ΑρχικήsecurityΠαραπληροφόρηση: Ο Παγκόσμιος κίνδυνος τα επόμενα 2 χρόνια

Παραπληροφόρηση: Ο Παγκόσμιος κίνδυνος τα επόμενα 2 χρόνια

Οι ειδικοί στον τομέα των κινδύνων θεωρούν ότι οι ακραίες καιρικές συνθήκες και η παραπληροφόρηση είναι πιο πιθανό να προκαλέσουν παγκόσμια κρίση.

παραπληροφόρηση

Σύμφωνα με έρευνα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) ενώ τα ακραία καιρικά φαινόμενα αναγνωρίστηκαν ως ο μεγαλύτερος κίνδυνος το 2024, η παραπληροφόρηση διαπιστώθηκε ότι είναι ο σοβαρότερος παγκόσμιος κίνδυνος τα επόμενα δύο χρόνια.

Αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει ιδιαίτερη απειλή καθώς δισεκατομμύρια άνθρωποι κατευθύνονται στις κάλπες στη μεγαλύτερη εκλογική χρονιά στην ιστορία.

Διαβάστε επίσης: TikTok: Ψεύτικοι λογαριασμοί διαδίδουν παραπληροφόρηση για πόλεμο Ουκρανίας – Ρωσίας

Μεγάλες οικονομίες από τις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι την Ινδία και το Μεξικό θα διεξαγάγουν εκλογές φέτος, αφήνοντας τους βιομηχανικούς και πολιτικούς ηγέτες να βασίζονται σε δημοσκοπήσεις και προβλέψεις για να αξιολογήσουν πώς θα είναι το πολιτικό περιβάλλον μέχρι το 2025.

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι «Η ευρεία χρήση παραπληροφόρησης, καθώς και τα εργαλεία διάδοσής της, ενδέχεται να υπονομεύσουν τη νομιμότητα των νεοεκλεγμένων κυβερνήσεων».

«Σε συνεργασία με τη Zurich Insurance Group και τον Marsh McLennan, έχουμε προετοιμαστεί ενόψει της ετήσιας συνεδρίασης του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ την επόμενη εβδομάδα. Θα θέλαμε να επισημάνουμε τον κίνδυνο δυνητικών αναταραχών, όπως διαμαρτυρίες, εγκλήματα μίσους, εμφύλιες αντιπαραθέσεις και τρομοκρατίας. Σε ορίζοντα 10 ετών, οι περιβαλλοντικοί κίνδυνοι κυριαρχούν, υπερβαίνοντας ακόμα και την τεχνητή νοημοσύνη

Δείτε ακόμη: TikTok: Aντιμετωπίζει την παραπληροφόρηση σχετικά με τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς

παραπληροφόρηση

«Η απαισιόδοξη προοπτική της έρευνας πιθανότατα προκλήθηκε από πρόσφατα γεγονότα, όπως οι πανδημία COVID-19, τα lockdown, ο πόλεμος στη Γάζα και η εισβολή στην Ουκρανία, που είχαν αρνητικές επιπτώσεις στην κοινωνία και τις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού.»

«Ήταν το ένα χτύπημα μετά το άλλο στις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού», πρόσθεσε η Carolina Klint, Chief Commercial Officer για την Ευρώπη της Marsh McLennan.

Πηγή: reuters.com

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS