ΑρχικήsecurityΟι ηγέτες των επιχειρήσεων ανησυχούν περισσότερο για το ransomware παρά για την...

Οι ηγέτες των επιχειρήσεων ανησυχούν περισσότερο για το ransomware παρά για την οικονομία

Οι ηγέτες των επιχειρήσεων ανησυχούν όλο και περισσότερο για το ransomware, δίνοντας προτεραιότητα σε αυτήν την απειλή έναντι των οικονομικών ανησυχιών.

Δείτε επίσης: GitHub passkeys: Διαθέσιμα για σύνδεση χωρίς κωδικό

ransomware

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα από την Censuswide για την Veeam Software, οι ηγέτες επιχειρήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο αξιολογούν το ransomware ως μια πιο σημαντική απειλή για τον οργανισμό τους (43%) από την οικονομική κρίση (41%), την έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού (34%), την πολιτική αβεβαιότητα (31%) και το Brexit (30%).

Η έρευνα 100 διευθυντών βρετανικών εταιρειών με περισσότερους από 500 υπαλλήλους που είχαν υποστεί επίθεση ransomware τους τελευταίους 18 μήνες διαπιστώνει ότι το 61 τοις εκατό ανησυχεί για την προοπτική μιας άλλης επίθεσης.

Δείτε επίσης: Παρόμοια μοτίβα συμπεριφοράς των ομάδων ransomware: Πως βοηθούν τις ομάδες ασφαλείας;

Επιπλέον, το 71% πιστεύει ότι η επιχείρησή τους θα καταρρεύσει εάν υποστεί μια ακόμα επίθεση και το 56% πιστεύει ότι ένα άλλο περιστατικό θα αναγκάσει τον οργανισμό να κάνει περικοπές προσωπικού. Πράγματι, το 77% των οργανισμών μείωσαν τον αριθμό του προσωπικού μετά την τελευταία επίθεση και πάνω από το 50% δεν μπόρεσαν να προσλάβουν νέα άτομα λόγω της πληρωμής λύτρων.

Η μελέτη εξετάζει επίσης τις προσωπικές επιπτώσεις των επιθέσεων με ransomware. Το 54% των απανταχού ανταποκρινομένων ανέφερε ότι είχαν μείωση στην συνολική τους υγεία, ενώ το 26% άφησε τη θέση στην οποία βρισκόταν εντελώς. Ανησυχητικό είναι ότι δεν επηρεάζονται μόνο οι εργαζόμενοι στην ασφάλεια και την πληροφορική, καθώς το 71% των απανταχού ανταποκρινομένων πιστεύει ότι οι επιθέσεις με ransomware διαταράσσουν κρίσιμα το μεγαλύτερο μέρος των τμημάτων στην εταιρεία.

Δείτε επίσης: Pizza Hut Australia: Παραβίαση δεδομένων επηρεάζει 193.000 πελάτες

Ο Dan Middleton, περιφερειακός αντιπρόεδρος για το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία στην εταιρεία Veeam, δηλώνει: “Είναι κατανοητό ότι το ransomware είναι ένας κύριος λόγος άγχους για τους επιχειρηματικούς ηγέτες και τους υπαλλήλους τους, ειδικά τώρα που πρόκειται για το ‘πόσο συχνά’ και όχι το ‘αν’ ή το ‘πότε’ θα χτυπήσουν οι κυβερνοεπιθέσεις. Με τους κυβερνοεγκληματίες να εξελίσσονται συνεχώς στην προσπάθειά τους να βρουν το επόμενο θύμα τους, οι επιχειρήσεις πρέπει να κάνουν ό,τι μπορούν για να μειώσουν τις ανθρώπινες και οικονομικές συνέπειες του ransomware, προστατεύοντας και αντιγράφοντας τα δεδομένα τους για να διασφαλίσουν γρήγορη ανάκαμψη μετά από μια επίθεση. Αυτό δεν θα διασφαλίσει μόνο τη συνεχή λειτουργία των επιχειρήσεων αντιμέτωπων με την πραγματική απειλή των ransomware, αλλά θα μειώσει σημαντικά τις αρνητικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει σε ανθρώπους και επιχειρήσεις.”

Πηγή πληροφοριών: betanews.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS