ΑρχικήsecurityStopTheFonts: Νέο Safari extension προσφέρει καλύτερο privacy;

StopTheFonts: Νέο Safari extension προσφέρει καλύτερο privacy;

StopTheFonts

Ο προγραμματιστής Jeff Johnson κυκλοφόρησε ένα νέο Safari extension που έχει σκοπό να μπλοκάρει τις γραμματοσειρές του διαδικτύου που διαφέρουν από αυτές που είναι εγκατεστημένες στην συσκευή σας. Το StopTheFonts extension, είναι εξαιρετικά προσαρμόσιμο, τόσο που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε κανόνες για διάφορες σελίδες, να μπλοκάρετε όλες τις γραμματοσειρές του διαδικτύου από προεπιλογή και άλλα.

Δείτε επίσης: Google Chrome: Θα μπορείτε να απενεργοποιήσετε/ενεργοποιήσετε τα extensions ανά site

Το StopTheFonts μαζί με το StopTheMadness, ένα ακόμα Safari extension του ίδιου προγραμματιστή, το οποίο είναι μια πιο ευρεία εφαρμογή που μπλοκάρει διάφορες «ενοχλήσεις και παραβιάσεις» από όλο το διαδίκτυο. Για παράδειγμα, μπορεί να μπλοκάρει tracking URLs, να σταματήσει την αυτόματη αναπαραγωγή βίντεο, να ενεργοποιήσει πάλι το copy paste σε σελίδες που έχουν μπλοκάρει αυτό το χαρακτηριστικό και πολλά άλλα.

Το StopTheFonts είναι πιο περιορισμένο και είναι σχεδιασμένο ως μια επέκταση για το Safari για να μπλοκάρει τις γραμματοσειρές σε iOS και macOS. Οι γραμματοσειρές διαδικτύου, για αυτούς που δεν γνωρίζουν, είναι αυτές που φορτώνουν από το διαδίκτυο αντί για αυτές που είναι εγκατεστημένες στις συσκευές σας. Γιατί όμως οι γραμματοσειρές διαδικτύου είναι κάτι που θα θέλατε να μπλοκάρετε; Εξηγεί παρακάτω ο Johnson:

Υπάρχουν μερικοί λόγοι: αρχικά, για να προστατεύσετε την ιδιωτικότητα σας, κάθε τέτοια γραμματοσειρά φορτώνει από το διαδίκτυο και αποκαλύπτει την διεύθυνση IP και πολύ πιθανό πληροφορίες σε τρίτους. Ένας ακόμα λόγος είναι για να φορτώνουν πιο γρήγορα οι σελίδες, λόγω του σχεδιασμού τους, με το StopTheFonts δεν θα χρειάζεται να περιμένετε να φορτώσουν οι γραμματοσειρές αυτές και τέλος για να εξοικονομήσετε bandwidth σε συνδέσεις με περιορισμένο carrier.

StopTheMadness

Πρόταση: Mac: Πώς να απεγκαταστήσετε ή να απενεργοποιήσετε τα Safari extensions

Το StopTheFonts είναι ευέλικτο και μπορεί να σας μπλοκάρει όλες τις web γραμματοσειρές από προεπιλογή. Επίσης, σας δίνει την δυνατότητα να προσαρμόσετε και να δημιουργήσετε συγκεκριμένους κανόνες για διαφορετικά URLs.

Αν θέλετε να εγκαταστήσετε προσαρμοσμένες γραμματοσειρές στο Mac,iPhone, ή iPad που δεν φορτώνουν μέσω του διαδικτύου κάθε φορά, η Apple έχει φτιάξει έναν οδηγό στην σελίδα υποστήριξης της:

Εγκαταστήστε ή αφαιρέστε γραμματοσειρές στο Mac σας

Εγκαταστήστε ή διαχειριστείτε γραμματοσειρές στο iPhone ή Mac σας

Μπορείτε να βρείτε το StopTheFonts στο App Store στην τιμή των 2,99€. Είναι διαθέσιμο για Mac, iPhone και iPad. Αν θέλετε το StopTheMadness μπορείτε να μάθετε περισσότερα στην σελίδα του Johnson και να το βρείτε και στο App Store.

Διαβάστε επίσης: Μερικά Google Chrome extensions για μεγαλύτερη ασφάλεια

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS