ΑρχικήUpdatesΤο Microsoft Authenticator θα καταργηθεί για τα Apple Watches

Το Microsoft Authenticator θα καταργηθεί για τα Apple Watches

Η Microsoft ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα διακόψει την εφαρμογή Microsoft Authenticator για το Apple Watch από τον επόμενο μήνα. 

Το Apple Watch App Store έχει δυστυχώς γίνει μάρτυρας της αποχώρησης πολλών βασικών εφαρμογών τρίτων τα τελευταία χρόνια, και αυτό εξακολουθεί να συμβαίνει μέχρι σήμερα. Για να γίνουν τα πράγματα χειρότερα, η Microsoft δήλωσε πρόσφατα ότι η εφαρμογή ελέγχου ταυτότητας δύο βημάτων “Microsoft Authenticator” δεν θα είναι πλέον συμβατή με το Apple Watch. Αυτό σίγουρα διαμορφώνει μια ανησυχητική εικόνα για τους χρήστες της πλατφόρμας watchOS που εξαρτώνται από τέτοιες εφαρμογές για την προστασία των δεδομένων τους από πιθανούς επιτιθέμενους.

Δείτε επίσης: Google Authenticator: Κάνει πίσω και αφαιρεί το ‘Click to reveal PIN’

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι θα διακόψει την εφαρμογή watchOS, λόγω των ασυμβατοτήτων μεταξύ των χαρακτηριστικών ασφαλείας του Authenticator και του λειτουργικού συστήματος της Apple. Κατά συνέπεια, όλοι οι χρήστες με εγκατεστημένο το Authenticator στο Apple Watch τους θα ήταν καλό να αφαιρέσουν την εφαρμογή.

Το Microsoft Authenticator θα καταργηθεί για τα Apple Watches
Το Microsoft Authenticator θα καταργηθεί για τα Apple Watches

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτή η αλλαγή ισχύει μόνο για την έκδοση watchOS του Microsoft Authenticator. Οι χρήστες iPhone και iPad εξακολουθούν να έχουν πρόσβαση στην εφαρμογή χωρίς διακοπή. Ακολουθούν τα λόγια της Microsoft σχετικά με το θέμα:

Καθώς το Authenticator λανσάρει τη νέα του έκδοση τον Ιανουάριο του 2023 για το iOS, δυστυχώς δεν θα προσφέρει μια συμβατή εφαρμογή για το watchOS λόγω περιορισμών ασφαλείας. Ως εκ τούτου, δεν θα μπορείτε να κατεβάσετε ή να χρησιμοποιήσετε το λογισμικό στο Apple Watch- ως εκ τούτου, σας προτείνουμε να διαγράψετε το Authenticator από τη συσκευή σας από τώρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά το γεγονός ότι αυτή η αλλαγή επηρεάζει μόνο τους χρήστες του Apple Watch, όλες οι άλλες συσκευές θα εξακολουθούν να έχουν πρόσβαση και να μπορούν να χρησιμοποιούν το Authenticator χωρίς προβλήματα.

Το 2018, η Apple παρουσίασε την επαναστατική εφαρμογή για το watchOS.

Το Microsoft Authenticator δεν είναι η πρώτη εφαρμογή της Microsoft που αποσύρεται από τον εκτεταμένο κατάλογο εφαρμογών της Apple. Μόλις τον περασμένο Οκτώβριο, αφαιρέθηκε και το πληκτρολόγιο SwiftKey – ωστόσο έκανε μια θριαμβευτική επιστροφή με αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά που άφησαν τους χρήστες με δέος! Δυστυχώς, δεν μπορεί να ειπωθεί το ίδιο για το Authenticator, το οποίο έχει καταστεί άχρηστο λόγω ενός προβλήματος πολύ μεγάλου για να το διορθώσει ακόμη και η τεχνογνωσία της Microsoft.

Το Microsoft Authenticator θα καταργηθεί για τα Apple Watches
Το Microsoft Authenticator θα καταργηθεί για τα Apple Watches

Το Microsoft Authenticator είναι μια δωρεάν εφαρμογή που διατίθεται στο App Store και επιτρέπει στους χρήστες να συνδεθούν εύκολα στο λογαριασμό τους στη Microsoft ή σε υποστηριζόμενες εφαρμογές όταν έχει ενεργοποιηθεί η επαλήθευση δύο βημάτων. Επιπλέον, δημιουργούνται κωδικοί μιας χρήσης προκειμένου να έχετε πρόσβαση στους λογαριασμούς σας χωρίς να χρειάζεται να περιμένετε κλήσεις – γεγονός που το καθιστά βολικό και αποτελεσματικό! Για να μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε αυτή την εφαρμογή, το μόνο που χρειάζεται είναι μια συσκευή iOS με λειτουργικό 14 ή νεότερο.

Δείτε επίσης: Η Microsoft μάλλον θα δημιουργήσει ένα all-in-one “super app”

Η διακοπή της εφαρμογής Microsoft Authenticator στα Apple Watches αποτελεί απογοήτευση για πολλούς χρήστες, αλλά δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμες εναλλακτικές λύσεις για αυτούς. Υπάρχουν ακόμη πολλές διαθέσιμες επιλογές όταν πρόκειται για την εξασφάλιση λογαριασμών με two factor authentication και άλλες μορφές ελέγχου ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων μπορούν να παρέχουν ακόμη μεγαλύτερα επίπεδα ασφάλειας, αν χρειαστεί. 

Πηγή: 9to5mac.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS