ΑρχικήinetLinux Kernel 6.3: Δείτε τα νέα χαρακτηριστικά

Linux Kernel 6.3: Δείτε τα νέα χαρακτηριστικά

Linux

Ο πιο πρόσφατος πυρήνας του Linux κυκλοφόρησε με ένα πλήθος νέων χαρακτηριστικών — και για πρώτη φορά, αυτή η κυκλοφορία ήταν ήρεμη.

Όπως έγραψε ο δημιουργός του Linux Linus Torvalds στη λίστα αλληλογραφίας του Linux Kernel (LKML): “Ήταν μια ήρεμη κυκλοφορία αυτή τη φορά … οπότε να ‘μαστε, ακριβώς στην ώρα μας, με την έκδοση 6.3 έτοιμη και έτοιμη για την απόλαυσή σας”.

Δείτε επίσης: Lazarus hackers: Σύνδεση με επίθεση σε 3CX και στόχευση χρηστών Linux με fake προσφορές εργασίας

Αν και η εύκολη κυκλοφορία είναι μια καλή είδηση, ο Torvalds προειδοποιεί ότι μπορεί να υπάρξουν ακόμη προκλήσεις: “Αυτό δεν σημαίνει φυσικά ότι κάτι άσχημο δεν θα μπορούσε να κρύβεται όλες αυτές τις εβδομάδες, αλλά ας λάβουμε τα πράγματα ως έχουν και ας ελπίσουμε ότι όλα αυτά σημαίνουν ότι όλα είναι καλά και ότι ήταν πραγματικά ένας ωραίος ελεγχόμενος κύκλος κυκλοφορίας. Συμβαίνουν αυτά”.

Επειδή ήταν ήσυχη δεν σημαίνει πως ήταν και βαρετή. Είναι αλήθεια ότι τα χαρακτηριστικά αυτής της έκδοσης δεν είναι τόσο συναρπαστικά όσο τα προηγούμενα που περιλάμβαναν την υποστήριξη Rust ή Apple M1. Αλλά υπάρχουν ακόμα μερικά σημαντικά νέα χαρακτηριστικά στον πυρήνα του Linux 6.3.

Μιλώντας για τη Rust, την αγαπημένη γλώσσα όλων που είναι memory-safe, ο νέος πυρήνας έρχεται με υποστήριξη του Linux σε λειτουργία χρήστη για κώδικα Rust.

Πρόταση:Κυκλοφόρησε το Linux Kernel 6.0: Ποιες οι βελτιώσεις;

Στον πυρήνα Linux 6.3 περιλαμβάνεται επίσης υποστήριξη και συμβατότητα για επερχόμενες και υπό κυκλοφορία επεξεργαστές Intel και AMD και hardware γραφικών. Ενώ αυτές οι βελτιώσεις θα επωφεληθούν σε μεγάλο βαθμό από μελλοντικές συσκευές, πολλές αλλαγές σε αυτή την έκδοση έχουν άμεσο αντίκτυπο στους σημερινούς χρήστες.

Ο πυρήνας υλοποιεί πλέον την τεχνολογία περιορισμού του Spectre της AMD, την Indirect Branch Restricted Speculation (IBRS), η οποία είναι μια λιγότερο απαιτητική ως προς την απόδοση εναλλακτική λύση.

Ναι, έχουν περάσει πέντε χρόνια από τότε που ανακαλύφθηκε το ελάττωμα ασφαλείας του chip Spectre και ναι, εξακολουθούν να το πολεμάνε. Ως αποτέλεσμα αυτής της ενημέρωσης, οι παλαιότεροι επεξεργαστές AMD θα είναι ελαφρώς πιο ασφαλείς και πιο γρήγοροι. 

Linux Kernel 6.3

Για τους gamers, ο νέος πυρήνας παρέχει μια ενσωματωμένη διεπαφή χειριστηρίου Steam Deck σε HID. Περιλαμβάνει επίσης συμβατότητα για τον racing wheel Logitech G923 Xbox edition και βελτιώσεις στα ενσύρματα χειριστήρια παιχνιδιών 8BitDo Pro 2. Οι υπολογιστές μιας πλακέτας, όπως οι BannaPi R3, BPI-M2 Pro και Orange Pi R1 Plus, επωφελούνται επίσης από ενημερωμένα προγράμματα drivers σε αυτή την έκδοση.

Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε την έκδοση 6.3 σήμερα, μπορείτε, αλλά θα πρέπει να κάνετε compile τον πυρήνα του Linux μόνοι σας. Μπορείτε να την κατεβάσετε από το kernel.org.

Το Arch Linux, το openSUSE Tumbleweed και το Gentoo Linux θα κυκλοφορήσουν την έκδοση αυτή σύντομα.

Διαβάστε επίσης:Linux Kernel 5.6: Έρχεται με πολλές βελτιώσεις υποστήριξης

πηγή πληροφοριών: zdnet.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS