ΑρχικήinetApple iOS 17: Υποστήριξη sideloading λόγω ευρωπαϊκών νόμων

Apple iOS 17: Υποστήριξη sideloading λόγω ευρωπαϊκών νόμων

apple ios 17

Το iOS 17 της Apple φαίνεται να είναι το πρώτο που θα επιτρέψει στους χρήστες να κατεβάζουν εφαρμογές εκτός του App Store, με βάση τον Mark Gurman της Bloomberg.

Δείτε επίσης: Cirrus Logic: Έπεσαν οι μετοχές της λόγω της Apple

Γνωστή και ως sideloading, η αλλαγή αυτή θα επιτρέψει στους πελάτες να κατεβάζουν εφαρμογές χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιούν το App Store, πράγμα που σημαίνει ότι οι προγραμματιστές δεν θα χρειάζεται να πληρώνουν τις χρεώσεις 15 έως 30 τοις εκατό της Apple.

Ο νόμος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις ψηφιακές αγορές (DMA), ο οποίος τέθηκε σε ισχύ από 1η Νοεμβρίου 2022, απαιτεί από τις εταιρείες «gatekeeper» να ανοίξουν τις υπηρεσίες και τις πλατφόρμες τους σε άλλες εταιρείες και προγραμματιστές.

Ο νόμος του DMA θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στις πλατφόρμες της Apple και θα μπορούσε να οδηγήσει την εταιρία σε σημαντικές αλλαγές στο App Store, τα μηνύματα, το FaceTime, τη Siri και άλλα. Σύμφωνα με τον Gurman, η Apple σχεδιάζει να εφαρμόσει την υποστήριξη sideloading για να συμμορφωθεί με τους νέους ευρωπαϊκούς κανονισμούς μέχρι το επόμενο έτος.

Πρόταση: Ming-Chi Kuo: Τα Apple Glasses θα κυκλοφορήσουν το 2026-2027

Apple ios 17

Η Apple υποστηρίζει πως το sideloading θα υπονομεύσει τις προστασίες απορρήτου και ασφάλειας όπου οι χρήστες των iPhone βασίζονται, αφήνοντας έτσι τους ανθρώπους εκτεθειμένους σε malware, scams, εντοπισμό δεδομένων και άλλα προβλήματα. Παρόλα αυτά, η εταιρία θα πρέπει να συμμορφωθεί με την νομοθεσία αλλιώς υπάρχει ρίσκο για πρόστιμα μεγέθους έως και 20 τις εκατό του παγκοσμίου τζίρου αν παραβιάσει τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς.

Σε μια έκθεση του Δεκεμβρίου του 2022 ο Gurman δήλωσε ότι η Apple εξέταζε το ενδεχόμενο να εφαρμόσει απαιτήσεις ασφαλείας, όπως η επαλήθευση, μια διαδικασία για την οποία θα μπορούσε να χρεώνει ένα τέλος αντί να εισπράττει χρήματα από τις πωλήσεις εφαρμογών. Η Apple διαθέτει ένα σύστημα επαλήθευσης στα Mac που επιτρέπει στους χρήστες να είναι ασφαλείς, ενώ τους δίνει πρόσβαση σε εφαρμογές εκτός του Mac App Store.

Εάν και άλλες χώρες παρουσιάσουν παρόμοια νομοθεσία, τα εναλλακτικά app stores θα μπορούσαν να επεκταθούν πέρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, για παράδειγμα, εξετάζουν νομοθεσία που θα απαιτούσε από την Apple να επιτρέψει το sideloading.

Διαβάστε επίσης: iOS 17: Λόγοι που ανυπομονούμε να κυκλοφορήσει

πηγή πληροφοριών: macrumors.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS