ΑρχικήsecurityΗ Amazon σταμάτησε την πώληση του Flipper Zero

Η Amazon σταμάτησε την πώληση του Flipper Zero

Η Amazon σταμάτησε την πώληση του φορητού πολυεργαλείου Flipper Zero για pen-testers, χαρακτηρίζοντάς το ως συσκευή card skimming και μην επιτρέποντας πλέον την παρουσία του στην πλατφόρμα της.

Δείτε επίσης: Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου: Θύμα του Medusa ransomware;

Το Flipper Zero είναι ένα συμπαγές, φορητό και προγραμματιζόμενο εργαλείο pen-testing που μπορεί να πειραματιστεί και να εντοπίσει σφάλματα σε διάφορες ψηφιακές συσκευές και συσκευές hardware μέσω διαφόρων πρωτοκόλλων, όπως RFID, ραδιόφωνο, NFC, υπέρυθρες, Bluetooth και άλλα.

Από την κυκλοφορία του, οι χρήστες έχουν επιδείξει τις δυνατότητες του Flipper Zero, επιδεικνύοντας την ικανότητά του να ενεργοποιεί τα κουδούνια, να διεξάγει επαναληπτικές επιθέσεις για να ξεκλειδώνει αυτοκίνητα και να ανοίγει γκαραζόπορτες και να κλωνοποιεί ένα ευρύ φάσμα ψηφιακών κλειδιών.

Το βράδυ της Πέμπτης, η Amazon έστειλε ειδοποιήσεις ενημερώνοντας τους πωλητές ότι το Flipper Zero είναι επίσημα ένα “περιορισμένο προϊόν” και επομένως απαγορεύεται από την πλατφόρμα.

Δείτε επίσης: Επίθεση ransomware στο αστυνομικό τμήμα της κομητείας Camden

Η πύλη Seller Central της Amazon κατατάσσει τις συσκευές card-skimming ως μέρος της περιορισμένης κατηγορίας προϊόντων Lock Picking & Theft Devices, μαζί με τα εργαλεία αντιγραφής κλειδιών και shoplifting, όπως οι sensormatic detachers.

Flipper Zero amazon

Προς το παρόν, ορισμένοι σύνδεσμοι προς προηγούμενες σελίδες του Amazon που πωλούσαν εργαλεία Flipper Zero είναι νεκροί και εμφανίζουν το εξής σφάλμα “Sorry, we couldn’t find that page. Try searching or go to Amazon’s home page” , ενώ άλλοι το αναφέρουν ως “Μη διαθέσιμο”.

Επί του παρόντος, τα μόνα προϊόντα Flipper Zero στο Amazon είναι διάφορα αξεσουάρ, όπως WiFi Devboards, προστατευτικά οθόνης και θήκες σιλικόνης.

Δείτε επίσης: UK: Το Γραφείο Ποινικού Μητρώου (ACRO) αντιμετώπισε επίθεση ransomware

Η εταιρεία συνέστησε σε όλους τους πωλητές του Flipper Zero να επιθεωρήσουν τις υπόλοιπες καταχωρήσεις τους και να αφαιρέσουν τυχόν προϊόντα που απαγορεύονται εντός 48 ωρών- η μη συμμόρφωση θα έχει ως αποτέλεσμα την απενεργοποίηση του λογαριασμού τους.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS