ΑρχικήinetDimensity 9300: Θα χρησιμοποιήσει την διαδικασία N4P της TSMC

Dimensity 9300: Θα χρησιμοποιήσει την διαδικασία N4P της TSMC

Σύμφωνα με το Digital Chat Station, ο επερχόμενος επεξεργαστής της MediaTek θα ονομάζεται Dimensity 9300 και θα κατασκευαστεί με τη χρήση της διαδικασίας N4P της TSMC. Το chip αναμένεται να αναπτυχθεί από κοινού από τη Vivo και τη MediaTek και θα μπορούσε να κάνει το ντεμπούτο του στο Vivo X100.

Δείτε επίσης: Το MediaTek Dimensity 9000 είναι ο πραγματικός αντίπαλος του Apple A15

Η διεργασία N4P που χρησιμοποιείται στον Dimensity 9300, υπόσχεται σημαντικές βελτιώσεις στις επιδόσεις σε σχέση με την αρχική τεχνολογία των 5nm (N5). Αυτό περιλαμβάνει αύξηση των επιδόσεων κατά 11% σε σύγκριση με την N5, βελτίωση κατά 6% σε σύγκριση με την N4, βελτίωση κατά 22% στην απόδοση ισχύος και αύξηση κατά 6% στην πυκνότητα των τρανζίστορ. Αυτές οι βελτιώσεις καθιστούν τον Dimensity 9300 σημαντικό παίκτη στην αγορά κινητών SoC.

Το chip έχει σχεδιαστεί με διάταξη ultra-large core + big core + small core, με τον ultra-large core να αναμένεται να είναι ο Cortex X4, ο big core πιθανότατα ο Cortex A715 και ο small core πιθανώς ο A515. Αυτός ο σχεδιασμός επιτρέπει την αποτελεσματική και βελτιστοποιημένη επεξεργασία διαφορετικών φόρτων εργασίας, παρέχοντας στους χρήστες μια ομαλή και ανεμπόδιστη εμπειρία.

Πρόταση: MediaTek Dimensity 820 SoC: Γρήγορο και ανεπτυγμένο 5G

Επιπλέον η διαδικασία N4P επιτρέπει την εύκολη μετάβαση των προϊόντων που βασίζονται στην πλατφόρμα 5nm, μειώνοντας το κόστος R&D των πελατών και παρέχοντας ταχύτερες και πιο ενεργειακά αποδοτικές ενημερώσεις για τα προϊόντα της πλατφόρμας 5nm.

Ο Dimensity 9300 έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2023 και θα ανταγωνιστεί με της Qualcomm τον Snapdragon 8 Gen 3 ο οποίος είναι να βγει την ίδια περίοδο.

Αυτός ο ανταγωνισμός υπόσχεται να φέρει ακόμα καλύτερες κινητές συσκευές στους καταναλωτές, καθώς και τα δύο τσιπ προσφέρουν σημαντικές βελτιώσεις και βελτιστοποιήσεις στις επιδόσεις. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς θα συγκριθούν μεταξύ τους, αλλά ένα πράγμα είναι σίγουρο – η αγορά κινητών SoC θερμαίνεται και οι χρήστες μπορούν να αναμένουν σε ακόμη πιο ισχυρές και αποδοτικές συσκευές στο κοντινό μέλλον.

Διαβάστε επίσης: Η Google διορθώνει την κρίσιμη ευπάθεια στα chips της MediaTek

πηγή πληροφοριών: gizmochina.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS