ΑρχικήinetΗ Vodafone σχεδιάζει να απολύσει 11.000 υπαλλήλους

Η Vodafone σχεδιάζει να απολύσει 11.000 υπαλλήλους

Η Vodafone ανακοίνωσε ότι θα απολύσει 11.000 υπαλλήλους μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, στα πλαίσια ενός σχεδίου ανάκαμψης για την εταιρεία. Αυτό το σχέδιο έχει σκοπό να βελτιώσει την οικονομική κατάσταση της εταιρείας μετά από χρόνια χαμηλής απόδοσης.

Vodafone υπάλληλοι

Η Vodafone ανακοίνωσε ότι οι περικοπές στις θέσεις εργασίας θα επηρεάσουν τα κεντρικά γραφεία και τις δραστηριότητες της εταιρείας στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε άλλες χώρες. Ως αποτέλεσμα, οι μετοχές της Vodafone υποχώρησαν κατά περισσότερο από 4% στο Λονδίνο.

Δείτε επίσης: LinkedIn: Απολύει υπαλλήλους – Κλείνει το InCareer στην Κίνα

Η CEO Margherita Della Valle δήλωσε πως η απόδοση της εταιρείας δεν ήταν ικανοποιητική. Έτσι, στόχος είναι η απλοποίηση του οργανισμού για την επανάκτηση της ανταγωνιστικότητας, περιορίζοντας την πολυπλοκότητα.

Πριν από 20 χρόνια, η Vodafone ήταν ο μεγαλύτερος όμιλος κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο, έχοντας αγοράσει τη γερμανική Mannesmann το 2000. Επρόκειτο για τη μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία. Η αξία της συμφωνίας ξεπέρασε τα 190 δισεκατομμύρια δολάρια.

Παρόλα αυτά, η εταιρεία, που δραστηριοποιείται σε 21 χώρες και έχει υπογράψει συμφωνίες συνεργασίας με τοπικούς φορείς σε άλλες 46 τοποθεσίες, αντιμετωπίζει τώρα δυσκολίες στο να διατηρήσει μερίδιο αγοράς.

Δείτε επίσης: Tim Cook για την Apple: Οι μαζικές απολύσεις θα είναι η «έσχατη λύση»

Στην τελευταία ετήσια έκθεσή της, η Vodafone αναφέρει πως απασχολεί 104.000 άτομα σε παγκόσμια κλίμακα. Εκτός από το Ηνωμένο Βασίλειο, η εταιρεία είναι σημαντικός πάροχος δικτύων κινητής τηλεφωνίας και σε άλλες χώρες, όπως η Γερμανία, η Ισπανία, η Ιταλία κλπ.

Vodafone απολύσεις

Η Della Valle, η οποία εργάζεται στην εταιρεία σχεδόν 30 χρόνια, δήλωσε ότι οι κύριες προτεραιότητές της είναι οι πελάτες, η απλότητα και η ανάπτυξη.

Η απόδοσή μας σε σχέση με τους κυριότερους ανταγωνιστές μας στις μεγαλύτερες αγορές μας δεν ήταν αρκετά καλή και γνωρίζουμε ότι αυτό συνδέεται στενά με την εμπειρία των πελατών μας“, πρόσθεσε. Οι μετοχές της Vodafone σημείωσαν πτώση 28% τον περασμένο χρόνο.

Στο πλαίσιο του σχεδίου ανάκαμψης, η Vodafone σχεδιάζει να επενδύσει περισσότερο στην εμπειρία των πελατών της και θα κατευθύνει επίσης περισσότερους πόρους προς τη Vodafone Business, εξυπηρετώντας εταιρικούς πελάτες.

Δείτε επίσης: Buzzfeed News: Κλείνει το site ειδήσεων – Απολύονται υπάλληλοι

Πολλές μεγάλες εταιρείες έχουν προχωρήσει σε απολύσεις από τον περασμένο χρόνο, προσπαθώντας να μειώσουν το κόστος κα να επικεντρωθούν σε επιχειρήσεις και projects που θεωρούνται πιο σημαντικά και μπορεί να είναι πιο κερδοφόρα.

Πηγή: edition.cnn.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS