Αρχικήinet7 λόγοι που εξαντλούν τη μπαταρία του κινητού σου

7 λόγοι που εξαντλούν τη μπαταρία του κινητού σου

Τίποτα δεν είναι πιο ενοχλητικό από το να τελειώσει η μπαταρία του τηλεφώνου σας στη μέση μιας σημαντικής εργασίας, ειδικά όταν δεν είστε στο σπίτι. Ίσως νιώθετε ότι η μπαταρία του τηλεφώνου σας αδειάζει πιο γρήγορα από το κανονικό, ανεξάρτητα από το πόσες ώρες το φορτίζετε. Έχετε όμως αναρωτηθεί ποτέ γιατί η μπαταρία του τηλεφώνου σας αδειάζει τόσο γρήγορα;

Δείτε επίσης: Facebook: Αδειάζει σκόπιμα τη μπαταρία σε Android και iPhone
μπαταρία

Παρόλο που μπορεί να μην είναι εμφανές, υπάρχουν πολλά πράγματα που θα μπορούσαν ενδεχομένως να αδειάσουν την μπαταρία σας χωρίς να το καταλάβετε. Ο έλεγχος αυτών των παραγόντων μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε τη συσκευή σας σε λειτουργία για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Για να καταλάβετε καλύτερα τι μπορεί να προκαλέσει τη γρήγορη εξάντληση της μπαταρίας του τηλεφώνου σας, ακολουθούν επτά τυπικοί ένοχοι.

1. Υψηλή φωτεινότητα οθόνης

Όταν βρίσκεστε σε εξωτερικούς χώρους, μπορεί να φαίνεται εύκολο να διατηρείτε τη ρύθμιση φωτεινότητας στο μέγιστο, ωστόσο αυτό έχει σημαντικό αντίκτυπο στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας. Aν το τηλέφωνό σας είναι σε πλήρη φωτεινότητα και χρησιμοποιείτε τη λειτουργία φωτισμού, η μπαταρία σας θα εξαντληθεί ακόμη περισσότερο.

Για να μεγιστοποιήσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας της συσκευής σας, φροντίστε να διατηρείτε τη φωτεινότητα της οθόνης σε χαμηλά επίπεδα, όποτε είναι δυνατόν. Για να διασφαλίσετε την ορατότητα της οθόνης του τηλεφώνου σας ανά πάσα στιγμή, σκεφτείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις φωτεινότητας ώστε να ταιριάζουν με τις διαφορές του εξωτερικού φωτισμού.

2. Εφαρμογές παρασκηνίου

Ακόμη και αν δεν τις χρησιμοποιείτε ενεργά, υπάρχουν ορισμένες εφαρμογές που συνεχίζουν να λειτουργούν στο παρασκήνιο. Τέτοιες εφαρμογές είναι τα VPN, τα antivirus, οι υπηρεσίες υγείας και οι υπηρεσίες ημερολογίου. Aυτές οι εφαρμογές δυστυχώς καταναλώνουν σημαντικό μέρος της διάρκειας ζωής της μπαταρίας.

Για να βελτιστοποιήσετε την απόδοση της συσκευής σας, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις και κάντε κλικ στην επιλογή Φροντίδα συσκευής (Android) ή Μπαταρία (iPhone).

Δείτε ακόμα: Η λειτουργία που τρώει όλη τη μπαταρία από το κινητό σας!

3. Λειτουργία Picture-in-Picture

Με αυτή την τεχνολογία, μπορείτε να απολαμβάνετε βίντεο και περιεχόμενο ροής σε ένα μίνι πλαίσιο προβολής στην οθόνη σας, ενώ παράλληλα μπορείτε να χρησιμοποιείτε άλλες εφαρμογές! Παρόλο που η δυνατότητα πρόσβασης σε πολλές εφαρμογές ταυτόχρονα αποτελεί μεγάλη ευκολία, η ταυτόχρονη χρήση τους μπορεί σίγουρα να εξαντλήσει γρήγορα την μπαταρία της συσκευής σας.

Για να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία Picture-in-Picture σε επιλεγμένες εφαρμογές, μεταβείτε στις ρυθμίσεις του τηλεφώνου σας στην καρτέλα Εφαρμογές. Επιλέξτε την επιθυμητή εφαρμογή από τη λίστα και στη συνέχεια κάντε κλικ για να την εκκινήσετε. Μπορείτε να την ενεργοποιήσετε ή να την απενεργοποιήσετε με ένα απλό γύρισμα του διακόπτη εναλλαγής.

μπαταρία

4. Είστε online 24/7

Η διατήρηση του Wi-Fi ή των δεδομένων σας σε λειτουργία 24 ώρες το 24ωρο μπορεί να φαίνεται ως η προφανής λύση για να διασφαλίσετε ότι θα παραμείνετε συνδεδεμένοι. Ωστόσο, αυτό μπορεί να μειώσει δραστικά τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του τηλεφώνου σας, καθώς λαμβάνετε συνεχώς ειδοποιήσεις και ενημερώσεις στο παρασκήνιο.

Εκμεταλλευόμενοι τις νυχτερινές ώρες είναι μια τέλεια ευκαιρία να απενεργοποιήσετε το Wi-Fi σας και να κοιμηθείτε ξεκούραστα. Για μια σίγουρη λύση, μπορείτε εύκολα να θέσετε το τηλέφωνό σας σε λειτουργία πτήσης. Αν ανησυχείτε μήπως χάσετε μια κρίσιμη κλήση, απλά απενεργοποιήστε το Wi-Fi και τα δεδομένα στην αναπτυσσόμενη λίστα του τηλεφώνου σας.

5. Παλιά μπαταρία

Μερικές φορές το πρόβλημα έγκειται αποκλειστικά στην ισχύ της ίδιας της μπαταρίας. Με την πάροδο του χρόνου, τα τηλέφωνα παλιώνουν και η διάρκεια ζωής της μπαταρίας μειώνεται σταδιακά. Μετά από μερικά χρόνια, η μέγιστη χωρητικότητα της μπαταρίας του τηλεφώνου σας θα μειωθεί αναπόφευκτα και ενδέχεται να παρατηρήσετε ταχύτερη αποφόρτιση. Ανάλογα με το μοντέλο, αυτό μπορεί να συμβεί μετά την πάροδο δύο ή τριών ετών.

Η αντικατάσταση της μπαταρίας είναι μια πρωταρχική και απλή επιλογή. Σε σύγκριση με το κόστος ενός εντελώς νέου smartphone, αυτή η λύση είναι πολύ πιο προσιτή και μπορεί να επιλύσει γρήγορα το πρόβλημα. Το κόστος μιας νέας μπαταρίας για το τηλέφωνό σας εξαρτάται από τη μάρκα και το μοντέλο του.

6. Εφαρμογές τοποθεσίας

Ένας φαινομενικά ατελείωτος αριθμός εφαρμογών χρησιμοποιεί πλέον τα δεδομένα τοποθεσίας σας. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, αυτές οι εφαρμογές κάνουν περισσότερα από το να εντοπίζουν απλώς την τρέχουσα τοποθεσία σας όταν τις χρησιμοποιείτε.

Ο διαρκής εντοπισμός τοποθεσίας που απαιτείται για την υπηρεσία αυτή μπορεί να εξαντλήσει την μπαταρία του τηλεφώνου σας, σπαταλώντας ενέργεια. Ο πιο αξιόπιστος τρόπος για να αποτρέψετε τον εντοπισμό τοποθεσίας είναι να απενεργοποιήσετε εντελώς τις ρυθμίσεις τοποθεσίας του τηλεφώνου σας.

μπαταρία
Δείτε επίσης: Apple: Αύξηση τιμής της αντικατάστασης μπαταρίας iPhone

7. Περίσσεια ειδοποιήσεων

Όταν προσθέτετε μια νέα εφαρμογή στην κινητή συσκευή σας, είναι πιθανό οι ρυθμίσεις ειδοποιήσεων να είναι ήδη ενεργοποιημένες. Δεν χρειάζεται να λαμβάνετε ειδοποιήσεις από όλες τις εφαρμογές σας, οπότε θα πρέπει να είστε πιο επιλεκτικοί.

Για να διασφαλίσετε ότι η συσκευή σας δεν θα εξαντλεί τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις για ορισμένες εφαρμογές.

Το να πεθάνει απροσδόκητα το τηλέφωνό σας δεν είναι ποτέ μια ευχάριστη εμπειρία. Ευτυχώς, μπορείτε να βελτιώσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας της συσκευής σας ακολουθώντας αυτές τις απλές συμβουλές και κόλπα. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα χρειαστεί να ανησυχείτε ποτέ ξανά για την εξάντλησή της τόσο γρήγορα!

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS