ΑρχικήsecurityPhiladelphia Inquirer: Οι επιχειρήσεις της διακόπηκαν λόγω κυβερνοεπίθεσης

Philadelphia Inquirer: Οι επιχειρήσεις της διακόπηκαν λόγω κυβερνοεπίθεσης

Η εφημερίδα Philadelphia Inquirer εργάζεται εντατικά για να αποκαταστήσει τα συστήματα που επλήγησαν από μια κυβερνοεπίθεση το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Δείτε επίσης: Τα press groups Blick και Tamedia έχουν πληγεί από την πρόσφατη κυβερνοεπίθεση στην Ελβετία

Philadelphia Inquirer

Η επίθεση προκάλεσε διακοπή λειτουργίας, με αποτέλεσμα να σταματήσει η κυκλοφορία της έντυπης εφημερίδας. Ωστόσο, το Inquirer.com επηρεάστηκε ελάχιστα, με μικρές καθυστερήσεις στη δημοσίευση και ενημέρωση ιστοριών.

“Το περιστατικό προκάλεσε τη μεγαλύτερη αναστάτωση στη δημοσίευση του μεγαλύτερου ειδησεογραφικού οργανισμού της Πενσυλβάνια, μετά τη χιονοθύελλα της 7ης-8ης Ιανουαρίου 1996, και σημειώθηκε λίγες μέρες πριν από τις προκριματικές εκλογές της Τρίτης”, δήλωσε ο Jonathan Lai της Philadelphia Inquirer.

«Εκτιμούμε την υπομονή και την κατανόηση όλων καθώς εργαζόμαστε για την πλήρη αποκατάσταση των συστημάτων και την ολοκλήρωση αυτής της έρευνας το συντομότερο δυνατό», δήλωσε η εκπρόσωπος έκδοσης της Inquirer, Lisa Hughes.

«Θα κρατάμε ενήμερους τους υπαλλήλους και τους αναγνώστες μας καθώς μαθαίνουμε περισσότερα».

Ο ειδησεογραφικός οργανισμός ανακάλυψε την επίθεση μετά την πτώση του συστήματος διαχείρισης περιεχομένου το πρωί του Σαββάτου. Αυτό συνέβη μετά από αναφορά της Cynet Systems, μιας εταιρείας κυβερνοασφάλειας που εποπτεύει την ασφάλεια του δικτύου της Philadelphia Inquirer, για «ανώμαλη δραστηριότητα» μερικές μέρες πριν.

Μετά την ανακάλυψη του περιστατικού, ο εκδότης της εφημερίδας Inquirer ανακοίνωσε ότι οι υπολογιστές τους υπέστησαν ζημιές λόγω παράνομης δραστηριότητας.

Δείτε ακόμα: Τι συμβαίνει με την κυβερνοεπίθεση στο Hardenhuish School;

Λόγω της επίθεσης, η κανονική έκδοση της εφημερίδας της Κυριακής δεν εκτυπώθηκε και κυκλοφόρησε μόνο ως ηλεκτρονική έκδοση στο διαδίκτυο.

κυβερνοεπίθεση

Η Philadelphia Inquirer ενημέρωσε το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών και προέλαβε την εταιρεία Kroll για να διερευνήσουν και να αντιμετωπίσουν το περιστατικό κυβερνοεπίθεσης.

Η Hughes δεν μπόρεσε να αποκαλύψει ποιοι ήταν οι δράστες και εάν κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες πελατών ή υπαλλήλων. Ωστόσο, τόνισε ότι η εφημερίδα θα ενημερώσει όσους έχουν επηρεαστεί από το περιστατικό.

Η εφημερίδα Philadelphia Inquirer έχει πλέον πάνω από 13 εκατομμύρια μηνιαίους αναγνώστες μέσω της έντυπης έκδοσης, του ιστότοπού της και άλλων πλατφορμών της, πολλά χρόνια μετά την πρώτη της έκδοση το 1829.

Η News Corporation, μια εταιρεία μέσων ενημέρωσης και εκδόσεων που κατέχει διάφορες εφημερίδες, όπως η New York Post, η Wall Street Journal, ο Dow Jones, η MarketWatch, η Fox News, η Barron’s, η Sun και η News UK, αποκάλυψε ότι επιτιθέμενοι που συνδέονται με την Κίνα, είχαν πρόσβαση στο δίκτυό της από τον Φεβρουάριο 2020 ως τον Ιανουάριο 2022, κάτι που ανακάλυψε τον Φεβρουάριο του 2023.

Οι κακόβουλοι παράγοντες είχαν πρόσβαση σε ένα σύστημα αποθήκευσης email και εγγράφων που χρησιμοποιούνταν από πολλές επιχειρήσεις της News Corp. Μέσω αυτού του συστήματος είχαν πρόσβαση σε επιχειρηματικά έγγραφα και σε email που περιείχαν ευαίσθητα δεδομένα και προσωπικές πληροφορίες των εργαζομένων των επιχειρήσεων.

Δείτε επίσης: Η Yellow Pages Canada επιβεβαιώνει την κυβερνοεπίθεση καθώς η BlackBasta διαρρέει τα data της

Το 2022, ένας παράνομος πάροχος περιεχομένου βίντεο και διαφήμισης χρησιμοποιήθηκε για να διαδοθεί κακόβουλο λογισμικό σε εκατοντάδες ιστότοπους εφημερίδων στις ΗΠΑ, ενώ παραβιάστηκαν δεκάδες ειδησεογραφικοί ιστότοποι στις ΗΠΑ από τη συμμορία Evil Corp, προκειμένου να μολύνουν με κακόβουλο λογισμικό τους υπαλλήλους εταιρειών του Fortune 500.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS