ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαSpaceX: 63 διορθωτικές ενέργειες στο Starship διατάζει η FAA

SpaceX: 63 διορθωτικές ενέργειες στο Starship διατάζει η FAA

Την Παρασκευή, η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας (FAA) δήλωσε ότι η SpaceX του Elon Musk θα πρέπει να κρατήσει τον πύραυλο Starship Super Heavy στο έδαφος. Επισημάνθηκε ότι η εταιρεία πρέπει να πραγματοποιήσει 63 διορθώσεις πριν εγκριθεί για μια επόμενη δοκιμαστική πτήση.

Δείτε επίσης: Συνεργασία SpaceX και Apple για τη λειτουργία Emergency SOS στα iPhone

SpaceX

Η FAA έχει τώρα εστιάσει τις έρευνές της στο περιστατικό της εκτόξευσης του Απριλίου, κατά την οποία ο πύραυλος εξερράγη κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Ο Elon Musk, Διευθύνων Σύμβουλος της SpaceX, δήλωσε την Τρίτη μέσω μιας ανάρτησης στο X (πρώην Twitter) ότι το Starship είναι έτοιμο για εκτόξευση, αναμένοντας την έγκριση της άδειας από την FAA.

Σε μια δήλωση που εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η υπηρεσία ανέφερε ότι μια τελική έκθεση «αναφέρει πολλαπλές βασικές αιτίες του ατυχήματος της 20ης Απριλίου 2023 και 63 διορθωτικές ενέργειες που πρέπει να λάβει η SpaceX για να αποτρέψει την επανεμφάνιση ατυχημάτων».

Οι διορθωτικές ενέργειες περιλαμβάνουν: «επανασχεδιασμό του υλικού του οχήματος για την αποφυγή διαρροών και πυρκαγιών, επανασχεδιασμό της βάσης εκτόξευσης για αύξηση της στιβαρότητάς του, ενσωμάτωση πρόσθετων αναθεωρήσεων στη διαδικασία σχεδιασμού, πρόσθετη ανάλυση και δοκιμή κρίσιμων συστημάτων και εξαρτημάτων για την ασφάλεια, συμπεριλαμβανομένης της ασφάλειας της αυτόνομης πτήσης και την εφαρμογή πρόσθετων πρακτικών ελέγχου αλλαγών.»

Προκειμένου η SpaceX να συνεχίσει τις εκτοξεύσεις Starship στις εγκαταστάσεις της στη Μπόκα Τσίκα του Τέξας, η εταιρεία θα πρέπει να «εφαρμόσει όλες τις διορθωτικές ενέργειες που επηρεάζουν τη δημόσια ασφάλεια», όπως καθορίζεται από την FAA και να υποβάλει αίτηση και να λάβει «τροποποίηση άδειας από η FAA» που καλύπτει όλες τις απαιτήσεις ασφάλειας και άλλες περιβαλλοντικές κανονιστικές απαιτήσεις.

Δείτε ακόμα: Η SpaceX εκτοξεύει νέα παρτίδα δορυφόρων Starlink

FAA

Η FAA είχε αναλάβει την εποπτεία της έρευνας για το ατύχημα της SpaceX, ενώ η NASA και το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών λειτούργησαν ως επίσημοι παρατηρητές. Δεν θα γίνει δημοσιοποίηση μιας πλήρους έκθεσης έρευνας ατυχημάτων, καθώς περιλαμβάνει ευαίσθητα δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων πληροφοριών ελέγχου των εξαγωγών των ΗΠΑ.

Η πρώτη εκτόξευση του Starship διήρκεσε περίπου τρία λεπτά, καθώς ο πύραυλος, ύψους σχεδόν 400 ποδιών, ανέβηκε στον αέρα. Παρά την απώλεια πολλαπλών κινητήρων και τις σοβαρές ζημιές στην επίγεια υποδομή, δυστυχώς δεν κατάφερε να φτάσει στο διάστημα. Ο πύραυλος κατέβηκε και καταστράφηκε σκόπιμα στον αέρα.

Η δοκιμαστική πτήση και η έκρηξη προκάλεσαν έναν κρατήρα στο έδαφος, εκφενδόνισαν υπολείμματα σκυροδέματος σε κοντινές δεξαμενές και πλήγωσαν ένα ευαίσθητο βιότοπο που φιλοξενεί ορισμένα απειλούμενα είδη άγριας ζωής. Επίσης προκάλεσε πυρκαγιά περίπου σε έκταση 4 στρεμμάτων σε γη του κρατικού πάρκου.

Μη κυβερνητικοί οργανισμοί για το περιβάλλον και την πολιτιστική κληρονομιά κατήγγειλαν την FAA μετά την πρώτη δοκιμαστική πτήση του Starship, ισχυριζόμενοι ότι η υπηρεσία απέτυχε να διενεργήσει επαρκή περιβαλλοντική αξιολόγηση πριν εξουσιοδοτήσει τη SpaceX να προχωρήσει με τα σχέδια εκτόξευσης στη Μπόκα Τσίκα. Η SpaceX έχει κατηγορηθεί επίσης για το συγκεκριμένο θέμα.

Δείτε επίσης: Vast και SpaceX ετοιμάζουν τον πρώτο εμπορικό διαστημικό σταθμό

Το πρόγραμμα Starship αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για το μέλλον της δορυφορικής διαδικτυακής επιχείρησης Starlink της εταιρείας. Το Starlink της SpaceX είναι ένα παγκόσμιο δίκτυο με πάνω από 4.000 δορυφόρους που παρέχει υπηρεσίες Διαδικτύου σε περισσότερες από 50 χώρες.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS