ΑρχικήUpdatesΤο Threads της Meta δεν θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη ακόμα

Το Threads της Meta δεν θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη ακόμα

Αύριο θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο (αλλά όχι στην Ευρώπη) η εφαρμογή Threads της Meta η οποία στοχεύει να “χτυπήσει” το Twitter.

Threads Meta Ευρώπη ΗΠΑ Ηνωμένο Βασίλειο

Η νέα εφαρμογή εντάσσεται στο brand του Instagram. Ωστόσο, μπορεί να μην γίνει διαθέσιμη στην Ευρώπη για την ώρα. Ένας εκπρόσωπος της Meta ανέφερε στην Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων της Ιρλανδίας (DPC) ότι η εφαρμογή δεν θα είναι διαθέσιμη στην ΕΕ “προς το παρόν”.

Ο λόγος για τον οποίο το Threads δεν θα κυκλοφορήσει ακόμα στην Ευρώπη είναι οι αυστηρότερες απαιτήσεις σχετικά με το απόρρητο και την προστασία δεδομένων. Η Meta δεν έχει ακόμη προετοιμάσει την υπηρεσία για ευρωπαϊκή κυκλοφορία. Προς το παρόν, η εφαρμογή θα κυκλοφορήσει στο Ηνωμένο Βασίλειο, που δεν διέπεται πλήρως από τον GDPR ή τους κανόνες απορρήτου της ΕΕ.

Δείτε επίσης: Meta: Θα επιτρέπει στους χρήστες να κατεβάζουν εφαρμογές μέσω Facebook;

Η ΕΕ είναι αυστηρή με τη Meta και άλλες μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας. Πριν λίγο, έγινε γνωστή μια νέα απόφαση η οποία αναγκάζει τη Meta να λάβει τη συναίνεση από τους χρήστες πριν από την προβολή εξατομικευμένων διαφημίσεων στην περιοχή. Πριν από αυτό, η εταιρεία είχε λάβει πρόστιμο 390 εκατομμυρίων ευρώ από την ΕΕ, επειδή δεν έλαβε συναίνεση πριν από την προβολή τέτοιων διαφημίσεων.

Επιπλέον, το 2021, η DPC επέβαλε στην WhatsApp πρόστιμο 225 εκατομμυρίων ευρώ σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η εφαρμογή μοιράζεται τα δεδομένα των χρηστών της ΕΕ με το Facebook. Αυτό θα μπορούσε να δημιουργήσει πρόβλημα και στο νέο Threads, το οποίο φαίνεται να εισάγει αυτόματα δεδομένα από το Instagram (σύμφωνα με την πολιτική που αναφέρεται στη σελίδα του στο iOS App Store).

Δείτε επίσης: Η Meta λανσάρει νέα εργαλεία γονικού ελέγχου για το Instagram και το Messenger

Threads Meta

Το Threads έχει αναπτυχθεί κάτω από την επωνυμία του Instagram και θέλει να γίνει άμεσος ανταγωνιστής του Twitter, επιτρέποντας στους χρήστες να μοιράζονται κείμενο, φωτογραφίες και βίντεο.

Σύμφωνα με το 9to5Mac, η Meta σχεδίαζε να κυκλοφορήσει το Threads στα τέλη Ιουλίου. Ωστόσο, αποφάσισε να το κάνει πιο γρήγορα, για να προσελκύσει τους πολλούς χρήστες του Twitter που είναι αναστατωμένοι με την πλατφόρμα.

Δείτε επίσης: Meta: Το AI ανοιχτού κώδικα της χρησιμοποιείται για sex chatbots

Πρόσφατα, επιβλήθηκαν όρια στα tweets που μπορούν να βλέπουν οι χρήστες ανά ημέρα, ενώ υπήρχε θέμα και με την εφαρμογή Tweetdeck. Επίσης, τους τελευταίους μήνες, έχουν γίνει πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα, που έχουν προκαλέσει αντιδράσεις. Πολλοί από τους ενεργούς χρήστες του Twitter έχουν στραφεί σε άλλες αντίστοιχες πλατφόρμες, όπως το Bluesky και το Mastodon. Το Threads της Meta, όμως, θα μπορούσε να έχει περισσότερη επιτυχία, αν λάβουμε υπόψη και την επιτυχία των άλλων social media apps της εταιρείας.

Πηγή: www.engadget.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS