ΑρχικήgamingResident Evil 4: Mercenaries mode και μικροσυναλλαγές

Resident Evil 4: Mercenaries mode και μικροσυναλλαγές

Resident Evil 4

Η πρόσφατη ενημέρωση του Resident Evil 4, έφερε την λειτουργία Mercenaries και μαζί με αυτή τη λειτουργία ήρθαν και τα αμφιλεγόμενα DLCs με μικροσυναλλαγές, αφήνοντας τους λάτρεις του παιχνιδιού εξοργισμένους.

Το Mercenaries DLC, για το Resident Evil 4 βγήκε στις 7 Απριλίου 2023. Έφερε μαζί του την πολυαγαπημένη Mercenaries λειτουργία η οποία επιτρέπει στους παίκτες να παίξουν με αγαπημένους χαρακτήρες και να κατατροπώνουν zombies. Αυτό όμως που δεν περίμεναν οι παίκτες ήταν πως η Capcom, θα παρουσίαζε τις αμφιλεγόμενες μικροσυναλλαγές στο παιχνίδι. Αυτές οι συναλλαγές έρχονται σε μορφή Weapon Exclusive Upgrade Tickets.

Δείτε επίσης: Resident Evil 4 Remake: Κυκλοφόρησε το Mercenary Mode

Για αυτούς που δεν γνωρίζουν, όλα τα όπλα του Resident Evil 4 έχουν ένα ειδικό Perk ή Upgrade. Αυτά δίνουν διάφορες δυνατότητες, κάποια από αυτά είναι μεγαλύτερη χωρητικότητα για ammo, περισσότερη ισχύ, ακόμα και απεριόριστα ammo. Για να ξεκλειδώσει αυτά τα Exclusive Perks, ο παίκτης, όμως, πρέπει να αγοράσει όλα τα upgrades για ένα όπλο. Όταν το κάνει τότε μπορεί να αγοράσει τα Perks. Για να προσπεράσει αυτή τη διαδικασία, μπορεί ο παίκτης αντ’ αυτού να αγοράσει ένα upgrade ticket από τον Merchant για 40 Spinels τα οποία μπορεί ο παίκτης να λάβει από διάφορα Merchant Tasks όπως επίσης μπορεί να τα βρει και στον κόσμο ανά διαστήματα.

Όταν το Mercenaries κυκλοφόρησε, οι παίκτες μπορούσαν να λάβουν αυτά τα Tickets και με έναν ακόμα τρόπο. Μπαίνοντας στα αντίστοιχα καταστήματα της PlayStation, Xbox και του PC και αγοράζοντας τα Tickets ως μικροσυναλλαγές DLC. Οι τιμές ξεκινάνε από 2,99 έως και 9,99. Αυτό που είναι ενδιαφέρον, όμως, είναι πως οι παίκτες μπορούν να αγοράσουν για κάθε πακέτο έναν συγκεκριμένο αριθμό. Έτσι αν κάποιος δεν θέλει να ξοδέψει πολλά Pesetas (Resident Evil νόμισμα) μπορεί να πληρώσει $55,44 για να ξεκλειδώσει όλα τα perks.

Mercenaries mode

Πρόταση: Resident Evil 4: Πούλησε πάνω από 4 εκατομμύρια τεμάχια!

Αυτό έχει προκαλέσει διάφορες αντιδράσεις από τους λάτρεις του Resident Evil. Κάποιοι το αποκαλούν ως χαρακτηριστικό pay-to-win, καθώς παρακάμπτει ένα μεγάλο μέρος του weapon upgrade grind. Άλλοι αναρωτιούνται γιατί ένα παιχνίδι για ένα παίκτη χρειάζεται μικροσυναλλαγές όπως αυτές. Κάποιοι άλλοι, λένε πως αυτό θα κάνει ακόμα πιο γρήγορα τα speed runs. Όμως υπάρχουν και αυτοί που το υπερασπίζονται. Ο πιο δημοφιλής λόγος είναι πως στους παίκτες αρέσει να έχουν την επιλογή να μην περάσουν όλη αυτή τη διαδικασία για να αναβαθμίσουν τα όπλα τους. Από τη στιγμή κιόλας που οι συναλλαγές είναι για όλο το παιχνίδι και δεν χρειάζεται να ξαναπληρώσουν είναι εντάξει για πολλούς.

Δεν είναι κάτι νέο πάντως για το Resident Evil αφού και σε προηγούμενα παιχνίδια του franchise έχουν υπάρξει μικροσυναλλαγές, κάποια από αυτά είναι το Resident Evil Village και το Resident Evil 2. Το αν βέβαια δίνει κάποιο πλεονέκτημα στους παίκτες είναι ακόμα σε debate όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν γίνεται να νικήσετε το παιχνίδι χωρίς αυτά.

Διαβάστε επίσης: Resident Evil 4 Remake: Voice actor λαμβάνει κακόγουστα σχόλια

πηγή πληροφοριών:clutchpoints.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS