ΑρχικήUpdatesGoogle Pixel Launcher search: Θα βρίσκει τα Chrome tabs σας

Google Pixel Launcher search: Θα βρίσκει τα Chrome tabs σας

Τα tabs και τα bookmarks του Google Chrome ενδέχεται σύντομα να ενσωματωθούν απευθείας στο launcher search του τηλεφώνου Pixel. Νέα Chrome flags υποδηλώνουν ότι η ενσωμάτωση θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα σύντομα. Αυτό θα καταστήσει δυνατή την άμεση επιστροφή στην περίοδο περιήγησής σας χωρίς να ανοίξετε τον Chrome και θα μπορούσε να βοηθήσει στη μείωση του αριθμού των καρτελών που έχετε ανοίξει. Θα μπορούσε επίσης να καταστήσει απλούστερη την εύρεση πληροφοριών που έχετε ήδη αποθηκεύσει στους σελιδοδείκτες σας.

Δείτε επίσης: Google Pixel 8 Pro: Νέα leaks δείχνουν ένα νέο χαρακτηριστικό

Google Pixel Launcher

Ένα νέο flag, με την ονομασία “Integrate with Android App Search”, εντοπίστηκε από τον LanceAdams στο Telegram. Αν και η εμπειρία αναζήτησης του Pixel Launcher δεν αναφέρεται πάντα ως App Search, η Google την αποκάλεσε έτσι σε μια ανάρτηση το 2021 που εισήγαγε τη λειτουργία στο Android 12, όπως εξηγεί ο Mishaal Rahman. Μια προηγούμενη έκδοση αυτού του flag ήταν ακόμη πιο σαφής σχετικά με το πώς θα έμοιαζε αυτή η ενσωμάτωση: “Δωρίστε τα tabs και τα bookmarks στο Android App Search”.

Δείτε επίσης: Ελάττωμα Google Pixel επέτρεπε την ανάκτηση cropped εικόνων

Ενώ είναι πιθανό μια τέτοια λειτουργία να έρθει πρώτα στα τηλέφωνα Pixel, ο Mishaal Rahman υποθέτει ότι και άλλοι κατασκευαστές θα μπορούσαν να την ενσωματώσουν λόγω της ανοιχτής φύσης της ενότητας App Search. Πρόκειται για μια ενότητα Project Mainline στο Android 13, η οποία καθιστά δυνατή την ενημέρωση του system feature από την Google χωρίς πλήρη ενημέρωση του συστήματος, παρόμοια με τον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία έχει αρθρωματοποιήσει αμέτρητα άλλα μέρη του λειτουργικού συστήματος.

Η ιδέα ότι η αναζήτηση του Pixel Launcher θα μπορούσε να έρθει και σε άλλα τηλέφωνα δεν είναι εντελώς νέα. Το 2022, ανακαλύφθηκαν στοιχεία ότι ο Pixel Launcher θα μπορούσε να επιτρέψει στους χρήστες να κάνουν αναζήτηση μέσα σε περισσότερες εφαρμογές και να έρθει ακόμη και σε launchers τρίτων. Από τότε δεν έχουμε ακούσει πολλά γι’ αυτό, αλλά το Chrome flag που ανακαλύφθηκε πρόσφατα και η γενικευμένη αναφορά “App Search” καθιστούν πιο πιθανό ότι μια λύση θα είναι διαθέσιμη ευρύτερα.

Δείτε επίσης: Πώς να εγκαταστήσετε το Android 14 beta σε Google Pixel

Εν τω μεταξύ, βρήκαμε μια εφαρμογή τρίτου μέρους που αναπαράγει αρκετά καλά την εμπειρία αναζήτησης του Pixel σε άλλα τηλέφωνα και προσθέτει ακόμη και μερικές επιπλέον δυνατότητες στην κορυφή.

Πηγή πληροφοριών: androidpolice.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS