ΑρχικήinetBuzzfeed News: Κλείνει το site ειδήσεων - Απολύονται υπάλληλοι

Buzzfeed News: Κλείνει το site ειδήσεων – Απολύονται υπάλληλοι

Ο επικεφαλής της Buzzfeed, Jonah Peretti, δήλωσε ότι η εταιρεία θα κλείσει το site ειδήσεων Buzzfeed News και θα μειώσει το προσωπικό της κατά 15%. Η εταιρεία ψηφιακών μέσων αντιμετωπίζει σοβαρές οικονομικές προκλήσεις.

Buzzfeed News

Ο κύριος Peretti ανέφερε ότι οι αποφάσεις πάρθηκαν με μεγάλη δυσκολία, αλλά δυστυχώς η εταιρεία δεν ήταν σε θέση να επενδύσει άλλο σε ένα μη κερδοφόρο site ειδήσεων.

Είπε ότι η εταιρεία θα επικεντρωθεί στη μετάδοση ειδήσεων μέσω του HuffPost, το οποίο ανέλαβε η Buzzfeed πριν από δύο χρόνια.

Δείτε επίσης: Microsoft 365: Διακοπή λειτουργίας εμποδίζει την πρόσβαση σε εφαρμογές και υπηρεσίες web

Η Buzzfeed ιδρύθηκε το 2006 και για πολύ καιρό αποτελούσε ένα από τα πιο δημοφιλή ονόματα στα online media. Το site ήταν γνωστό για τα quiz και το viral περιεχόμενό του, αλλά και για το ειδησεογραφικό τμήμα του. Το Buzzfeed News περιέχει πολλά ενδιαφέροντα και ενημερωτικά άρθρα, τα οποία καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων από την πολιτική μέχρι τα κουτσομπολιά διασημοτήτων.

Ωστόσο, η εταιρεία που απασχολούσε περισσότερους από 1.300 ανθρώπους παγκοσμίως στο τέλος του περασμένου έτους, έχει απομακρυνθεί από τα νέα/ειδήσεις, καθώς η απόκτηση εσόδων από διαφημίσεις έγινε πιο δύσκολη και άλλες γραμμές επιχειρήσεων, όπως η παραγωγή προσαρμοσμένου περιεχομένου, αυξήθηκαν πιο γρήγορα.

Ενώ γίνονται απολύσεις σε σχεδόν κάθε τμήμα, αποφασίσαμε ότι η εταιρεία δεν μπορεί πλέον να συνεχίσει να χρηματοδοτεί το BuzzFeed News ως αυτόνομο οργανισμό“, έγραψε ο κ. Peretti στο προσωπικό.

Πολλές άλλες εταιρείες που εξαρτώνται από τη διαφήμιση, συμπεριλαμβανομένων εταιρειών μέσων ενημέρωσης και τεχνολογικών κολοσσών όπως η Meta, έχουν ανακοινώσει περικοπές θέσεων εργασίας τους τελευταίους μήνες. Η ειδησεογραφική εταιρεία Insider αποκάλυψε επίσης σχέδια για απολύσεις 95 περίπου υπαλλήλων.

Δείτε επίσης: InfoCom Security 2023: 26 & 27 Απριλίου, στο Ωδείο Αθηνών!

Ο κ. Peretti είπε ότι η εταιρεία του, η οποία θα συνεχίσει να λειτουργεί το site HuffPost, το food brand Tasty, την Complex Networks και τον ομώνυμο ιστότοπό της, είχε αντιμετωπίσει ευρύτερες προκλήσεις, αλλά κατηγόρησε και τον εαυτό του.

site ειδήσεων
Buzzfeed News: Κλείνει το site ειδήσεων – Απολύονται υπάλληλοι

Είπε ότι “άργησε να αποδεχτεί” τις δυσκολίες του να βγάλεις χρήματα από τις διαδικτυακές ειδήσεις όταν μάλιστα υπάρχουν τόσοι άλλοι μεγάλοι ανταγωνιστές. Επίσης, είπε ότι η εταιρεία θα έπρεπε να είχε δημιουργήσει περισσότερα έσοδα μετά την εξαγορά της Complex το 2021.

Θα μπορούσα να είχα διαχειριστεί καλύτερα αυτές τις αλλαγές ως Διευθύνων Σύμβουλος αυτής της εταιρείας και η ηγετική μας ομάδα θα μπορούσε να είχε καλύτερη απόδοση παρά αυτές τις συνθήκες“, είπε.

Η αρχισυντάκτρια του Buzzfeed News, Karolina Waclawiak, σχολίασε επίσης την απόφαση για το κλείσιμο του site ειδήσεων και είπε ότι η εταιρεία θα έπρεπε να είχε προσπαθήσει να δημιουργήσει μια επιχείρηση γύρω από τον ειδησεογραφικό της ιστότοπο νωρίτερα, ώστε να αποφευχθεί αυτή η κατάσταση.

Δείτε επίσης: Η Proton ανακοινώνει τον password manager Proton Pass

Η Buzzfeed είχε ήδη ανακοινώσει αρκετούς γύρους απολύσεων τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένου ενός τον Δεκέμβριο που επηρέασε το 12% του προσωπικού. Οι τελευταίες περικοπές αφορούν περίπου 180 θέσεις εργασίας. Ωστόσο, κάποια άτομα από το ειδησεογραφικό προσωπικό ενδέχεται να βρουν ρόλους σε άλλα τμήματα της εταιρείας, είπε η Buzzfeed.

Πηγή: www.bbc.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS