ΑρχικήinetΤο Persona 3 Reload ακολουθεί το Persona 5 αλλά με δυσκολία

Το Persona 3 Reload ακολουθεί το Persona 5 αλλά με δυσκολία

Το Persona 3 ήταν πάντα το μαύρο πρόβατο. Έθεσε τα θεμέλια για τη σειρά RPG που γνωρίζουμε σήμερα, αλλά η καταπιεστική ατμόσφαιρα και οι ζοφερές ιστορίες της απείχαν πολύ από τα παιχνίδια που ακολούθησαν. Με τον ανανεωμένο τίτλο Persona 3 Reload, η Atlus επιστρέφει στο παρελθόν, αλλά το κάνει υπό τη σκιά του πιο διάσημου παιχνιδιού της σειράς — το Persona 5 εξακολουθεί να κυριαρχεί και το Reload καθιστά αυτό πιο οφθαλμοφανές από ποτέ.

Δείτε επίσης: Redfall: Ένα κακοφτιαγμένο παιχνίδι από την Arkane
Persona 3

Η ιστορία του “Reload” ξεκινά με έναν μαθητή του λυκείου που βιώνει κάτι που ονομάζεται “η Ώρα του Σκότους“. Κατά τη διάρκεια αυτής της 25ης ώρας κάθε ημέρας, οι δρόμοι γεμίζουν με φέρετρα και εχθρούς που ονομάζονται Σκιές, ενώ ένας ψηλός πύργος με το όνομα Τάρταρος κυριαρχεί πάνω από το νησί. Όταν δεν πηγαίνει στο σχολείο και δεν δημιουργεί δεσμούς με ανθρώπους με βάση ένα ημερολογιακό πλαίσιο, ανεβαίνει στον Τάρταρο με τη βοήθεια της Ειδικευμένης Εξωσχολικής Ομάδας Εκτέλεσης (SEES), εξερευνώντας κάθε όροφο. Κατά τις νύχτες με πανσέληνο, πολεμά ενάντια σε διάφορους αρχηγούς.

Το Persona 3 Reload διατηρεί γενικά τις ρίζες του. Οι βασικές εξελίξεις της ιστορίας, καθώς και οι χαρακτήρες και οι τοποθεσίες, είναι όλοι παρόντες. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτή η σύγχρονη εκδοχή βασίζεται στην αρχική έκδοση και δεν περιλαμβάνει τις κύριες προσθήκες των νεότερων εκδόσεών της.

Οι νέες δραστηριότητες βοηθούν στη διάσπαση του ημερολογιακού προγράμματος του Persona 3, το οποίο μπορεί να είναι μονότονο ή βολικό, ανάλογα με το ποιον ρωτάτε.

Δείτε ακόμα: Cristiano Ronaldo: Χρηματοδοτεί το παιχνίδι ποδοσφαίρου UFL

Καθώς αυτό είναι ένα RPG και επίσης ένα παιχνίδι Persona οι κοινωνικές έξοδοι σου προσφέρουν μια σειρά από ανταμοιβές, που συμβάλλουν στις νέες συνεργίες χαρακτήρων του Reload είναι εδώ, αφού η επίδραση του Persona 5 – και του Persona 5 Royal – διαποτίζει αυτήν την αναδημιουργία. Στην ταράτσα του εστιατορίου υπάρχει ένας προσωρινός κήπος, όπου μπορείτε να φυτέψετε λαχανικά και να παράγετε προϊόντα που θα χρησιμοποιήσετε κατά τη διάρκεια των μαχών. Επιπλέον, η φροντίδα του κήπου με διάφορους χαρακτήρες ενισχύει τα αποτελέσματα της συγκομιδής. Στο lounge, μπορείτε να προετοιμαστείτε για τις επερχόμενες μάχες, μαγειρεύοντας στην κουζίνα και αποκτώντας παρόμοια ενισχυτικά. Εκτός από αντικείμενα και πόντους για τα κοινωνικά στατιστικά σας, με την πάροδο του χρόνου, οι διαδοχικές αναμετρήσεις παρέχουν στους χαρακτήρες παθητικές ικανότητες, που ονομάζονται Χαρακτηριστικά, και σχετίζονται με το νέο σύστημα θεουργίας.

Καθώς πολεμάς τον δρόμο σου μέσα από τους λαβύρινθους του Τάρταρου, το εκτεταμένο σύστημα του Persona 3 σου παρέχει τη δυνατότητα να αποκτήσεις ειδικές επιθέσεις όταν πληρούνται συγκεκριμένα κριτήρια με την πάροδο του χρόνου. Αυτό περιλαμβάνει την εκμετάλλευση των αδυναμιών των εχθρών με τη βοήθεια του Koromaru, τη χρήση δεξιοτήτων υποστήριξης παράλληλα με τον συμμαθητή σου Yukari και πολλούς άλλους. Αφού ο μετρητής γεμίσει, μπορείτε να ενεργοποιήσετε την εν λόγω δύναμη, η οποία παρουσιάζεται με ένα εντυπωσιακό κινηματογραφικό σκηνικό, παρόμοιο με τις επιθέσεις Showtime του Royal.

Δείτε επίσης: Elden Ring: Οι hackers τώρα χαλάνε το παιχνίδι των gamers

Τα τελευταία χρόνια, η Atlus φαίνεται προσηλωμένη να αφαιρέσει μεγάλο μέρος του χαρακτήρα από τη ειρά στην παραφιλολογική της προσπάθεια να εκμεταλλευτεί το Persona 5. Η επιτυχία της πέμπτης εκδοχής είναι γνωστή, αλλά η δημοφιλία της έχει οδηγήσει σε μια κυματική έκρηξη, που διακλαδίζεται αναδρομικά μέσα από την κληρονομιά της με μεικτά αποτελέσματα. Ανεξάρτητα από τον αριθμό των βελτιώσεων που γίνονται, η κούραση από παιχνίδια όπως το Persona 5 αρχίζει να εγκαθίσταται. Είναι δυστυχώς παράξενο που το Persona 3 φέρεται στο προσκήνιο με αυτά τα νέα καθορισμένα κριτήρια – μετά από όλα αυτά τα χρόνια, γίνεται απλά ένα ακόμα πρόβατο στην αγέλη.

Πηγή: polygon

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS