ΑρχικήinetΉρθε ο νέος ανταγωνιστής του ChatGPT, το Bard της Google!

Ήρθε ο νέος ανταγωνιστής του ChatGPT, το Bard της Google!

Η Google παρουσίασε με ενθουσιασμό το νεότερο έργο τεχνητής νοημοσύνης της, το Bard με σκοπό να ανταγωνιστεί το ChatGPT!

Από την ερχόμενη Τρίτη, οι χρήστες μπορούν να μπουν στη λίστα αναμονής για να δοκιμάσουν το Bard – μια εφαρμογή που σας βοηθά να δημιουργήσετε περιγράμματα και προσχέδια δοκιμίων, να σχεδιάσετε ένα baby shower για την κολλητή σας και να βρείτε νόστιμες ιδέες για γεύμα χρησιμοποιώντας υλικά από το ψυγείο σας. Όλα αυτά είναι δυνατά με το Bard!

Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας αποκάλυψε στο CNN ότι η νέα λειτουργία Bard θα λειτουργεί ως ξεχωριστή αλλά συμπληρωματική υποστήριξη για το Google Search. Οι άνθρωποι μπορούν επίσης να επισκέπτονται το Search και να συγκρίνουν τις απαντήσεις τους με τα αποτελέσματα ή τις πηγές του Bard. Επιπλέον, σε μια επίσημη ανάρτηση στο blog της, η Google δήλωσε το σχέδιό της να ενσωματώσει καινοτόμα αυτή την τεχνολογία στην αναζήτηση “με έναν πιο ολοκληρωμένο τρόπο” αρκετά σύντομα.

Ήρθε ο νέος ανταγωνιστής του ChatGPT, το Bard της Google!
Ήρθε ο νέος ανταγωνιστής του ChatGPT, το Bard της Google!

Η Google ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει να αναπτύσσει το Bard στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο, προτού επεκτείνει την υποστήριξη για περισσότερες χώρες και γλώσσες εν ευθέτω χρόνω.

Σύμφωνα με τον Adrian Aoun, πρώην διευθυντή ειδικών έργων της Google και νυν διευθύνοντα σύμβουλο της νεοφυούς εταιρείας υγειονομικής περίθαλψης Forward, είναι απαραίτητο η Google να επεκταθεί σε αυτόν τον τομέα. Πιστεύει ότι τα chatbots θα μπορούσαν δυνητικά να μεταμορφώσουν ένα επιχειρηματικό μοντέλο που βασίζεται στη διαφήμιση. Ο κ. Aoun βεβαιώνει ότι ο κόσμος οδεύει προς αυτή την κατεύθυνση και προτρέπει σε μεγαλύτερες επενδύσεις από την Google όπως το Bard για να παραμείνει ανταγωνιστική στην αγορά.

Με την Google να σπρώχνει τα όρια της Τεχνητής Νοημοσύνης, οι γνώστες του κλάδου αναρωτιούνται πόσο γρήγορα θα μπορέσει να συμβαδίσει με τους επιταχυνόμενους κύκλους ανάπτυξης του OpenAI και της Microsoft.

Δείτε επίσης: 2022: Zero-day ευπάθειες σε προϊόντα Microsoft, Google και Apple χρησιμοποιήθηκαν για πολλές επιθέσεις

Ο Chirag Dekate, αναλυτής της γνωστής εταιρείας τεχνολογικών αναλύσεων Gartner, διακήρυξε ότι “βρισκόμαστε σε μια μοναδική χρονική στιγμή” λόγω του ChatGPT. Η πρωτοποριακή εφεύρεση έχει προκαλέσει νεοφυείς επιχειρήσεις και ανταγωνισμό μεταξύ της Google και της Microsoft, ενώ παράλληλα έχει γοητεύσει τη φαντασία των ανθρώπων. Καθώς οι επιθυμίες των καταναλωτών μεταμορφώθηκαν με την πάροδο του χρόνου, το ίδιο συνέβη και με τη στρατηγική της Google.

Καθώς η Google, η Microsoft, το Facebook και άλλες εταιρείες τεχνολογίας προσπαθούν να συμβαδίσουν με την τρέχουσα τρέλα της επιτυχίας του ChatGPT που τροφοδοτείται από την τεχνολογία AI, την περασμένη εβδομάδα η Google δήλωσε τις προθέσεις της να εισαγάγει την Τεχνητή Νοημοσύνη στα εργαλεία παραγωγικότητάς της, όπως το Gmail, τα Sheets και τα Docs. Αμέσως μετά την ανακοίνωση αυτή από τη Microsoft ακολούθησε το παράδειγμά της ενσωματώνοντας την AI στο δικό της σύνολο προγραμμάτων παραγωγικότητας.

Ήρθε ο νέος ανταγωνιστής του ChatGPT, το Bard της Google!
Ήρθε ο νέος ανταγωνιστής του ChatGPT, το Bard της Google!

Τον περασμένο μήνα, η Google εγκαινίασε το Bard με μια επίδειξη που τελικά απέδειξε την ανακρίβειά του όταν απάντησε σε ένα ερώτημα σχετικά με τηλεσκόπια. Ως αποτέλεσμα της αβάσιμης επίδειξης, η Alphabet Inc., η μητρική εταιρεία της Google, έπεσε κατά 7,7%, οδηγώντας σε πτώση 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την αγοραία αξία της.

Μετά τη δημόσια κυκλοφορία του ChatGPT του OpenAI στα τέλη Νοεμβρίου, το Bard αναπτύχθηκε σε ένα παρόμοιο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο. Μέσω της εξέτασης τεράστιων ποσοτήτων δεδομένων στο διαδίκτυο και της χρήσης αυτών των πληροφοριών για τη δημιουργία αντιδράσεων στις προτροπές των χρηστών, τα μοντέλα αυτά εκπαιδεύονται. Οι αναφορές δείχνουν ότι η Google βίωσε μια εσωτερική κατάσταση “κόκκινου κώδικα” λόγω της πλημμυρίδας προσοχής γύρω από το ChatGPT, γεγονός που την οδήγησε να δράσει γρήγορα εναντίον του.

Ωστόσο, το λάθος του Bard ανέδειξε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν η Google και άλλες εταιρείες όταν προσπαθούν να ενσωματώσουν την τεχνολογία AI στα βασικά τους προϊόντα. Τα μεγάλα γλωσσικά μοντέλα μπορεί να φέρουν μια σειρά από προκλήσεις, όπως η ενίσχυση των προκαταλήψεων, η παρουσίαση ψευδών πληροφοριών και η δυσάρεστη επιθετικότητα.

Δείτε επίσης: Πόσο αξιόπιστο είναι τελικά το ChatGPT;

Την Τρίτη, η Google δήλωσε ότι τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης της όπως το Bard μπορεί να μην είναι πάντα αλάνθαστα. Για να διασφαλίσει χρήσιμες και σχετικές συνομιλίες, η εταιρεία αξιοποιεί την ανθρώπινη συμβολή για τη βελτίωση των συστημάτων της και έχει καθιερώσει “κιγκλιδώματα”, όπως το ανώτατο όριο ανταλλαγής διαλόγων για μέγιστη αποτελεσματικότητα.

Την περασμένη εβδομάδα, η OpenAI παρουσίασε το GPT-4 – την τελευταία επανάληψη του ChatGPT και το πρόγραμμα περιήγησης Bing της Microsoft. Προς έκπληξη όλων, μετά την αρχική ημέρα κυκλοφορίας του, το GPT-4 αποδείχθηκε εξαιρετικά επιτυχημένο: πέρασε με ευκολία τις δοκιμές και κατασκεύασε ακόμη και έναν πλήρως λειτουργικό ιστότοπο από ένα απλό σκίτσο! Με μέτρα ασφαλείας για περαιτέρω δοκιμές και ανάπτυξη, αρκετά σύντομα θα γίνει μια από τις πιο εντυπωσιακές τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης.

Πηγή: edition.cnn.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS