ΑρχικήinetGoogle Authenticator: Συγχρονίζει πλέον τους κωδικούς μίας χρήσης στο cloud

Google Authenticator: Συγχρονίζει πλέον τους κωδικούς μίας χρήσης στο cloud

Οι κωδικοί μίας χρήσης του Google Authenticator δεν θα χάνονται πλέον εάν χάσετε ή αλλάξετε τη συσκευή στην οποία τους αποθηκεύετε. Η ενημέρωση του Authenticator για Android και iOS πλέον αποθηκεύει αντίγραφα ασφαλείας των κωδικών σας στον λογαριασμό Google σας. Δεν θα χρειαστεί να εξουσιοδοτήσετε ξανά όλες τις συνδεδεμένες εφαρμογές σας ή να σαρώσετε έναν κωδικό QR απλά επειδή αλλάξατε τηλέφωνο.

Δείτε επίσης: Microsoft Authenticator: Τέλος η υποστήριξη για Apple Watch

Google Authenticator

Μόλις εγκαταστήσετε την πιο πρόσφατη έκδοση της εφαρμογής, μπορείτε να ακολουθήσετε τις οδηγίες για να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο Google και να ενεργοποιήσετε το συγχρονισμό. Φυσικά, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε πως ο λογαριασμός σας στην Google είναι ασφαλής, για να αποτρέψετε πιθανή κακόβουλη χρήση του Authenticator από εισβολείς.

Η Google εξακολουθεί να προωθεί τη χρήση συνδέσεων που δεν απαιτούν κωδικό πρόσβασης και χρησιμοποιούν τεχνολογίες όπως οι κωδικοί πρόσβασης. Παρόλα αυτά, αναγνωρίζει ότι οι άνθρωποι εξακολουθούν να χρησιμοποιούν κωδικούς πρόσβασης μιας χρήσης. Η ενημέρωση του Authenticator υπόσχεται να κάνει τη χρήση αυτών των κωδικών πιο εύκολη, μέχρι να είστε έτοιμοι να μεταβείτε σε άλλο σύστημα. Μια τέτοια λύση θα μπορούσε να τους ενθαρρύνει να χρησιμοποιήσουν τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων, αν προηγουμένως ανησυχούσαν για το τι θα συνέβαινε εάν έχαναν ή άλλαζαν το τηλέφωνό τους.

Δείτε ακόμα: Το Microsoft Authenticator θα καταργηθεί για τα Apple Watches

κωδικούς μίας χρήσης

Αυτή η ιδέα δεν είναι κάτι καινούργιο. Οι εφαρμογές όπως το Microsoft Authenticator διαθέτουν επίσης αντίγραφα ασφαλείας στο cloud. Παρόλα αυτά, είναι γνωστό ότι το εργαλείο της Google είναι πιο δημοφιλές. Ο συγχρονισμός μέσω cloud θα πρέπει να κάνει μια προφανή διαφορά, ειδικά όταν πολλές εφαρμογές μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον Authenticator ως εναλλακτική λύση στο συνηθισμένο κωδικό πρόσβασης.

Δείτε επίσης: Google Authenticator: Κάνει πίσω και αφαιρεί το ‘Click to reveal PIN’

Το Google Authenticator είναι μια εφαρμογή που παρέχει μια επιπλέον “στρώση ασφαλείας” για τους online λογαριασμούς σας. Συνήθως, όταν συνδέεστε σε ένα λογαριασμό από διαφορετική συσκευή ή browser, σας ζητείται να δώσετε τον κωδικό πρόσβασής σας. Με τον Google Authenticator, για να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας, χρειάζεται να εισάγετε έναν κωδικό που παράγεται από την εφαρμογή Google Authenticator στο κινητό σας. Αυτός ο κωδικός αλλάζει κάθε φορά, γεγονός που κάνει πολύ δύσκολη την παραβίαση ένας λογαριασμός.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS