ΑρχικήinetElon Musk: Κορόιδεψε δημόσια υπάλληλο με αναπηρία

Elon Musk: Κορόιδεψε δημόσια υπάλληλο με αναπηρία

Ο Elon Musk μετά από μια «γκάφα» που έκανε με έναν υπάλληλο της Twitter ζήτησε δημοσίως συγγνώμη.

Μετά την αβεβαιότητα ενός υπαλλήλου της Twitter που εξέφρασε για το αν τελικά δουλεύει ακόμα εκεί ή έχει απολυθεί σε μια σειρά από tweets, ο Musk άρχισε να του μιλάει υποτιμητικά για την αναπηρία του.

Δείτε επίσης: Ο Elon Musk μέχρι το τέλος του 2023 θα ορίσει νέο CEO του Twitter

«Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από τον Halli για την παρεξήγηση της κατάστασης του. Ήταν βασισμένη σε μια σειρά πραγμάτων που μου είπαν πως ήταν ψευδής ή σε κάποιες περιπτώσεις αληθείς αλλά χωρίς σημασία» είπε ο Musk. «Σκέφτεται να μείνει στην Twitter»

Νωρίτερα, ο Haraldur Thorleifsson , ο οποίος δουλεύει από την Ισλανδία ως ανώτερος διευθυντής της Twitter, έγραψε σε tweet στον Musk πως η πρόσβαση στον υπολογιστή του είχε διακοπή 9 μέρες πριν, όταν το Twitter είχε απολύσει 200 υπαλλήλους της. Αλλά, ο Thorleifsson είπε στο tweet του πως «Το αφεντικό στο HR δεν μπορεί να επιβεβαιώσει αν είμαι υπάλληλος ή όχι»

Ο Musk τότε απάντησε σε tweet ρωτώντας «τι δουλειά έκανες;» Όταν ο Thorleifsson έδωσε μια λίστα από τα tasks σε απάντηση, ο Musk αμφέβαλε σε πολλά από αυτά. Έγραψε «Φωτογραφίες αλλιώς δεν έγινε» Σε ξεχωριστό tweet, ο δισεκατομμυριούχος είπε πως ο Thorleifsson «δεν έκανε κανονική δουλειά, με δικαιολογία πως έχει αναπηρία και δεν μπορεί να πληκτρολογήσει»

Πρόταση: Tesla Investor Day event: Τι ανακοινώθηκε από τον Elon Musk;

Ο Thorleifsson τότε διευκρίνισε πως έχει μυϊκή ατροφία, μια εκφυλιστική αρρώστια που τον έβαλε σε αναπηρικό καρότσι περισσότερο από 20 χρόνια. Ο Thorleifsson, ο οποίος ίδρυσε μια ηλεκτρονική εταιρία εξαγορασμένη από το Twitter το 2021, έχει αναγνωριστεί από τα Ηνωμένα Έθνη και τον πρόεδρο της Ισλανδίας για την διάδοση φιλανθρωπικής προσπάθειας για να φτιάξει 1000 αναπηρικές ράμπες στο Ρέικιαβικ ώστε η πόλη να γίνει πιο προσβάσιμη.

Elon Musk: Κορόιδεψε δημόσια υπάλληλο με αναπηρία

«Δεν μπορώ να κάνω χειρωνακτική εργασία (να χρησιμοποιώ δηλαδή ποντίκι και να πληκτρολογώ) για μεγάλες περιόδους χωρίς να με πιάνουν κράμπες» είπε. «Μπορώ όμως να γράφω για μια ώρα ή δυο τη φορά. Αυτό δεν ήταν πρόβλημα για το Twitter από τότε που είμαι ανώτερος διευθυντής και η δουλειά μου είναι να βοηθάω την ομάδα να εξελιχθεί και να προσφέρω στρατηγικές και συμβουλές.»

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Musk έχει φερθεί με αυτό το τρόπο αφού στο παρελθόν είχε απολύσει αρκετά πρώην στελέχη όταν τον κριτίκαραν και σε μια περίπτωση είπε δημοσίως σε ένα πρώην υπάλληλο πως «είναι η αρχή μιας κακής περίπτωσης ενήλικου συνδρόμου Tourette»

Διαβάστε επίσης: Twitter: Ο Musk απέλυσε την Esther Crawford και άλλους υπαλλήλους

Στο μεταξύ, η πλατφόρμα φαίνεται να δυσκολεύεται να παραμείνει online και αυτό φαίνεται από την μεγαλύτερη διακοπή λειτουργίας που αντιμετώπισαν, με πολλούς χρήστες να μην μπορούν να συνδεθούν και άλλους να μην μπορούν να πατήσουν στους συνδέσμους και να προβάλουν τις φωτογραφίες για μια ώρα περίπου.

πηγή πληροφοριών: edition.cnn.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS