ΑρχικήHow ToΠώς να μετακινήσετε έναν πίνακα στα Google Docs

Πώς να μετακινήσετε έναν πίνακα στα Google Docs

Οι πίνακες σάς επιτρέπουν να δομείτε αποτελεσματικά τα δεδομένα σε μια έκθεση, δοκίμιο ή ερευνητικό έγγραφο. Ωστόσο, αφού δημιουργήσετε έναν πίνακα, μπορεί να συνειδητοποιήσετε ότι πρέπει να τον μετακινήσετε αλλού. Θα δείξουμε πώς να μετακινήσετε έναν πίνακα στα Google Docs.

Ακριβώς όπως η μετακίνηση ενός πίνακα στο Microsoft Word, έχετε περισσότερους από έναν τρόπους για να κάνετε τη μετακίνηση στα Google Docs. Εκτός από τη μετακίνηση ενός πίνακα σε διαφορετική τοποθεσία, μπορεί επίσης να θέλετε να τον “ευθυγραμμίσετε” στο έγγραφό σας.

Δείτε επίσης: Πώς να εισάγετε ένα πλαίσιο κειμένου στα Google Docs

Google Docs

Δείτε επίσης: Πώς να απενεργοποιήσετε/ενεργοποιήσετε το auto capitalization στα Google Docs

Σύρετε για να μετακινήσετε έναν πίνακα στα Google Docs

Εάν θέλετε να μετακινήσετε τον πίνακα σας μόνο σε μικρή απόσταση, όπως σε μια τοποθεσία στην ίδια σελίδα, η απλούστερη επιλογή είναι να το σύρετε και να το αποθέσετε εκεί που θέλετε.

Επιλέξτε ολόκληρο τον πίνακα. Αυτό μπορείτε να το κάνετε αυτό σέρνοντας τον κέρσορα σε κάθε κελί και επισημαίνοντας τον πίνακα σας με μπλε χρώμα. Βεβαιωθείτε ότι έχει επιλεγεί ολόκληρος ο πίνακας.

Κάντε κλικ στον πίνακα και χρησιμοποιήστε τον κέρσορα για να τον σύρετε στη νέα του θέση στο έγγραφο. Θα δείτε τη θέση του cursor στο έγγραφο να γίνεται μπλε, οπότε θα γνωρίζετε ότι βρίσκεστε στο σωστό μέρος.

Google Docs

Στη συνέχεια, αφήστε το για να τοποθετήσετε τον πίνακα στη νέα του θέση.

Google Docs

Εάν αντιμετωπίζετε δυσκολίες στη μετακίνηση του πίνακα με αυτόν τον τρόπο, επιλέξτε το κουμπί Undo στη γραμμή εργαλείων για να επαναφέρετε τον πίνακα εκεί που ήταν.

Δείτε επίσης: Google Docs: Πώς να προσθέσετε μια εικόνα ως background στο έγγραφο;

Αποκοπή και επικόλληση για να μετακινήσετε έναν πίνακα

Ίσως χρειαστεί να μετακινήσετε τον πίνακα σας σε διαφορετική ενότητα του εγγράφου σας. Αυτή η μεταφορά του πίνακα μπορεί να είναι δύσκολη. Για να αποφύγετε τις δυσκολίες, χρησιμοποιήστε τις ενέργειες αποκοπής και επικόλλησης.

Επιλέξτε ολόκληρο τον πίνακα όπως περιγράφεται παραπάνω σέρνοντας τον κέρσορα μέσα από αυτόν για να τον επισημάνετε με μπλε χρώμα.

Στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ ή επιλέξτε “Edit” στο μενού και επιλέξτε “Cut.” Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη συντόμευση πληκτρολογίου Ctrl+X στα Windows ή Command+X σε Mac.

Τοποθετήστε τον κέρσορα στο σημείο του εγγράφου σας όπου θέλετε τον πίνακα. Στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ ή επιλέξτε “Edit” στο μενού. Στη συνέχεια, επιλέξτε “Paste.” Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε Ctrl+V στα Windows ή Command+V σε Mac για να επικολλήσετε τον πίνακα.

Στη συνέχεια, θα δείτε τον πίνακα σας να εμφανίζεται στη νέα του θέση.

Ευθυγραμμίστε έναν πίνακα στα Google Docs

Η μετακίνηση ενός πίνακα δεν είναι πάντα για να του δώσετε ένα νέο σπίτι στο έγγραφό σας. Μπορεί να θέλετε να το μετακινήσετε έτσι ώστε να είναι στο κέντρο ή αριστερά ή δεξιά.

Κάντε δεξί κλικ σε οποιοδήποτε σημείο στον πίνακά σας και επιλέξτε “Table Properties” από το μενού συντόμευσης.

Αυτό ανοίγει την πλαϊνή γραμμή Ιδιότητες πίνακα στα δεξιά. Αναπτύξτε την ενότητα Alignment και χρησιμοποιήστε το αναπτυσσόμενο πλαίσιοTable Alignment για να επιλέξετε αριστερά, κέντρο ή δεξιά.

Στη συνέχεια, θα δείτε τον πίνακα σας να είναι ευθυγραμμισμένος μέσα στο έγγραφο.

Google Docs

Λάβετε υπόψη ότι τα περιθώριά σας επηρεάζουν αυτές τις ευθυγραμμίσεις στο έγγραφό σας.

Πηγή πληροφοριών: howtogeek.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS