ΑρχικήsecurityΟ στρατός της Παραγουάης προειδοποιεί για τις "επιπτώσεις" του ransomware μετά το...

Ο στρατός της Παραγουάης προειδοποιεί για τις “επιπτώσεις” του ransomware μετά το Tigo hack

Ο στρατός της Παραγουάης προειδοποιεί για τις “σημαντικές επιπτώσεις” του ransomware μετά από επίθεση σε πάροχο ίντερνετ.

Δείτε επίσης: FTC: Απαγορεύει σε εταιρεία προώθησης δεδομένων να πωλεί τα δεδομένα τοποθεσίας Αμερικανών

Ο στρατός της Παραγουάης εξέδωσε ένα προειδοποιητικό μήνυμα το Σαββατοκύριακο για τους κινδύνους των ransomware μετά από μια κυβερνοεπίθεση που προκάλεσε εκτεταμένα προβλήματα σε έναν από τους κορυφαίους παροχείς ίντερνετ της χώρας.

Το Γενικό Διευθυντήριο Πληροφορικής και Επικοινωνιών της χώρας – μια υπηρεσία εντός των ενόπλων δυνάμεων γνωστή με το αρχικό της συντομογραφία Digetic – δημοσίευσε μια επίσημη ειδοποίηση την Κυριακή, εξηγώντας ότι το ransomware έχει «σημαντική επίδραση, παραβιάζοντας αντίγραφα ασφαλείας, ιστοσελίδες, ηλεκτρονικά μηνύματα και cloud storage».

Δείτε επίσης: CISA: Προειδοποιεί για ευπάθειες σε προϊόντα των Apple & Adobe

Παρόλο που η ανακοίνωση ανέφερε ότι η ειδοποίηση είναι “καθαρά πληροφοριακή και δεν συνδέεται με κανένα συγκεκριμένο περιστατικό”, αυτή ακολουθεί αμέσως μετά από επίθεση ransomware που πλήττει τον πάροχο ίντερνετ Tigo.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο στρατός έστειλε μια ιδιωτική ανακοίνωση για την επίθεση, σημειώνοντας ότι αυτή πραγματοποιήθηκε από την ομάδα hacking Black Hunt και επηρέασε περισσότερες από 300 εταιρείες.

Μετά τη διάδοση φημών για την επίθεση, η Tigo εξέδωσε τη δική της ανακοίνωση για το θέμα.

Η εταιρεία Tigo επιβεβαίωσε πως στις 4 Ιανουαρίου έπεσε θύμα μιας παραβίασης ασφάλειας που επηρέασε τη υποδομή και την «κανονική παροχή ορισμένων υπηρεσιών σε έναν περιορισμένο αριθμό εταιρικών πελατών».

Η εταιρεία αρνήθηκε την έκταση των επιρρεπών εταιρειών, ορίζοντας παράλληλα ότι η ομάδα Black Hunt δεν ευθύνεται για την επίθεση.

“Το μεγαλύτερο μέρος των πληροφοριών σχετικά με αυτήν την υπόθεση είναι αυστηρά εμπιστευτικό και απευθύνεται σε ιδιωτικές εταιρείες, γι’ αυτό δεν μπορούν να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες.”

“Αναφέρουμε ότι, εκτός από τις συγκεκριμένες υπηρεσίες του επιχειρηματικού τομέα που αναφέρθηκαν, δεν έχει επηρεαστεί καμία υπηρεσία διαδικτύου, τηλεφώνου ή wallet. Από την αρχή, ολόκληρη η εταιρεία αφιέρωσε προσπάθειες, πόρους και ομάδες για την επίλυση αυτής της κατάστασης.”

Δείτε επίσης: Windows 10: Η ενημέρωση KB5034122 για διορθώνει το πρόβλημα απενεργοποίησης

Η Tigo είπε ότι συνεργάζεται με κάθε εταιρεία για την αποκατάσταση των υπηρεσιών και σημείωσε ότι συνεργάζεται με κυβερνητικές υπηρεσίες για το θέμα.

Η Tigo ήταν η πρώτη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στο Παραγουάη και εξυπηρετεί περίπου το ήμισυ των 6,7 εκατομμυρίων κατοίκων της χώρας.

 στρατός της Παραγουάης

Η επίθεση μοιάζει με μια που έλαβε χώρα τον Οκτώβριο, όπου μια ομάδα ransomware επιτέθηκε σε μία από τις μεγαλύτερες τηλεπικοινωνιακές εταιρείες στην Χιλή, προκαλώντας την κυβέρνηση και το στρατό της χώρας να εκδώσουν επείγουσες προειδοποιήσεις για το ransomware.

Ομάδες Ransomware συνεχίζουν να επιδεικνύουν ελάχιστο φόβο κατά την άμεση επίθεση σε κυβερνήσεις ή καίριους θεσμούς και τα τελευταία χρόνια αρκετές χώρες της Λατινικής Αμερικής έχουν πληγεί.

Εκτός από τη Χιλή, η Βραζιλία, η Αργεντινή, η Κόστα Ρίκα, η Δομινικανή Δημοκρατία, η Δημοκρατία Τρινιντάντ και Τομπάγκο, η Μαρτινίκα και πολλές άλλες χώρες αντιμετώπισαν περιστατικά ransomware από το 2020 και μετά.

Επίσης, υπήρξαν και άλλες πολλές φημολογούμενες επιθέσεις σε νότιοαμερικανικές χώρες που δεν επιβεβαιώθηκαν ποτέ.

Πηγή πληροφοριών: therecord.media

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS