ΑρχικήΕπιστήμη & Τεχνολογία«Ηλιακό δέντρο» μπορεί να είναι ο σταθμός φόρτισης EV του μέλλοντος

«Ηλιακό δέντρο» μπορεί να είναι ο σταθμός φόρτισης EV του μέλλοντος

Η SolarBotanic Trees με έδρα το Λονδίνο παρουσίασε επίσημα το πρωτότυπο «ηλιακό δέντρο» της και η εταιρεία θέλει να το χρησιμοποιήσει για να τροφοδοτήσει πρώτα τους σταθμούς φόρτισης EV.

Δείτε επίσης:Toyota: Τριπλάσια η επένδυση για τα EV στη Βόρεια Καρολίνα
Ηλιακό δέντρο

Το ενεργειακό δέντρο της SolarBotanic, το οποίο διαθέτει την «πρώτη στον κόσμο» τρισδιάστατη φωτοβολταϊκή νανοτεχνολογία σε σχήμα φύλλου σύμφωνα με την εταιρεία, χρησιμοποιεί ηλιακά κύτταρα λεπτής μεμβράνης και έχει ικανότητα παραγωγής ενέργειας 5 κιλοβάτ.

Η SolarBotanic ανέπτυξε τα ενεργειακά της δέντρα με το Co-Innovate, το οποίο είναι ένα πρόγραμμα υποστήριξης μικρομεσαίων επιχειρήσεων με έδρα το Λονδίνο και αξιοποιεί ακαδημαϊκούς και καινοτόμους πόρους στο Πανεπιστήμιο Brunel του Λονδίνου, το Manufacturing Technology Center (MTC) στο Coventry και το Πανεπιστήμιο της Ομάδας Σχεδιασμού και Πρωτοτύπων του Κέντρου Έρευνας Προηγμένων Κατασκευών του Sheffield. Το κέντρο του Πανεπιστημίου του Sheffield θα δοκιμάσει το πρωτότυπο ηλιακού δέντρου της SolarBotanic.

Η εταιρεία έχει σχεδιάσει τα ηλιακά δέντρα ώστε να τροφοδοτούν τη συγκομιδή ενέργειας σε ένα σύστημα αποθήκευσης και διαχείρισης ενέργειας που βασίζεται σε AI (EMS). Αυτό το EMS θα ρυθμίζει και θα απελευθερώνει την ισχύ. Στην ουσία πρόκειται για ένα ηλιακό σύστημα αποθήκευσης που έχει σχήμα δέντρου.

Δείτε ακόμα: Ηλεκτρικό ποδήλατο (E-bike): Αξίζει η αγορά του;

EV

Η SolarBotanic Trees λέει ότι το ηλιακό δέντρο πρώτης γενιάς θα είναι διαθέσιμο στις αρχές του 2023 και η εταιρεία ισχυρίζεται ότι θα είναι προσιτό μόλις παραχθεί μαζικά. Ο ιστότοπος της SolarBotanic αναφέρει τη στρατηγική χρηματοδότησής της:

«Ένας περαιτέρω γύρος χρηματοδότησης σχεδιάζεται το 1ο εξάμηνο του 2023 για τη χρηματοδότηση της εκκίνησης εμπορικής παραγωγής και την κλιμάκωση σε εμπορικούς όγκους κατά τους επόμενους 36 μήνες. Οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη με βασικούς εταίρους της εφοδιαστικής αλυσίδας που καλύπτουν την κατασκευή, την εφοδιαστική εγκατάσταση και την υποστήριξη υπηρεσιών.»

Η αγορά-στόχος της εταιρείας θα είναι πρώτα η «αγορά ταχείας φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων για κατοικίες, επιχειρήσεις και επαγγελματικούς χώρους στάθμευσης». Το ηλιακό δέντρο μπορεί να συνδεθεί και μπορεί να αποτελέσει μέρος ενός τοπικού πλέγματος ή μπορεί να τροφοδοτηθεί στο κύριο πλέγμα.

Υπάρχει ήδη μια άλλη «βοτανική» ηλιακή συστοιχία στην αγορά με σχήμα γιγάντιας μαργαρίτας που ονομάζεται Smartflower. Το Smartflower είναι μια επίγεια ηλιακή συστοιχία που είναι συγκρίσιμη με ένα σύστημα 4 kW.

Δείτε επίσης: Η μέση τιμή του ηλεκτρικού αυτοκινήτου έφτασε τα 66.000 δολάρια

Ωστόσο είναι αρκετά ακριβό, έχει περιορισμένη απόδοση και έχει επίσης μια σύντομη εγγύηση συστήματος μόλις πέντε ετών.

Εάν η SolarBotanic Trees καταφέρει να προσφέρει ότι δεν μπορεί να προσφέρει το Smartflower, τότε έχει πολλές πιθανότητες να κατακτήσει την αγορά.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS