ΑρχικήinetGoogle και Amazon ενθαρρύνουν την οικεοθελή αποχώρηση των υπαλλήλων

Google και Amazon ενθαρρύνουν την οικεοθελή αποχώρηση των υπαλλήλων

Τους τελευταίους μήνες, αμέτρητες επιχειρήσεις τεχνολογίας αναγκάστηκαν να απολύσουν τους εργαζομένους τους και δυστυχώς η διαδικασία αυτή συνεχίζεται ακόμη. Παρόλο που έχουν ήδη απολυθεί πολλά άτομα, επιχειρήσεις όπως η Google και η Amazon αντιμετωπίζουν προβλήματα με την περικοπή προσωπικού σε ευρωπαϊκές χώρες, όπως αποκαλύπτουν πηγές του Bloomberg.

Δείτε επίσης: Google: Η τεχνολογία WebGPU έρχεται στον Chrome

Google

Οι αυστηροί εργασιακοί κανονισμοί στην Ευρώπη καθιστούν δύσκολο για τις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας να απολύσουν προσωπικό. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι εταιρείες έχουν το ελεύθερο να καταργήσουν εκατοντάδες θέσεις εργασίας μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, ανακοινώνοντας απολύσεις χωρίς δισταγμό. Παρόλα αυτά, είναι αδύνατο να μειωθούν οι αριθμοί του προσωπικού κατά χιλιάδες.

Λόγω των υφιστάμενων νόμων για την προστασία της εργασίας, που δυσκολεύουν εταιρείες όπως η Google και η Amazon να απολύουν ανθρώπους σε ορισμένες χώρες χωρίς να διαβουλεύονται με “ομάδες συμφερόντων των εργαζομένων”, μια μεγάλης κλίμακας μείωση του ευρωπαϊκού εργατικού δυναμικού τους είναι πρακτικά αδύνατη.

Τα τελευταία χρόνια, η Amazon έχει εκτοξευθεί και έχει γίνει μία από τις πιο επιτυχημένες εταιρείες στον κόσμο του e-commerce. Η εταιρεία του Jeff Bezos έχει επέκταση σχεδόν σε όλο τον κόσμο, ωστόσο, όπως συνέβη και σε άλλες μεγάλες εταιρείες, η παγκόσμια οικονομική ύφεση έχει οδηγήσει σε δραστικά μέτρα για να καταφέρουν να ανταπεξέλθουν.

Δείτε ακόμα: Google: Εσείς γνωρίζετε πώς πήρε το όνομά της;
Amazon

Υπό το πρίσμα αυτό, υπάρχει μια αίσθηση σύγχυσης και ανησυχίας μεταξύ των δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων στον τομέα της τεχνολογίας στην Ευρώπη, οι οποίοι δεν είναι σίγουροι για το πόσο θα διαρκέσουν οι διαπραγματεύσεις και αν θα επηρεαστούν από αυτές. Σε σύγκριση με άλλες χώρες της ΕΕ, η Γαλλία και η Γερμανία έχουν εφαρμόσει πολύ αυστηρότερη εργατική νομοθεσία. Η Google είναι αποφασισμένη να καταστήσει τη διαδικασία απολύσεων απλούστερη, συνεργαζόμενη με ομάδες εκλεγμένων εκπροσώπων των εργαζομένων, οι οποίοι ουσιαστικά, διαπραγματεύονται με τη διοίκηση για θέματα εργατικού δυναμικού. Σύμφωνα με την έκθεση, οι εταιρείες τεχνολογίας «υποχρεώνονται νομικά να διαβουλεύονται με αυτά τα συμβούλια προτού ολοκληρώσουν τις απολύσεις, η οποία περιλαμβάνει μια δυνητικά χρονοβόρα διαδικασία για τη συλλογή πληροφοριών, συζητήσεων, καθώς και την επιλογή προσφυγής».

Δείτε επίσης: Η Amazon σταμάτησε την πώληση του Flipper Zero

Η Alphabet, μητρική εταιρεία της Google, φέρεται να κάνει μια προσπάθεια να είναι εγκάρδια, ζητώντας από τους Γάλλους υπαλλήλους να αποχωρήσουν οικειοθελώς με γενναιόδωρα πακέτα αποζημίωσης, ώστε να έχουν μια ήπια προσγείωση.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS