ΑρχικήinetΟ Exchange Server 2013 φτάνει στο τέλος της υποστήριξης

Ο Exchange Server 2013 φτάνει στο τέλος της υποστήριξης

Η Microsoft υπενθύμισε στους διαχειριστές του Exchange Server 2013 ότι το τέλος της υποστήριξης (EOS) πλησιάζει γρήγορα και θα συμβεί σε μόλις 60 ημέρες – στις 11 Απριλίου 2023.

Δείτε επίσης: Exchange Server 2013: Τέλος υποστήριξης από 11 Απριλίου

Exchange Server 2013

Υπό το πρίσμα της σημερινής ανακοίνωσης, η εταιρεία έχει υπενθυμίσει και προηγουμένως στους πελάτες να αναβαθμίσουν ή να μεταφέρουν τους διακομιστές Exchange. Ο Exchange Server 2013 έκανε για πρώτη φορά το ντεμπούτο του τον Ιανουάριο του 2013 και μετά από τέσσερα χρόνια επιτυχημένης χρήσης, αποσύρθηκε επίσημα τον Απρίλιο του 2018.

Μετά την παρέλευση της παρατεταμένης ημερομηνίας EOS, η Microsoft θα τερματίσει την τεχνική της βοήθεια και δεν θα αντιμετωπίζει πλέον τυχόν σφάλματα που μπορεί να επηρεάσουν την απόδοση ή τη χρηστικότητα του διακομιστή.

Η ομάδα Exchange επέμεινε ότι, παρόλο που μπορείτε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τον Exchange Server 2013 μετά από αυτή την ημερομηνία, οι πιθανοί κίνδυνοι που σχετίζονται με αυτό είναι σημαντικοί. Κατά συνέπεια, σας συνιστούμε να μεταφερθείτε από τον Exchange Server 2013 το συντομότερο δυνατό για την ασφάλεια όλων.

Οι διαχειριστές θα πρέπει να φροντίσουν να αναβαθμίσουν τους διακομιστές Exchange 2013 σε Exchange 2019, προκειμένου να παραμείνουν ενημερωμένοι με τις νέες διορθώσεις ασφαλείας που αντιμετωπίζουν τυχόν πιθανές ευπάθειες.

Δείτε ακόμα: Exchange servers: Ευάλωτοι σε επιζήμιες επιθέσεις ProxyNotShell

Οι διακομιστές Exchange 2013 μπορούν επίσης να μεταφερθούν στη λύση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ημερολογίου Exchange Online της Microsoft που βασίζεται στο cloud, η οποία είναι προσβάσιμη με συνδρομή στο Office 365 ή ως αυτόνομη υπηρεσία.

τέλος υποστήριξης

Μετά τη μετεγκατάσταση των γραμματοκιβωτίων, των δημόσιων φακέλων και άλλων συνόλων δεδομένων στο cloud, οι διαχειριστές μπορούν να εξαλείψουν την ανάγκη για οποιουσδήποτε τοπικούς διακομιστές Exchange ή Active Directory.

Με τη βοήθεια του ιστότοπου τεκμηρίωσης της εταιρείας και της καθοδήγησης για τους παγκόσμιους διαχειριστές, μπορείτε εύκολα να βρείτε επιλογές μετάβασης στο Microsoft 365 από τις οποίες θα είναι πιο εύκολη από ποτέ η μετάβαση στο Exchange Online. Φροντίστε να επωφεληθείτε από αυτά τα εργαλεία, ώστε η επιχείρησή σας να είναι ενημερωμένη για τις τεχνολογικές της ανάγκες!

Η Microsoft ενθάρρυνε ανεπιφύλακτα τους πελάτες της να διασφαλίζουν ότι οι διακομιστές Exchange είναι συνεχώς ενημερωμένοι, ώστε να μπορούν να ανταποκρίνονται γρήγορα και να αναπτύσσουν επείγουσες διορθώσεις ασφαλείας.

Δείτε επίσης: Microsoft: Ο Exchange Server 2013 φτάνει στο τέλος της υποστήριξης σε 9 μήνες

“Σας συνιστούμε να εγκαταστήσετε αμέσως τις ενημερώσεις ασφαλείας του Exchange Server του Φεβρουαρίου 2023 για την προστασία του περιβάλλοντός σας, ανεξάρτητα από το αν υπάρχουν ή όχι ενεργά exploits. Σήμερα η εταιρεία μας κυκλοφόρησε αυτή την ενημερωμένη έκδοση με τη διαβεβαίωση ότι θα βοηθήσει να διατηρήσετε τα δεδομένα σας ασφαλή από πιθανές απειλές.”

Ο Exchange Server είναι ένα πολύπλοκο, αλλά ισχυρό εργαλείο που μπορεί να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να εκσυγχρονίσουν τις λειτουργίες τους και να βελτιώσουν την επικοινωνία. Ο Exchange Server ή Microsoft Exchange όπως είναι μερικές φορές γνωστός, είναι ένας διακομιστής ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αναπτύχθηκε από τη Microsoft. Παρέχει λειτουργίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ημερολογίου, επαφών και εργασιών για επιχειρήσεις κάθε μεγέθους.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS