολιτικές του App Store, αναδεικνύονται οι επιπτώσεις στον κόσμο του gaming στο iOS.

Η νέα προσέγγιση της Apple για τη συμμόρφωση με τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον τομέα της τεχνολογίας έχει ήδη προκαλέσει κριτική από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Epic Games, Tim Sweeney, και τη Spotify. Τώρα, η Microsoft εκφράζει τις δικές της ανησυχίες, χαρακτηρίζοντας τις αλλαγές στο App Store στην ΕΕ “ένα βήμα προς τη λάθος κατεύθυνση”.

Δείτε επίσης: Ακυρώθηκε η συγχώνευση μεταξύ Amazon και iRobot

Η Apple προτείνει μια νέα Χρέωση Κεντρικής Τεχνολογίας για εφαρμογές που θέλουν να λειτουργούν σε έμπορους τρίτων στην ΕΕ. Θα απαιτεί από τους προγραμματιστές που χρησιμοποιούν εμπορικούς τρίτων να πληρώνουν €0,50 για κάθε ετήσια εγκατάσταση εφαρμογής μετά από 1 εκατομμύριο λήψεις. Η Apple θα διατηρήσει επίσης προμήθεια 17% από τους προγραμματιστές που επιλέγουν να χρησιμοποιούν επεξεργαστές πληρωμών τρίτων.

“Η νέα πολιτική της Apple είναι ένα βήμα προς τη λάθος κατεύθυνση,” λέει η πρόεδρος του Xbox, Sarah Bond, σε μια ανάρτηση στο X. “Ελπίζουμε να ακούσουν τα σχόλια για το σχεδιασμένο τους σχέδιο και να εργαστούν προς έναν πιο περιεκτικό μέλλον για όλους.” Η Bond είναι τώρα υπεύθυνη για την επίβλεψη όλων των εργασιών πλατφόρμας και υλικού του Xbox της Microsoft, καθώς η εταιρεία ελπίζει να ξεκινήσει το δικό της κατάστημα Xbox για κινητά. Η Microsoft έχει χτίσει σιωπηρά ένα κατάστημα Xbox για κινητά που μπορεί να ξεκινήσει το προσεχές έτος. Το κατάστημα Xbox για κινητά σχεδιάζεται ως εναλλακτική λύση στην κυριαρχία των κινητών καταστημάτων παιχνιδιών της Apple και της Google, και θα εξαρτάται από περιεχόμενο της Activision Blizzard, όπως το Call of Duty: Mobile και το Candy Crush Saga – δύο εξαιρετικά δημοφιλή κινητά παιχνίδια που εκδίδονται αντίστοιχα από την Activision και την King.

Δείτε ακόμα: Η Ryanair θα συνεργαστεί με διαδικτυακή ταξιδιωτική εταιρεία

Ο διευθύνοντας σύμβουλος της Epic Games, Tim Sweeney, χαρακτηρίζει τις αλλαγές στο App Store της Apple “ζεστά σκουπίδια” και λέει ότι “το σχέδιο της Apple για να αντιμετωπίσει το νέο νόμο της Ευρώπης για τις ψηφιακές αγορές είναι ένα κακό παράδειγμα κακής συμμόρφωσης.” Ο Sweeney κατέθεσε μακροχρόνια νομική μάχη εναντίον των πολιτικών του App Store και της επεξεργασίας πληρωμών της Apple στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Spotify κατηγορεί επίσης την Apple για “εκφοβισμό” με αυτόν τον νέο φόρο στο App Store και καλεί τους ρυθμιστές της ΕΕ να λάβουν μέτρα. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δηλώνει ότι θα εκδώσει απάντηση στις αλλαγές της Apple όταν οι κανονισμοί τεθούν επισήμως σε ισχύ τον Μάρτιο, και υπόσχεται “ισχυρή δράση” εάν οι “προτεινόμενες λύσεις της Apple δεν είναι αρκετά καλές.”

Δείτε επίσης: Το USD/JPY αυξάνεται μετά την άνοδο της Τράπεζας της Ιαπωνίας (BoJ)

Η αντίδραση της Microsoft στις πρόσφατες αλλαγές πολιτικής της Apple μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα και για ένα πιθανό Xbox Cloud Gaming εφαρμογή στο iOS. Η Apple άνοιξε το App Store σε υπηρεσίες cloud gaming την προηγούμενη εβδομάδα, την ίδια στιγμή που ανακοίνωσε τις νέες πολιτικές του App Store για τις αγορές της ΕΕ. “Οι προγραμματιστές μπορούν τώρα να υποβάλλουν μια μόνο εφαρμογή με τη δυνατότητα να μεταδίδει όλα τα παιχνίδια που προσφέρονται στον κατάλογό τους,” έγραψε η Apple σε μια ανάρτηση στο blog της.

Η Nvidia, η Microsoft και άλλοι πάροχοι υπηρεσιών cloud gaming δεν έχουν αντιδράσει ακόμα στην αποδοχή της Apple για τις υπηρεσίες cloud gaming. Εξακολουθούμε να περιμένουμε για να δούμε εάν οι αλλαγές της Apple είναι αρκετές για να πείσουν αυτούς τους παρόχους να δημοσιεύσουν εφαρμογές iOS για τις υπηρεσίες τους.

Πηγή πληροφοριών: theverge.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS