ΑρχικήsecurityΟ κατασκευαστικός τομέας εκτίθεται σε πολλές επιθέσεις ransomware

Ο κατασκευαστικός τομέας εκτίθεται σε πολλές επιθέσεις ransomware

Ο κατασκευαστικός τομέας αναδεικνύεται σε έναν από τους πιο εκτεθειμένους τομείς σε επιθέσεις ransomware, σύμφωνα με την έκθεση “State of Ransomware in Manufacturing and Production 2023” της Sophos.

Δείτε επίσης: Ο χάκερ πίσω από το Gozi malware καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση στις ΗΠΑ

ransomware

Η έκθεση αποκάλυψε ότι σε περισσότερα από τα δύο τρίτα, ή στο 68%, των επιθέσεων ransomware κατά του εν λόγω τομέα, οι επιτιθέμενοι κρυπτογράφησαν επιτυχώς τα δεδομένα.

Αυτό είναι το υψηλότερο ποσοστό κρυπτογράφησης που έχει αναφερθεί για τον τομέα τα τελευταία τρία χρόνια και συνάδει με μια ευρύτερη, διατομεακή τάση, σύμφωνα με την οποία οι επιτιθέμενοι επιτυγχάνουν συχνότερα την κρυπτογράφηση δεδομένων.

Δείτε επίσης: BlackCat ransomware: Προωθεί το Cobalt Strike μέσω διαφημίσεων αναζήτησης WinSCP

Ωστόσο, σε αντίθεση με άλλους τομείς, το ποσοστό των κατασκευαστικών οργανισμών που χρησιμοποίησαν εφεδρικά αντίγραφα ασφαλείας για την ανάκτηση δεδομένων έχει αυξηθεί. Το 73% των κατασκευαστικών οργανισμών που συμμετείχαν στην έρευνα χρησιμοποίησαν εφεδρικά αντίγραφα ασφαλείας φέτος, σε σύγκριση με 58% το προηγούμενο έτος.

Παρά την αύξηση αυτή, ο τομέας εξακολουθεί να έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά ανάκτησης δεδομένων.

Η έρευνα “State of Ransomware 2023” διεξήγαγε δημοσκόπηση σε 3.000 ηγέτες πληροφορικής και κυβερνοασφάλειας σε οργανισμούς με 100 έως 5.000 υπαλλήλους, συμπεριλαμβανομένων 363 οργανισμών στον τομέα της κατασκευής και της παραγωγής σε 14 χώρες της Αμερικής, της ΕΜΕΑ και της Ασίας-Ειρηνικού.

Ο Chief Technology Officer της Sophos, John Shier, αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια της περιόδου εξέτασης, η πλειοψηφία των επιχειρήσεων χρησιμοποίησε τα αντίγραφα ασφαλείας ως κύριο μηχανισμό ανάκτησης, επειδή προωθεί την ταχύτερη ανάκτηση.

Επιπλέον, παρά την αυξανόμενη χρήση αντιγράφων ασφαλείας, η κατασκευή και η παραγωγή ανέφεραν μεγαλύτερους χρόνους αποκατάστασης φέτος.

Το 2022, το 67% των κατασκευαστικών οργανισμών ανέκαμψε εντός μιας εβδομάδας, ενώ το 33% ανέκαμψε σε περισσότερο από μία εβδομάδα.

Δείτε επίσης: Δωρεάν Akira ransomware decryptor βοηθά στην ανάκτηση των αρχείων σας

Πέρυσι, μόνο το 55% των κατασκευαστικών οργανισμών που συμμετείχαν στην έρευνα ανέκαμψαν εντός μιας εβδομάδας.

“Οι μεγαλύτεροι χρόνοι ανάκαμψης στον κατασκευαστικό τομέα είναι μια ανησυχητική εξέλιξη- ο τομέας της κατασκευής βρίσκεται σταθερά στην κορυφή των οργανισμών που χρειάζονται βοήθεια για την ανάκαμψη από επιθέσεις. Αυτή η παρατεταμένη ανάκαμψη επηρεάζει αρνητικά τις ομάδες πληροφορικής, όπου το 69 τοις εκατό αναφέρει ότι η αντιμετώπιση περιστατικών ασφαλείας καταναλώνει πολύ χρόνο και το 66 τοις εκατό δεν μπορεί να εργαστεί σε άλλα έργα.”

Πηγή πληροφοριών: the-star.co.ke

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS