ΑρχικήinetMeta: Θα επιτρέπει στους χρήστες να κατεβάζουν εφαρμογές μέσω Facebook;

Meta: Θα επιτρέπει στους χρήστες να κατεβάζουν εφαρμογές μέσω Facebook;

Meta εφαρμογές

Η Meta ετοιμάζεται να εισαγάγει νέο τύπο διαφημίσεων στο Facebook που θα επιτρέπει στους χρήστες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να κατεβάζουν εφαρμογές χωρίς να χρειάζεται να μεταβούν σε mobile κατάστημα εφαρμογών. Πρόκειται για μια επιλογή άμεσης λήψης εφαρμογών αν και η δυνατότητα πιθανόν να είναι διαθέσιμη μόνο στο Android, καθώς η εταιρεία συνεργάζεται επί του παρόντος με προγραμματιστές Android για τη δοκιμαστική κυκλοφορία που θα γίνει αργότερα φέτος.

Οι χρήστες Android μπορούν ήδη να εγκαταστήσουν αρχεία APK και να κατεβάσουν εφαρμογές από διάφορες πηγές, πέρα από το επίσημο κατάστημα της Google, Play Store. Ωστόσο, αυτές οι εφαρμογές εξακολουθούν να χρησιμοποιούν το σύστημα χρέωσης της Google. Ο εναλλακτικός τρόπος λήψης εφαρμογών μέσω διαφημίσεων του Facebook, υποτίθεται ότι είναι εντελώς ανεξάρτητος τόσο από το App Store της Apple όσο και από το Google Play.

Δείτε επίσης: Η Meta λανσάρει νέα εργαλεία γονικού ελέγχου για το Instagram και το Messenger

Η Meta θα μπορεί να εισαγάγει αυτή τη δυνατότητα χάρη σε ένα νέο νόμο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ε.Ε. επιτρέπει την εγκατάσταση εφαρμογών από ανταγωνιστές προμηθευτές σύμφωνα με τους κανόνες του νέου νόμου που ονομάζεται νόμος για τις ψηφιακές αγορές (DMA) και ο οποίος θα ισχύσει από το 2024. “Στην περίπτωση που υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός και αποτρέπει την εγκατάσταση εφαρμογών από άλλες πηγές, οι καταναλωτές ενδέχεται να πληρώσουν περισσότερα ή να μην έχουν πρόσβαση στις εναλλακτικές υπηρεσίες“, αναφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Δείτε επίσης: Meta: Το AI ανοιχτού κώδικα της χρησιμοποιείται για sex chatbots

facebook διαφημίσεις

Ο Tom Channick, εκπρόσωπος της Meta, επιβεβαίωσε στο The Verge το σχέδιο της εταιρείας να εισάγει τις λήψεις εφαρμογών μέσω διαφημίσεων στο Facebook. “Πάντα μας ενδιέφερε να βοηθήσουμε τους προγραμματιστές να διανέμουν τις εφαρμογές τους και οι νέες επιλογές θα προσθέσουν περισσότερο ανταγωνισμό σε αυτόν τον χώρο“, είπε. “Οι προγραμματιστές αξίζουν περισσότερους τρόπους για να μεταφέρουν εύκολα τις εφαρμογές τους στα άτομα που τις θέλουν“.

Δείτε επίσης: Μαλαισία: Νομικές ενέργειες κατά Meta και Facebook

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Meta δεν θα περικόψει τα κέρδη των προγραμματιστών και θα τους επιτρέψει να χρησιμοποιούν όποιο σύστημα χρέωσης/τιμολόγησης θέλουν. Αυτό θα μπορούσε να αλλάξει με την πάροδο του χρόνου. Βέβαια, πρώτα πρέπει να δούμε πότε θα ξεκινήσει η δοκιμή της δυνατότητας λήψης εφαρμογών μέσω διαφημίσεων του Facebook και αν όντως η Meta θα αποφασίσει να την κυκλοφορήσει ευρέως.

Η λήψη εφαρμογών είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να απλοποιήσετε την καθημερινότητά σας. Σας επιτρέπουν να έχετε πρόσβαση σε ψυχαγωγία, πληροφορίες και επικοινωνία απευθείας από το smartphone σας. Η δυνατότητα λήψης από περισσότερες πηγές διευκολύνει τη ζωή των χρηστών.

Πηγή: www.theverge.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS